به منظور بررسی امکان جایگزینی آنتیبیوتیک با مخلوطی از چند عصاره گیاهی در قالب محصولی به نام ایمونوپروپوفیت، آزمایشی با استفاده از 300 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار و 25 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار، به مدّت ۴۲ روز انجام شد. جیره More
به منظور بررسی امکان جایگزینی آنتیبیوتیک با مخلوطی از چند عصاره گیاهی در قالب محصولی به نام ایمونوپروپوفیت، آزمایشی با استفاده از 300 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار و 25 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار، به مدّت ۴۲ روز انجام شد. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه، جیره پایه حاوی 02/0 درصد آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین، و جیره پایه حاوی 1/0 درصد محلول ایمونوپروپوفیت به صورت محلول در آب. نتایج نشان داد که تفاوت وزن بدن و ضریب تبدیل بین گروههای آزمایشی در دورههای 42-22 و 42-1 روزگی معنیدار بوده به طوری که استفاده از آنتیبیوتیک و ایمونوپروپوفیت سبب بهبود این فراسنجهها نسبت به گروه کنترل شد (05/0P<). خوراک مصرفی در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری را نشان نداد. تحریک سیستم ایمنی به وسیله تیمارها در دو مرحله ارزیابی گردید و مشخص شد که عیار آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفند و نیوکاسل در تیمارهای دارای آنتیبیوتیک و ایمونوپروپوفیت، به ترتیب در نوبت اول خونگیری و روز 42 بالاتر از تیمار شاهد بود (05/0P<). استفاده از آنتیبیوتیک و ایمونوپروپوفیت سبب کاهش معنیدار چربی محوطه شکمی در مقایسه با تیمار کنترل شد (05/0P<). شمارش باکتریهای دستگاه گوارش نیز حاکی از کاهش معنیدار جمعیت باکتری اشرشیاکلی و سالمونلای ایلئوسکال در جوجههای دریافت کننده ایمونوپروپوفیت بود (05/0P<). نتایج این مطالعه نشان داد که ایمونوپروپوفیت را میتوان بدون کاهش عملکرد، به عنوان جایگزین آنتیبیوتیک در جیره جوجههای گوشتی به کار برد.
Manuscript profile
چکیده:سودوموناس آئروژینوزایک پاتوژن فرصت طلب و عامل10الی15درصد از عفونت های بیمارستانی میباشـد.وجـود ژن هـایحدت یکی از مهمترین مکانیسم های تهاجمی سودوموناس آئروژینوزامیباشد و این موضوع از نظر پزشـکی از اهمیـت ویـژه ای برخـورداراست.بیان بسیاری از ژن های بیماریزای باکتری More
چکیده:سودوموناس آئروژینوزایک پاتوژن فرصت طلب و عامل10الی15درصد از عفونت های بیمارستانی میباشـد.وجـود ژن هـایحدت یکی از مهمترین مکانیسم های تهاجمی سودوموناس آئروژینوزامیباشد و این موضوع از نظر پزشـکی از اهمیـت ویـژه ای برخـورداراست.بیان بسیاری از ژن های بیماریزای باکتری سودوموناس آئروژینوزابه وسیله یک سیستم ژنی بـه نـام سیسـتمQuorum Sensing(QS)کنترل و تنظیم میگردند. کروم سنسینگ سیستم ارتباطی سلول به سلول با استفاده از مولکولهـای کوچـکSMsدر ارگانیسـم های تک سلولی است.هدف از تحقیق بررسی تشکیل بیوفیلم در سیستم کروم سنسـینگ در سـویه هـایسـودوموناس آئروژینـوزامیباشد.مطالعه مروری حاضر با کمک مقالات نمایهشده درپایگاههای علمی فارسی Magiran و SID وپایگاههای علمی انگلیسی Scopus، Google scholar، Ebscohostو Science Directبدست آمد.ژنهای سیستم QSفراوانی بالایی در بین سویه های سودوموناس آئروژینوزاجداشده از منابع انسانی دارند.همچنین این باکتری بعنوان یک باکتری عفونت زابا مقاومت آنتی بیوتیکی بالا میباشد.نتایج مطالعه نشان داد که گیاهان دارویی در رقت های مختلف مهار کننده کوروم سنسینگ و بیوفیلم در باکتری ها می باشند.
Manuscript profile
زینک فسفاید یک نوع جونده کش، معمولا به صورت پودر خاکستری -سیاه رنگ است که بعلت قیمت ارزان و در دسترس بودن به صورت گسترده استفاده میشود. ممکن است به صورت تصادفی یا عمدی به قصد خودکشی یا دیگر کشی استفاده شود.مورد ما یک آقای 38 ساله بود که 3 ساعت بعد از خوردن حدود 100 گرم More
زینک فسفاید یک نوع جونده کش، معمولا به صورت پودر خاکستری -سیاه رنگ است که بعلت قیمت ارزان و در دسترس بودن به صورت گسترده استفاده میشود. ممکن است به صورت تصادفی یا عمدی به قصد خودکشی یا دیگر کشی استفاده شود.مورد ما یک آقای 38 ساله بود که 3 ساعت بعد از خوردن حدود 100 گرم مرگ موش حاوی زینک فسفات به قصد خودکشی با کاهش سطح هوشیاری و سیانوزمراجعه کرده بود. علایم اولیه بیمار شامل سیانوز تهوع، استفراغ، سردرد، سرگیجه، ضعف و بی حالی، تاری دید و درد شکمی ناحیه اپیگاستر و قسمت فوقانی و راست شکم بود. در سابقه قبلی بیمار سابقه دیابت و اختلال چربی خون، هایپرتنشن، هپاتیت و سل و تالاسمی مینور و بیماری عصبی را نداشت.زینک فسفاید یک نوع مسمومیت تهدید کننده حیات است که آنتی دوت خاصی ندارد. در بیماران جوان با اسیدوز متابولیک و هایپوتنشن ناگهانی باید به مسمومیت با ترکیبات فسفاید از جمله زینک فسفاید فکر کرد . انجام یک رادیوگرافی شکمی میتواند به تشخیص زود هنگام کمک کند. درمان و احیای سریع میتواند به نجات جان بیماران کمک کند.
Manuscript profile
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضدمیکروبی عصارههای جغجغه (Prosopis farcta L.) و تاتوره (.Datura stramonium L) روی سالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimurium) جدا شده از طیور در شهرستان زابل است. گیاهان کهورک و تاتوره از کلکسیون گیاهان داروئی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زاب More
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضدمیکروبی عصارههای جغجغه (Prosopis farcta L.) و تاتوره (.Datura stramonium L) روی سالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimurium) جدا شده از طیور در شهرستان زابل است. گیاهان کهورک و تاتوره از کلکسیون گیاهان داروئی پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل جمعآوری شدند. نمونههای گیاهی خشک و آسیاب گردیدند و در مرحله بعد عصاره اتانولی از آنها تهیه شد. سویههای باکتری سالمونلا تیفیموریوم از نمونههای مدفوع طیور بدست آمد. به منظور بررسی اثرات ضد-میکروبی عصارههای گیاهی مورد مطالعه از روش میکرودیلوشن جهت تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره تاتوره در برابر سالمونلا تیفیموریوم برابر با ppm 1/3 بوده است؛ در حالی که حداقل غلظت مهارکنندگی برای عصاره کهورک 5/6 ppm بوده است. همچنین حداقل غظت کشندگی عصاره تاتوره 25/6 و کهورک 5/12 بوده است. نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره تاتوره در مهار باکتری سالمونلا قویتر از عصاره کهورک عمل نموده است. ارزیابی ضریب همبستگی پیرسون بین محتوای فنل کل، فلاونوئید کل و MIC و MBC حاکی ازوجود رابطه معکوس بین این پارامترها بود. به طوریکه عصاره تاتوره که دارای فنل کل، فلاونوئید کل بالاتری بود؛ MIC و MBC پایینتری داشت و به همین دلیل در مهار باکتری موثرتر بود. نتایج آزمایش ما نشان داد عصارههای تاتوره وکهورک دارای اثرات ضدمیکروبی مناسبی هستند و میتوان از آنها در درمان عفونتهای ناشی از سالمونلا تیفیموریوم در طیور استفاده کرد.
Manuscript profile
سورفکتانتها به عنوان ترکیباتی آمفی پاتیک به دلیل کاربرد گسترده بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. تولید سورفکتانتها توسط میکروارگانیسمها (بیوسورفکتانتها) نسبت به روشهای شیمیایی دارای مزیتهایی مانند سمیت کمتر میباشد. به دلیل ویژگی ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی استفاده از More
سورفکتانتها به عنوان ترکیباتی آمفی پاتیک به دلیل کاربرد گسترده بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. تولید سورفکتانتها توسط میکروارگانیسمها (بیوسورفکتانتها) نسبت به روشهای شیمیایی دارای مزیتهایی مانند سمیت کمتر میباشد. به دلیل ویژگی ضد میکروبی و ضد بیوفیلمی استفاده از بیوسورفکتانتها در نگهداری مواد غذایی میتواند بسیار ارزشمند باشد. در این مطالعه، مرور و همچنین تجزیه و تحلیل کتابسنجی در رابطه با کاربرد بیوسورفکتانتها در نگهداری مواد غذایی انجام گردیده است. جمع آوری اسناد از پایگاه اسکوپوس انجام شد و سپس با استفاده از نرم افزار VOSviewer مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در بررسی اسناد مشخص گردید که تنها 15 سند در این رابطه منتشر گردیده است. سهم حوزه ایمونولوژی و میکروبیولوژی نسبت به دیگر حوزهها بیشتر بوده و هند با 6 سند بیشترین اسناد را در این پایگاه منتشر نموده است. تعداد اندک اسناد و عدم وجود اسنادی مانند مقالات کنفرانسی و فصل کتاب میتواند نشان دهنده کمبود تحقیقات انجام شده علی رغم اهمیت زیاد موضوع بررسی باشد.
Manuscript profile
اثر غلظتهای مختلف سه نوع مخلوط گازی (دیاکسید کربن، نیتروژن،اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و شاهد همراه با اسانس میخک هندی (. Syzygium Aromaticum L) و 3 نوع پوشش قابل انعطاف چندلایه برای افزایش زمان ماندگاری فلفل قرمز در شرایط دمایی یخچال ºC 4 مورد مطالعه قرار گرفت More
اثر غلظتهای مختلف سه نوع مخلوط گازی (دیاکسید کربن، نیتروژن،اکسیژن) و نیز شرایط تحت خلاء و شاهد همراه با اسانس میخک هندی (. Syzygium Aromaticum L) و 3 نوع پوشش قابل انعطاف چندلایه برای افزایش زمان ماندگاری فلفل قرمز در شرایط دمایی یخچال ºC 4 مورد مطالعه قرار گرفت. شرایط بسته بندی بدون تزریق گاز و اسانس با 4 نوع بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده، با ترکیبات گازی که شامل 1) 20 درصد N2 +80 درصد CO2 ، 2) 80 درصد N2 +20 درصد CO2 ، 3) 48 درصد N2 + 48 درصد CO2 +4 درصد O2 و 4) تحت خلأ ، همراه با تزریق اسانس میخک هندی به میزان 5/1 درصد وزنی بودند ، مقایسه گردید. نمونهها در پاکتهای غیر قابل نفوذ به اکسیژن ، PET12/AL7 /OPP20/ LLD65،PET12 /AL7/PET 12/LLD 80 وOPP20/AL7 /OPP20/ LLD 65 بستهبندی شدند و در زمانهای مختلف (28 روز) مورد آزمونهای میکروبی (شمارش باکتریهای هوازی پاتوژن ، شمارش کپک و مخمر) ،آزمون شیمیایی pH و ارزیابی حسی قرار گرفتند. به منظور آنالیز داده در قالب طرح کاملا تصادفی و مقایسه میانگینها با روش دانکن (P<0.05) از نرم افزارهای SPSS نسخه26 استفاده گردید . بهترین شرایط نگهداری متعلق به نمونههای موجود درپوشش چهار لایه 116 میکرون تحت شرایط 80 درصد CO2 همراه اسانس میخک بود که تا 28 روز عمر ماندگاری فلفل قرمز را افزایش داد و تأثیر مطلوبی نیز بر pH و خواص حسی (بافت و بو و ظاهر و مزه و رنگ) نمونههای فلفل قرمزگذاشت که به دلیل خاصیت ضدمیکروبی این فاکتورها ارزیابی شد.
Manuscript profile