نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
شماره4,سال
10
,
پاییز
1397
چکیده هدف ازانجام این پژوهش بررسی خواص عملکردی مربوط به تیمار بهینه هیدرولیزشده دانه هندوانه ((Citrullus lanatus با استفاده از آنزیم پپسین بود. دانه هندوانه محصولی سرشاراز چربی و پروتئین میباشد. هیدرولیز آنزیمی پروتئین های دانه هندوانه میتواند به بهبود خواص فیزیکوشیمای چکیده کامل
چکیده هدف ازانجام این پژوهش بررسی خواص عملکردی مربوط به تیمار بهینه هیدرولیزشده دانه هندوانه ((Citrullus lanatus با استفاده از آنزیم پپسین بود. دانه هندوانه محصولی سرشاراز چربی و پروتئین میباشد. هیدرولیز آنزیمی پروتئین های دانه هندوانه میتواند به بهبود خواص فیزیکوشیمایی، فراسودمندی و نیز بهبود خواص عملکردی آن منجرشود. در این تحقیق پس از بهینه سازی هیدرولیز آنزیمی با کمک روش سطح پاسخ، خواص عملکردی پروتئین هیدرولیز شده بهینه دانه هندوانه به وسیله آنزیم پپسین با غلظت 60 آنسون ( بر کیلوگرم پروتئین ) و زمان 60 دقیقه ،در قالب طرح آماری کاملا تصادفی و با استفاده از نرم افزارSAS مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که بیشترین فعالیت امولسیون کنندگی ، پایداری امولسیون ، قدرت تولید کف و پایداری کف در pH=10 مشاهده شد. بیشترین پایداری در برابر حرارت در دمای 100درجه سانتی گراد و زمان 180 دقیقه و هم چنین بیشترین پایداری در برابر تغییراتpH در pH=3 مشاهده گردید.
پرونده مقاله
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
شماره5,سال
9
,
زمستان
1396
چکیده هدف از انجام این پژوهش تولید پروتئین هیدرولیز شده دانه هندوانه (Citrullus lanatus) با بیشترین فعالیت چلات کنندگی بود. دانه هندوانه محصولی سرشار از چربی و پروتئین میباشد. هیدرولیز پروتئین های دانه هندوانه میتواند به بهبود خواص عملکردی آن منجر شود. در این تحقیق شرای چکیده کامل
چکیده هدف از انجام این پژوهش تولید پروتئین هیدرولیز شده دانه هندوانه (Citrullus lanatus) با بیشترین فعالیت چلات کنندگی بود. دانه هندوانه محصولی سرشار از چربی و پروتئین میباشد. هیدرولیز پروتئین های دانه هندوانه میتواند به بهبود خواص عملکردی آن منجر شود. در این تحقیق شرایط هیدرولیز بهینه پروتئین های دانه هندوانه بوسیله دو آنزیم آلکالاز و پپسین با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین هیدرولیز شده دانه هندوانه با استفاده از هیدرولیز آنزیمی ، به وسیله آنزیم های آلکالاز و پپسین تهیه گردید و پارامترهای موثر در هیدرولیز به منظور دست یابی به بالاترین فعالیت چلات کنندگی پپتیدها به وسیله روش سطح پاسخ با طرح مرکب مرکزی بهینه سازی شد.اثرات ترکیبی نوع آنزیم ، فعالیت آنزیم و زمان آنزیم زنی به عنوان سه متغیر مستقل در هیدرولیز ، بر قابلیت چلات کنندگی توسط معادله درجه دوم برازش گردید. نتایج برازش مدل نشان داد که بالاترین فعالیت چلات کنندگی با 08/78 درصد منطبق باآنزیم آلکالاز ، فعالیت آنزیمی 60 واحد آنسون بر کیلوگرم پروتئین و زمان 22/116 دقیقه بود. نتایج نشان می دهد که پروتئین هیدرولیز شده دانه هندوانه دارای قابلیت کاربرد در فرمولاسیون مواد غذایی بعنوان چلات کننده و نیز کاربردهای دارویی می باشد.
پرونده مقاله
این تحقیق بهمنظور ارزيابي عملکرد و بهرهوري آب سيبزميني تحت شرایط کمآبیاری با استفاده از مدل SWAP در قطبهاي عمده سيبزمينيکاري استان خراسان رضوي شامل فریمان، قوچان و گلمکان در سال 1398 به اجرا درآمد. ابتدا توانایی مدل در شبیهسازی شاخص سطح برگ و عملکرد سیبزمینی بر چکیده کامل
این تحقیق بهمنظور ارزيابي عملکرد و بهرهوري آب سيبزميني تحت شرایط کمآبیاری با استفاده از مدل SWAP در قطبهاي عمده سيبزمينيکاري استان خراسان رضوي شامل فریمان، قوچان و گلمکان در سال 1398 به اجرا درآمد. ابتدا توانایی مدل در شبیهسازی شاخص سطح برگ و عملکرد سیبزمینی براساس اندازهگیریهای انجامشده از مزارعِ هر سه منطقه موردارزیابی قرار گرفت. سپس با استفاده از مدل ارزیابیشده، عملکرد و بهرهوری آب سیبزمینی تحت سناریوهای مختلف آبیاری و کمآبیاری شامل آبیاری مرسوم، آبیاری بر اساس 100، 90، 80، 70، 60 و 50 درصد نیاز آبی شبیهسازی شد. نتایج نشان داد که مدل SAWP در تمامی مناطق دارای قدرت خوب (R2>0/89) و دقت بالایی در شبیهسازی شاخص سطح برگ (RMSE<0/73) بود. قدرت و دقت مدل SAWP در شبیهسازی عملکرد (R2=0/96 و RMSE=908/5 kg ha-1) و بهرهوری آب (R2=0/93 و RMSE=0/5 kg m-3) سیبزمینی نیز بهترتیب بالا و قابلقبول بود. همچنین نتایج نشان داد که با کاهش میزان آب مصرفی نسبت به آبیاری کامل تا 50 درصد نیاز آبی، عملکرد سیبزمینی روند کاهشی داشت. میزان کاهش عملکرد بهازای هر یک درصد کاهش در میزان آب آبیاری در قوچان، فریمان و گلمکان بهترتیب 97/255 و 19/120 و 62/78 کیلوگرم در هکتار بهدست آمد. میزان بهرهوری آب نیز با اعمال کمآبیاری تا 50 درصد نیاز آبی در گلمکان و فریمان و تا 90 درصد نیاز آبی در قوچان افزایش یافت. بهطورکلی، با اتخاذ سناریوی کمآبیاری مدیریتشده در سطح 80 درصد نیاز آبی در گلمکان و فریمان و 90 درصد نیاز آبی در قوچان ضمن حفظ عملکرد در حد مطلوب میتوان بهرهوری آب را نسبت به آبیاری کامل بهبود داد.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد