• Home
  • Menu
  • Authors Guide
  • Published Issues

    OpenAccess
  • Authors Guide

    بسم الله الرحمن الرحیم

    الف: انواع مقالات مورد پذیرش

    1-     مقالات پژوهشی (Research articles): این مقالات باید حاوی و حاصل پژوهشی باشند که به یکی از روش‌های متداول علمی ـ پژوهشی انجام شده باشند.این مقالات حداکثر تا 20 صفحه A4 تایپ شود.

    2-     مقالات مروری (Review articles): این نوع مقالات باید حاصل بررسی‌های عالمانه متون یا نظریه‌های رایج در حوزه کتابداری و اطلاع‌رسانی فناوری و اطلاعات و دیگر موضوع‌های وابسته باشند که در این نوع مقالات نویسنده سعی کند یک خط علمی و نظریه ی شخصی را دنبال کند. این مقالات نیز حداکثر در 15 صفحه A4 تایپ شود.

    ب: نکات مهم مربوط به نگارش مقاله 

    1- مقاله نباید در دیگر نشریات داخل و خارج کشور چاپ شده باشد.

    2- متن مقالات باید فاقد اشکالات املایی و دستوری باشد.

    3- معادل لاتین اسامی و مفاهیم مهم در پاورقی هر صفحه آورده شود.

    4- نثر مقاله و شیوایی نگارش از جمله معیار‌های مهم داوری مقاله است.

    5- مسئولیت درستی و نادرستی مطالب و رعایت اخلاقی نگارش، بر عهده نویسنده یا نویسندگان است.

    6- چاپ مقاله در فصلنامه منوط به تأیید داوران است و فصلنامه در ویرایش ادبی، علمی مجاز خواهد بود.

    7- استناد‌های درون متنی برای منابع فارسی به صورت فارسی، برای منابع لاتین در داخل متن به صورت فارسی نوشته می‌شود و سپس پانویس لاتین برای آن داده می شود.

    8- مقاله با استفاده از نرم‌افزار word تایپ شود.‌ اندازه قلم متن باید 12 و نوع قلم فارسی Bzar و قلم انگلیسی Times New Romanباشد. فاصله بین خطوط یک سانتیمتر باشد

    9- جداول و نمودار به طور ساده کشده شود و عنوان جداول در بالای جدول و عنوان نمودار در پایین آن قرار می گیرد. 

    10- ساختار متن مقاله در مقالات پژوهشی

       - صفحه اول

    الف ـ عنوان مقاله : عنوان باید روشن، گویا، جامع و تا حد ممکن مختصر باشد . 

    ب ـ اسامی مؤلف و یا مؤلفین به همراه رتبه دانشگاهی، رتبه علمی، وابستگی سازمانی و نشانی پست الکترونیکی نوشته شود. 

    ج ـ چکیده: چکیده مقاله به فارسی بین 150 تا 250 کلمه به صورت ساختار یافته شامل (هدف، روش پژوهش، یافته‌ها، نتیجه‌‌گیری) باشد. 

    د- واژه های کلیدی: باید با موضوع اصلی مقاله تناسب داشته  و از سرعنوان های موضوعی انتخاب شود و بین 3 تا 7 کلیدواژه باشد. 

    - صفحه دوم مقاله

    در این صفحه باید عنوان مقاله، اسامی نویسندگان، وابستگی سازمانی آنها، چکیده ساختار یافته (Objective, Methodology, Results, Conclusion) و کلیدواژه ها طبق شیوه ای که در صفحه اول گفته شد به لاتین نوشته شود. 

     ـ مقدمه 

    در ابتدا توضیحی برای آماده ساختن ذهن خواننده برای ورود به بحث اصلی و تبیین اهمیت مقاله-  بیان مسئله و موضوعی که زمینه ساز پژوهش شده است همراه با حدود ابعاد و جوانب آن به روشنی و به اختصار بیان شود – مروری بر یافته های مطالعات دیگر که مرتبط با مسئله و موضوع پژوهش باشد - ترتیب پیشینه ها ابتدا پیشینه های داخل ایران و سپس خارج از ایران قرار می گیرد و ترتیب زمانی آنها از قدیم به جدید باشد- تحلیل و جمع بندی اطلاعات ارائه شده در فوق و بیان مشکل اصلی موجود در مورد مسئله مورد پژوهش در راستای ضرورت انجام مطالعه حاضر-  و در آخر بیان اهداف، سؤالات و یا فرضیه های پژوهش

    - روش پژوهش

    اجرای هر طرح پژوهشی مستلزم به کارگیری یک روش شناسی است که پژوهشگر را به اجرای طرح مورد نظر و پاسخ گویی به پرسش های پژوهش قادر می سازد بنابراین روش پژوهش باید متناسب با اهداف و پرسش های پژوهش تعیین شود. روش پژوهش شامل:  جامعه آماری، انتخاب نمونه، ابزار جمع آوری اطلاعات و اعتبار و پایایی آن، شیوه تجزیه و تحلیل اطلاعات.

     ـ یافته ها

    در مطالعات کمی: یافته های اصلی باید بر اساس اهداف پژوهش به روشنی بیان شود به طوری که خوانندگان بتوانند به طور واضح میزان دستیابی به اهداف را درک کنند. داده ها مانند تعداد، درصد، میانگین و انحراف معیار و ... بدون تفسیر ذکر گردند. نوع و تناسب آزمون و سطح معناداری آنها ارائه شود. آمارهایی که در جداول و نمودار بیان می گردد نباید در متن تکرار شود و بهتر است در متن خلاصه‌ای از مشاهدات مهم و مورد تأکید، آورده شود. در صورت نیاز، توضیحات لازم برای اطلاعات جدول باید به صورت زیر نویس در زیر جدول آورده شوند و در متن جدول برای ارجاع به زیر نویس جدول صرفاً از علائم * استفاده شود.

    در مطالعات کیفی: ابتدا بر اساس الگوریتم و روش تحلیل مدنظر، گزارش مختصری از یافته ها ارائه می شود. سپس مفاهیم یا درون مایه های اصلی با زیر مجموعه شان به همراه نقل قول های مستقیم مشارکت کنندگان یا داده های اولیه ثبت شده توضیح داده می شوند. در آخر متناسب با سوال یا سوالات پژوهش (معنی و یا فرآیند پدیده مورد مطالعه)، یافته های مطالعه تبیین شوند

     ـ بحث و نتیجه‌گیری

    این بخش شامل: پاسخ پرسش های پژوهش و برداشت های نهایی خود را از پژوهش مطرح می کند - بیان مقایسه پیشینه ها با پژوهش حاضر - جمع بندی نهایی و مختصر از مطالب بحث در ارتباط با هدف کلی یا فرضیه یا سؤال اصلی - محدودیت های پژوهش- پیشنهادهایی جهت انجام مطالعات بعدی.

    - تشکر و قدردانی

    در این قسمت به نام افراد یا سازمان هایی که به نحوی در انجام مطالعه و یا نگارش مقاله همکاری نموده اند قدردانی می گردد. تشکر و قدردانی حداکثر در دو سطر نوشته شود.

    ت ـ منابع

    متن مقاله در مقالات مروری شامل:

    الف ـ عنوان مقاله

    ب ـ اسامی مؤلف یا مؤلفین و نشانی پست الکترونیکی (مانند توضیحات مقاله پژوهشی نوشته شود)

    ج ـ چکیده (مانند توضیحات مقاله پژوهشی در چهار بخش نوشته شود)

    د ـ مقدمه

    ه ـ مروری بر مطالعات

    و ـ بحث و نتیجه‌گیری

    ز ـ منابع

     

    روش نوشتن منابع مقالات

    نحوه نگارش منابع باید مطابق با شیوه APA ورژن 7 نوشته شود.

    مثال:

    مقاله- نام خانوادگی نویسنده(ویرگول، یک فاصله)حرف اول نام کوچک . در صورت وجود نویسندگان بیشتر  (نقطه، نقطه ویرگول، یک فاصله) نام خانوادگی و نام نویسندگان همکار به شکل مقلوب (یک فاصله، پرانتز باز)تاریخ نشر(پرانتز بسته،نقطه، یک فاصله) عنوان به شکل ساده( نقطه، یک فاصله)عنوان نشریه به شکل ایرانیک/ ایتالیک(ویرگول، یک فاصله)دوره(یک فاصله، پرانتز باز) شماره(پرانتز بسته، ویرگول، یک فاصله)صفحه شمار(نقطه)

    جلالی دیزجی، ع.؛  مومنی، ع.؛ جعفرزاده، ر. (1393).  تحلیل استنادی و ترسیم ساختار تولیدات علمی جهانی در حوزه حقوق مالکیت فکری در میان سال های 2000 تا 2010. فصلنامه دانش شناسی، 7(25)، 55-75.

    Mosadeghrad AM.(2003). Comparison of patient rights in iran and the world. Journal of social security, 5(3), 33-52

     

    کتاب- نام خانوادگی نویسنده(ویرگول، یک فاصله)حرف اول نام کوچک {در صورت وجود نویسندگان بیشتر} (نقطه، نقطه ویرگول، یک فاصله) نام خانوادگی و نام نویسندگان همکار به شکل مقلوب( یک فاصله، پرانتز باز) تاریخ نشر( پرانتز بسته، نقطه، یک فاصله) عنوان به شکل ایرانیک/ایتالیک( نقطه، یک فاصله) ] در صورت وجود ویرایش (یک فاصله)  [مرتبه ویرایش ( نقطه، یک فاصله) محل نشر( دو نقطه، یک فاصله) ناشر( نقطه).

    Aghabakhshi AA. (2007). Indexing homara: concepts ands methods .3rd ed. Tehran, iran: chapar publisher.           

    پایان نامه - نام خانوادگی نویسنده(ویرگول، یک فاصله)حرف اول نام کوچک ( نقطه، یک فاصله، پرانتز باز) تاریخ نشر (پرانتز بسته، نقطه، یک فاصله) عنوان پایان نامه به شکل ایرانیک/ایتالیک( نقطه، یک فاصله). [پایان نامه چه مقطعی( کاما، یک فاصله) دانشگاه ].

    احمدی، ی. (1400). بررسی سواد اطلاعاتی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور. [پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم پزشکی کرمان].

                                                        برای توضیحات بیشتر در رابطه با منابع اینجا را کلیک کنید. 

    روش ارسال مقالات

    مؤلفان محترم می‌توانید مقالات خود را با رعایت اصول ذکر شده از طریق ثبت نام در سایت فصلنامه .http://qje.iau-tnb.ac.ir  اقدام کنند.