فهرست مقالات رضوان موسوی ندوشن


  • مقاله

    1 - ارزیابی ویژگی‌های بافتی و حسی پنیر پیتزای فرایند شده رژیمی بر‌پایه نشاسته اصلاح شده و نمک حاصل از جلبک دریایی
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , شماره 1 , سال 16 , بهار 1403
    پنیر پیتزا حاوی مقادیر زیادی از اسید های چرب اشباع،کلسترول بالا و نمک سدیم می باشد که ممکن است برای سلامتی افراد بویژه بیماران قلبی- عروقی مضر باشد. لذا با توجه به ویژگیهای تغذیه ای و سلامتی، اصلاح معایب آن امری ضروری به نظر میرسد. در این پژوهش به بررسی اثر استفاده از ن چکیده کامل
    پنیر پیتزا حاوی مقادیر زیادی از اسید های چرب اشباع،کلسترول بالا و نمک سدیم می باشد که ممکن است برای سلامتی افراد بویژه بیماران قلبی- عروقی مضر باشد. لذا با توجه به ویژگیهای تغذیه ای و سلامتی، اصلاح معایب آن امری ضروری به نظر میرسد. در این پژوهش به بررسی اثر استفاده از نشاسته اصلاح شده سیب زمینی به عنوان جایگزین چربی لبنی در سه سـطح (3، 2 و 1%) و نمک حاصل از جلبک دریایی در 4 سـطح (2/0، 4/0، 6/0 و 8/0) در فرمولاسـیون پنیـر پیتزای پروسـس پرداخته شد . ویژگیهای حسی، تحلیل نمایه بافت و ریز ساختار پنیر پیتزای حاصل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با کاهش استفاده از نشاسته و افزایش میزان نمک حاصل از جلبک دریایی سختی، صمغیت، برگشت پذیری و چسبندگی افزایش یافت. با کاهش میزان نشاسته اصلاح شده در فرمولاسیون پنیر پارامترهای انسجام و نیروی شکست کاهش یافت. همچنین بررسی میزان نمک حاصل از جلبک دریایی در فراورده نشان داد افزایش یا کاهش نمک بر روی پارامترهای نیروی شکست، انسجام و کشش تاثیر معنی داری نداشت. با افزایش استفاده از جایگزین چربی بافت نمونه منسجم تر شده و میزان فضاهای خالی سیاه کمتر شد. بررسی ویژگیهای حسی پنیرها نیز نشان داد که پنیر تولید شده با 20% خامه+1% نشاسته و پنیر محتوی 10% خامه و 2% نشاسته دارای نمره مقبولیت بالاتری از دیدگاه ارزیابان بودند. و مقادیر مختلف نمک جلبک دریایی در فراورده از لحاظ نمره ارزیابی حسی اختلاف معنی داری باهم نداشتند. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی تولید فرآورده های خشک و شیرین از ماهی کپورنقره ای(Hypophthalmichthys molitrix) و اثرآن بر روی اسیدهای چرب و زمان ماندگاری درمحیط سرد
    پژوهش های علوم و فنون دریایی , شماره 2 , سال 12 , تابستان 1396
    چکیده این تحقیق با هدف شناسایی اسیدهای چرب ماهی کپور نقره ای و هم چنین بررسی اثرات خشک و شیرین نمودن بر روی کمیت و کیفیت اسیدهای چرب و تعیین زمان ماندگاری در شرایط سرد(4-3درجه سانتی گراد) اجرا گردید.پروفایل اسیدهای چرب در ماهی کپور نقره ای خشک و شیرین شده با استفاده از چکیده کامل
    چکیده این تحقیق با هدف شناسایی اسیدهای چرب ماهی کپور نقره ای و هم چنین بررسی اثرات خشک و شیرین نمودن بر روی کمیت و کیفیت اسیدهای چرب و تعیین زمان ماندگاری در شرایط سرد(4-3درجه سانتی گراد) اجرا گردید.پروفایل اسیدهای چرب در ماهی کپور نقره ای خشک و شیرین شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی شناسایی و اندازه گیری گردید. در ماهی خشک و شیرین شده دامنه تغییرات این اسید های چرب در مدت 90 روز نگهداری به ترتیب برای اسیدهای چرب اشباع از 3/052/27به 05/0 70/33 درصد، اسیدهای چرب غیراشباع با یک باند مضاعف از2/039/46 به3/077/46 درصد و اسیدهای چرب با چند باند مضاعف از 02/011/26به 02/045/17درصد اندازه گیری شد. پس از 30 روز نگهداری تغییرات اسیدهای چرب چند غیر اشباع در سطح خطای 5درصد اختلاف معنی داری نشان داد.در ماهی خشک و شیرین شده طی نگهداری در شرایط محیط سرد، میزان پراکسید پس از 30 روز از آستانه مجاز استاندارد فراتر رفت و در نهایت در پایان 60 روز به 0210/6میلی اکی والان بر کیلوگرم رسید و سپس رو به کاهش گذاشت و مقدار آن به48/5 میلی اکی والان بر کیلوگرم پس از 90 روز رسید. در نهایت با توجه به نتایج بدست آمده بر اساس تغییرات کمیت اسیدهای چند غیر اشباع، آزمون های حسی و عدد پراکسید، مدت زمان ماندگاری و مصرف برای ماهی کپور نقره ای خشک و شیرین شده در شرایط محیط سرد یکماه برآورد گردید. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - شناسایی و مطالعه ساختار جمعیت ماکروبنتوز در دریاچه گهر (استان لرستان)
    پژوهش های علوم و فنون دریایی , شماره 5 , سال 9 , زمستان 1393
    دریاچه گهر بزرگ در جنوب غربی ایران، شرق استان لرستان و در ارتفاع 2350 متری از سطح دریا قرار دارد. این دریاچه فون منحصر بفردی از موجودات ماکروبنتوز را در خود جای داده است. در این تحقیق به منظور شناخت کامل ساختار جمعیت این موجودات، نمونه برداری به صورت ماهانه از اردیبهشت چکیده کامل
    دریاچه گهر بزرگ در جنوب غربی ایران، شرق استان لرستان و در ارتفاع 2350 متری از سطح دریا قرار دارد. این دریاچه فون منحصر بفردی از موجودات ماکروبنتوز را در خود جای داده است. در این تحقیق به منظور شناخت کامل ساختار جمعیت این موجودات، نمونه برداری به صورت ماهانه از اردیبهشت تا آذر ماه 1390 در 3 ایستگاه در ناحیه پروفوندال( عمیق ) دریاچه گهر بزرگ انجام شد.در میان کفزیان جمع آوری شده در مجموع 6 جنس و گونه از 5 خانواده شناسایی شد. از این میان جنس Rhyacodrilus sp. برای اولین بار در ایران شناسایی و معرفی گردید. گونه های غالب دریاچه شامل گونه Quistadrilus multisetasus و Stylodrilus herngianus از رده کرم های کم تار و گونه Pisidium casertanum از رده دوکفه ای ها بود و درصد فراوانی آنها به ترتیب 69 ، 13 و 6 درصد محاسبه گردید. بیشترین تراکم کل کفزیان دریاچه گهر با 379/4910± 12/11618 عدد در متر مربع در خرداد و کمترین آن با 87/671± 33/1436 عدد در متر مربع در ماه اردیبهشت بدست آمد. براساس آزمون آنالیز واریانس یکطرفه، اختلاف معنی داری میان فراوانی کفزیان ایستگاه های مختلف ناحیه پروفوندال دریاچه مشاهده نشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    4 - بررسی اثر سطوح مختلف دمایی بر رشد پاروپای کالانویید دریایی (Acartia sp.)
    پژوهش های علوم و فنون دریایی , شماره 4 , سال 9 , پاییز 1393
    در میان کوپه پودهای پرورشی کالانویدها با توجه به فرم پلاژیک، حرکات جذاب، فراوانی بالا در طبیعت، رزیم گیاهخواری و سطح لیپید بالا، اندازه متناسب، منبع مستعدی به عنوان غذای زنده برای لارو ماهیان دریایی می باشند. لذا با توجه به اهمیت این گروه زئوپلانکتونی، مطالعه حاضر با هد چکیده کامل
    در میان کوپه پودهای پرورشی کالانویدها با توجه به فرم پلاژیک، حرکات جذاب، فراوانی بالا در طبیعت، رزیم گیاهخواری و سطح لیپید بالا، اندازه متناسب، منبع مستعدی به عنوان غذای زنده برای لارو ماهیان دریایی می باشند. لذا با توجه به اهمیت این گروه زئوپلانکتونی، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف دمایی بر بقا و رشد جنس Acartia در 3 تیمار آزمایشی30، 25 و 20 درجه سانتی گراد و شوری ثابت 40 در هزار طی 21 روز انجام گرفت و نرخ رشد محاسبه گردید. در پایان مطالعه بالاترین میانگین درصد رها سازی تخم و بازماندگی در تیمار دمایی30 درجه سانتی گراد بدست آمد. در این دما میانگین رهاسازی و بازماندگی تخم 54/11±6/86 درصد، میانگین تولید5 مرحله ناپلیوس ، 5 مرحله کوپه پودیت و بالغ به ترتیب برابر با 50/5±3/34 درصد، 50/5±1/23 درصد، 6±15درصد و بیشترین نرخ رشد با میانگین 02/0±04/0 درصد بدست آمد. پرونده مقاله