ارزیابی ویژگی های ضدمیکروبی عصاره آبی گیاه ترشک شبدری و مهار آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز توسط آن
مونا شریفی سلطانی
1
(
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
)
حسین میرسعیدقاضی
2
(
گروه فناوری صنایع غذایی، دانشکده فناوری کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
)
مصطفی سلطانی
3
(
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
)
گیتی کریم
4
(
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
)
کلید واژه: ترشک شبدری, آلفاآمیلاز, آلفاگلوکوزیداز, MIC, MBC,
چکیده مقاله :
افزایش روز افزون بیماریهای مزمن از جمله دیابت و همچنین افزایش مقاومت باکتریها به آنتی بیوتیکها، الزام بررسی و یافتن منابع جدید حاوی ترکیبات ضدمیکروبی و ضددیابتی را ایجاب میکند. در این مطالعه، عصاره ی آبی گیاه ترشک شبدری به دو روش اولتراسوند و ماسراسیون تهیه گردید و تحت شرایط متفاوت نگهداری شد. بررسی خواص ممانعت کنندگی از فعالیت آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز نمونه های مختلف، و همچنین اثرات ضدمیکروبی عصاره ی آبی با دو روش میکرودایلوشن و انتشار در چاهک بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی، انجام گرفت. عصاره ی آبی ترشک شبدری قادر به مهار فعالیت آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز بود. بیشترین خاصیت ممانعت کنندگی عصاره ی آبی ترشک شبدری در نمونه های تازه تهیه شده به روش اولتراسوند مشاهده گردید. همچنین عصاره ی آبی گیاه ترشک شبدری بر روی مهار رشد باکتری های گرم مثبت و منفی مورد استفاده در این مطالعه تاثیر مثبت داشت. بیشترین قطر هاله عدم رشد در استافیلوکوکوس اورئوس (20 میلی متر) مشاهده گردید.
چکیده انگلیسی :
The increase in chronic diseases, including diabetes, as well as the increase in the resistance of bacteria to antibiotics, has led to the investigation and finding of new sources containing antimicrobial and antidiabetic compounds. In this study, aqueous extract of Oxalis corniculata was obtained under different conditions through two extraction methods, Ultrasound-assisted extraction and maceration. The inhibitory properties of alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes along with the antimicrobial activity of Oxalis extract against E. coli and Staphylococcus aureus using microdilution and agar well diffusion method were investigated. The results of the present study proved the potential of Oxalis extract in inhibiting alpha-amylase and alpha-glucosidase enzymes. The highest inhibitory activity of Oxalis extract was observed by ultrasound method on day zero. Also, the aqueous extract of Oxalis showed a positive effect on the gram positive and gram negative bacteria which used in this study. The staphylococcus aureus showed the highest zone of inhibition (20 mm).