ارزیابی ویژگی های ضدمیکروبی عصاره آبی گیاه ترشک شبدری و مهار آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز توسط آن
مونا شریفی سلطانی
1
(
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
)
حسین میرسعیدقاضی
2
(
گروه فناوری صنایع غذایی، دانشکده فناوری کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
)
مصطفی سلطانی
3
(
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده داروسازی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
)
گیتی کریم
4
(
استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
)
الکلمات المفتاحية: ترشک شبدری, آلفاآمیلاز, آلفاگلوکوزیداز, MIC, MBC,
ملخص المقالة :
افزایش روز افزون بیماریهای مزمن از جمله دیابت و همچنین افزایش مقاومت باکتریها به آنتی بیوتیکها، الزام بررسی و یافتن منابع جدید حاوی ترکیبات ضدمیکروبی و ضددیابتی را ایجاب میکند. در این مطالعه، عصاره ی آبی گیاه ترشک شبدری به دو روش اولتراسوند و ماسراسیون تهیه گردید و تحت شرایط متفاوت نگهداری شد. بررسی خواص ممانعت کنندگی از فعالیت آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز نمونه های مختلف، و همچنین اثرات ضدمیکروبی عصاره ی آبی با دو روش میکرودایلوشن و انتشار در چاهک بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی، انجام گرفت. عصاره ی آبی ترشک شبدری قادر به مهار فعالیت آنزیم های آلفاآمیلاز و آلفاگلوکوزیداز بود. بیشترین خاصیت ممانعت کنندگی عصاره ی آبی ترشک شبدری در نمونه های تازه تهیه شده به روش اولتراسوند مشاهده گردید. همچنین عصاره ی آبی گیاه ترشک شبدری بر روی مهار رشد باکتری های گرم مثبت و منفی مورد استفاده در این مطالعه تاثیر مثبت داشت. بیشترین قطر هاله عدم رشد در استافیلوکوکوس اورئوس (20 میلی متر) مشاهده گردید.