راهنمای نگارش و تنظیم مقاله
از پژوهشگران، اساتید، مؤلفان و دانشجویان عزیز خواهشمند است برای سهولت در پذیرش و صرفهجویی در وقت، قبل از تنظیم و نگارش مقالات خود به نکات زیر توجه فرمایند:
1- عنوان مقاله کوتاه، رسا و به بار معنایی موضوع اصلی یا پیام مقاله اشاره نماید.
2- مقاله باید نتیجة پژوهشهای نویسنده یا نویسندگان بوده و قبلاً در هیچ نشریهای منتشر نشده باشد. چنانچه مقاله قبلاً به صورت سخنرانی در یک مجمع علمی ارایه گردیده، لازم است مشخصات کامل مجمع و زمان برگزاری آن ارسال گردد.
3- در صفحة عنوان مقاله، مشخصات کامل نویسنده یا نویسندگان مقاله شامل: نام و نام خانوادگی، درجه تحصیلی، رشته تحصیلی، سمت، محل کار و نشانی اینترنتی مؤلف ارایه گردد. در صورت وجود چند نگارنده، پس از نوشتن نام خانوادگی و نام نگارنده اول، برای هر یک از نگارندگان دیگر ابتدا نام و سپس نام خانوادگی آنها نوشته شود.
4- چکیده فارسی و انگلیسی مقاله حداکثر در یکصد تا یکصد و پنجاه واژه (ده سطر) ارایه و در پایان چکیدهها، کلید واژههای تحقیق حداکثر در پنج واژه فارسی و انگلیسی ارائه گردد.
5- در چکیدهها لازم است بهصورت اجمالی به پنج مورد زیر (هر یک در2 تا 3 سطر) اشاره شود: طرح مسأله، هدف، روش تحقیق، یافتهها و نتایج
6- نگارش مقاله بهصورت فارسی روان و سلیس بوده و از نظر دستور زبان، صحیح و در انتخاب واژهها دقت کافی مبذول گردد.
7- چنانچه نویسنده، واژهای را از یک زبان بیگانه شخصاً ترجمه کرده، و یا ترجمان یک واژه خارجی کاملاً مصطلح و همگانی نشده باشد، لازم است اصل واژه در زیرنویس صفحه ارائه گردد.
نحوة حروفچینی و چگونگی ارایه
1- مقالههای ارسالی روی کاغذ A4 یکرو با فاصله میان سطور 1سانتیمتر با قلم میترا فونت 14(برای مقالههای لاتین با قلم تایمز 12) حروفنگاری شده و همراه CD مقاله تحت برنامه Word2010 با پست سفارشی و یا از طریق پست الکترونیکی (ایمیل) به دفتر فصلنامه ارسال و یا به دفتر نشریه تحویل گردد.
2-کمیّت مقاله تایپ شده نباید از 20 صفحه A4 تجاوز نماید.
3- در هر مقاله میتوان حداکثر از 5 تصویر شامل جدول و نمودار استفاده شود و دادههای آماری حتماً فارسی باشد.
ساختار مقاله
1- طرح مسأله پس ازمقدمه مقاله به روشنی تبیین و در پایان آن پرسشهایی طرح گردد که نویسنده قصد پاسخ به آنها را دارد.
2- هدف یا هدفهای پژوهش
3- چارچوب نظری و یا مبانی نظری بهعنوان اسکلتبندی مقاله به خوبی توضیح داده شود.
4- روش پژوهش و یا روششناسی به روشنی ارائه گردد. در این قسمت میتوان بهطور اجمال به موارد زیر پرداخت:
5- نوع پژوهش، روش پژوهش، فرضیات یا پرسشهای پژوهش، روش جمعآوری دادهها، متغیرها، مقیاسها و تعریف عملیاتی متغیرها (درصورت لزوم)، جامعة آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه، روش تجزیه وتحلیل دادهها.
6- یافتههای تحقیق: دراین قسمت به تشریح و تفسیر اجمالی یافتههایی میپردازیم که پژوهشگر در نتیجة تجزیه و تحلیل دادهها بهدست آورده است.
7- نتیجه: به اختصار در یک یا حداکثر دو صفحه به نتایجی پرداخته میشود که پژوهشگر میتواند ادعا کندکه در نتیجة کار پژوهشی به آنها دستیافته است.
8- پیشنهادها: پیشنهادهایی که پژوهشگر ارایه میدهد، باید بر پایة یافتههایی باشد که در نتیجة تحقیق به دست آورده است.
بنابراین ساختار مقاله شامل 7 و یا حداقل 6 قسمت است.
نحوه ارائة منابع و مآخذ
1- در پایان مقاله، فهرست الفبایی منابع مورد استفاده فارسی و لاتین بهطور جداگانه به شکل زیر ارایه گردد:
نام خانوادگی نویسنده، نام. (سال انتشار). عنوان کتاب یا مقاله. (نام و نام خانوادگی مترجم). محل انتشار: اسم ناشر.
3- درصورت استفاده از یک مقاله ضمن رعایت نکات فوق عنوان اختصاری کامل مجله، شمارة مجله، و شمارة اولین و آخرین صفحهای که مقاله در آن درج گردیده، نیز ذکر گردد.
3- در صورت استفاده از منابع اینترنتی، علاوه بر رعایت روش فوق، پس از آن آدرس اینترنتی منبع قرارداده شود، سپس داخل پرانتز تاریخ مراجعه اینترنتی قید گردد.
4- در داخل متن نیز پس از استفاده از متون مربوط به هر نویسندهای در داخل پرانتز (نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار و شماره صفحهای که متن مربوطه در آن درج گردیده، نوشته شود).
تذکّرات مهم
1- هیأت تحریریه در قبول و یا رد مقالات رسیده مجاز است. در صورت عدم پذیرش، مقاله به نویسنده عودت داده نمیشود.
2- نویسندگان مقالات، مسئول محتوا و پاسخگوی نظریات ارایه شده در مقالات و نوشتههای خود هستند. به هیچ وجه مقالات ارایه شده تعیینکنندة جهتگیری نظری و یا عقیدتی هیأت تحریریه و یا مسئولان اجرایی فصل نامه نخواهند بود.