• شماره های پیشین

  • راهنمای نویسندگان

    فرم تعارض منافع مجله فقه و مبانی حقوق اسلامی

    فرم تعهد و اصالت مقاله مجله فقه و مبانی حقوق اسلامی

    راهنمای نویسندگان و چگونگی تنظیم مقالات و پرداخت هزینه ها

    دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب در راستای نظریه‌پردازی و ایجاد محلی برای بیان دیدگاه‌های صاحب‌نظران و به منظور تولید و توسعه علم، فصلنامه علمی و پژوهشی در حوزه فقه و مبانی حقوق اسلامی منتشر می‌نماید؛ لذا پژوهشگران ارجمند می‌توانند مقاله‌ها و یافته‌های پژوهشی خود را به فصلنامه ارسال نمایند. بنابراین برای محفوظ ماندن جایگاه علمی و پژوهشی این فصلنامه، فقط مقاله‌هایی پذیرفته می‌شوند که علاوه بر دارا بودن ارزش و محتوای علمی به تشخیص داوران متخصص، ساختار شکلی زیر نیز رعایت شده باشد.

    راهنمای نویسندگان مقالات

    توصیه می شود که راهنمای نویسندگان مقالات به طور دقیق مطالعه شود.
    هرگونه تماس و مکاتبه فقط از طریق ایمیل مجله  امکانپذیر است.

    ** قبل از ارسال مقاله صاحبان مقاله باید گواهی اصالت مقاله را از سامانه https://www.samimnoor.ir/view/fa/ConferenceArticle

     دریافت نمایند پژوهشگران محترم دقت نمایند که هنگام ورود به سایت احراز اصالت مقالات باید ایمیل خود را دقیقاً وارد نمایند و پس از اخد نتیجه گواهی احراز اصالت آنرا به عنوان فایل تکمیلی تحت عنوان گواهی احراز اصالت در سامانه فصلنامه فقه و حقوق بناب بارگذاری نمایند و الا  در صورت عدم رعایت این موضوع مقالات ارسالی عودت داده خواهد شد و مبلغ واریزی به مجله قابل استرداد نخواهد شد.1402/10/04

    مقالات در ورد قطع کاغذ A4 ودر margins حاشیه بندی moderate انتخاب گردد.

    نوع و انداره قلم : متن ( فونت13 (b lotus و عبارت های عربی با فونت IRLotus نوشته شود. عنوان اصلی مقاله  ( فونت14 بولد b lotus) و عنوان های فرعی داخل متن  فونت13 بولد  b lotus

    نگارش همه اجزای مقاله باید  بر اساس شیوه استناد دهیAPA   و مطابق شیوه نامه این فصلنامه باشد:

    چکیده فارسی و انگلیسی مقاله‌ها؛ هر کدام حداکثر در 250کلمه .

    واژگان کلیدی حداکثر تا 5 واژه باشد.

    حجم مقاله اعم از چکیده ها ومتن وفهرست منابع  حداکثر در 20 صفحه و 8000 کلمه تنظیم گردد.

    عنوان مقاله بیش از12 کلمه نباشد.

    حتی المقدور از عباراتی مانند "an investigation of …" ، "studies on …" و "analysis of …" در مقاله انگلیسی

     " تجزیه و تحلیل ... " و" مطالعاتی بر روی... " و   "پژوهشی بر روی … " در مقاله ی فارسی استفاده نشود

    از لغات، اصطلاحات و عبارات نامفهوم و حروف اختصاری در عنوان استفاده نشود مگرآنکه آن حروف اختصاری برای

    خوانندگان هدف کاملاً و بخوبی شناخته شده باشند. برای مثال، می توان کلمه CPU را در عنوان مقاله های مربوط به

    علوم رایانه به کار برد.

    بعد از عنوان، چکیده انگلیسی و بعد چکیده فارسی به صورت زیر نوشته شود:

    چکیده فارسی به ترتیب: عنوان ( فونت13 بولد (b lotus زیرعنوان نام و نام خاتوادگی نویسندگان با شماره گذاری برای پانویس و توضیحات هر کدام در پانویس(با فونت10) به ترتیب زیر: رتبه علمی(مربی،استادیار،دانشیار، استاد) نام گروه علمی، نام دانشکده(در صورتی وجود داشته باشد.)، نام دانشگاه، نام شهر، نام کشور. ایمیل:

    چکیده انگلیسی نیز به همان ترتیب ( با فونت Times New Roman (Headings CS)  10)

    نویسنده اگردانشجو باشد به جای رتبه علمی و نام گروه می نویسد: دانشجوی (کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا)،نام رشته وبقیه مشخصات فوق. ازذکر کلماتی مثل دانش آموخته ، پژوهشگر و مانند اینها خود داری شود.

    نویسنده مسؤول با پرانتز در در پایان  مشخصات ذکر می شود.

    درسایت و فایل مشخصات نویسندگان نیز: نام خانوادگی، نام، رتبه علمی(مربی،استادیار،دانشیار، استاد) نام گروه علمی، نام دانشکده(در صورتی وجود داشته باشد.)، نام دانشگاه، نام شهر، نام کشور. ایمیل:  و آدرس و شماره تماس

    مشخصات نویسندگان در فایل بارگذاری شده و وارد شده در سایت باید یکی باشد.

    به نمونه مقالات شماره اخیر فصلنامه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب دقت کنید.

    قواعد استناد درون متن در مقالات

    برای استناد دهی درون متنی به یک مقاله ، به ترتیب، نام خانوادگی نویسنده، ویرگول، سال انتشار، ویرگول، حرف

    ص، نقطه و شماره صفحه در داخل پرانتز ذکر میشود؛ مانند: (مرادی، 1389 ، ص. 78)

    لیکن در مورد منابعی که از اینترنت بازیابی میشوند نیازی به ذکر شماره صفحه نیست. ذکر نام پدیدآورنده و تاریخ

    انتشار اثر کفایت میکند؛ مانند: (وزارت علوم،تحقیقات و فناوری، 1391 )

    در صورتی که تاریخ انتشار اثر در اینترنت وجود نداشت از کلمه بی تا استفاده میشود؛مانند: (وزارت علوم تحقیقات و فناوری، بی تا).

    اگر تعداد مؤلفان بیش از سه نفر باشند، تنها نام خانوادگی نویسنده اول ذکر شده و از عبارت "و دیگران" استفاده می شود.

    اگر به بیش از یک منبع در متن ارجاع داده شود اسامی و سال انتشار با نقطه ویرگول از هم جدا می شوند.

    اگر به چند اثر یک نویسنده ارجاع داده می شود، بعد از ذکر نویسنده و سال انتشار، دیگر سال ها با نقطه ویرگول از هم متمایز می شوند.

    برای کتابهایی که به فارسی ترجمه شده اند، نام مترجم به عنوان استناد درون متنی ذکر نمی شود و فقط نام خانوادگی نویسنده اصلی همراه با تاریخ انتشار اثر در داخل کشور خواهد آمد.

    اگر به یک منبع چند بار استناد داده می شود، لازم است هر بار نام نویسنده و سال انتشار ذکر گردد و از عبارت "همان"

    استفاده نشود. لازم به ذکر است که حتماً مشخصات کامل هر منبعی که در داخل متن بدان ارجاع داده شد باید درفهرست منابع، آورده شود.

    در بخش مراجع (Reference)، فهرست آثار و اسنادی که در متن مقاله به آن‌ها اشاره شده ‌است می‌آید. این فهرست به ترتیب حروف الفبای نام خانوادگی مؤلفان آثار، بدون ذکر شماره، مرتب می‌شود و هر اثر فقط یک بار می‌آید. در فهرست منابع APA برای ذکر هر اثر یا منبع، چهار دسته اطلاعات زیر لازم است که باید به دنبال هم بیاید:

    • مؤلف یا مؤلفان
    • تاریخ انتشار اثر
    • عنوان اثر
    • اطلاعات مربوط به انتشار اثر

    این چهار دسته اطلاعات، با نقطه از هم جدا می‌شوند. قسمت‌های مختلف هر یک از این چهار دسته اطلاعات، نیز با ویرگول از هم جدا می‌شوند.

    نمونه ارجاع دهی به مقاله در فهرست منابع APA

    الف) یک نویسنده

    نام‌خانوادگی، نام. (سال). عنوان مقاله. نشریه، دوره، شماره، صفحه

    احمدی فرد، مریم. (۱۳۸۵).ارائه الگوی مدیریت استراتژیک. فصلنامه مدیریت راهبردی، دوره ۳، شماره ۲، ص ۲۱-۳۶.

    ارجاع دهی به کتاب در فهرست منابع APA

    الف) کتاب‌های دارای یک نویسنده

    احمدی فرد، مریم. (۱۳۸۵). روش پژوهش پیشرفته. تهران: انتشارات دانشگاه تهران.

    * اگر کتاب ویرایش دوم یا بیشتر باشد باید آن را نیز پس از عنوان کتاب در داخل پرانتز ذکر کنید. برای تجدید چاپ (چاپ چندم است) این کار لازم نیست.
    کتاب‌های ترجمه شده:
    ابتدا نام مؤلف یا مؤلفان کتاب، عنوان کتاب و سپس نام مترجم می‌آید. مثل:
    هرگنهان، بی.آر و اولسون، ام. اچ.(۱۳۷۴). مقدمه‌ای بر نظریه‌های یادگیری، (ترجمه علی‌اکبر‌ سیف).تهران: دانا. (تاریخ انتشار به زبان اصلی ۱۹۹۳).

    دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب در راستای نظریه‌پردازی و ایجاد محلی برای بیان دیدگاه‌های صاحب‌نظران و به منظور تولید و توسعه علم، این فصلنامه علمی را در حوزه فقه و مبانی حقوق اسلامی منتشر می‌نماید.

    شرایط عمومی مقاله‌ها:  

    1 -  مقاله‌ها باید علمی، پژوهشی، مستند، تحلیلی و دارای نوآوری ( ارائه فرضیه جدید و راه‌ حل ) باشد و مقالات ترجمه شده بدون نقد و بررسی پذیرفته نخواهد شد.
    2– مقاله‌های ارسالی باید به زبان فارسی باشد و به صورت تطبیقی فقه و حقوق نگارش شوند و با توجه به اساسنامه فصلنامه، مقالاتی که تطبیقی نباشند مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.
    3 - مقاله‌ها دارای اهداف پژوهش، روش تحقیق، بحث، نتیجه‌گیری و پیشنهاد/انتقاد باشد.

    4- مقاله‌های ارسال باید طی نامه‌ای جداگانه ضمن تأکید بر عدم انتشار مقاله در نشریات دیگر همراه با درخواست بررسی و انتشار مقاله در فصلنامه ارسال گردد و از ارسال همزمان مقاله به نشریات دیگر خودداری شود.

    5- نسخه‌ای از حکم کارگزینی اعضای هیات علمی دانشگاه ها یا تصویری از مدرک تحصیلی نویسنده یا نویسندگان بارگذاری گردد.

    6- نظر داوران محترم به منزله پذیرش نهایی مقاله نیست. هیأت تحریریه در تلخیص، ویرایش و قبول و رد  و اصلاح و حذف مقاله‌های ارسال شده آزاد است.
    7- مقاله‌ها پس از وصول و پذیرش مسترد نخواهد شد.

    8- در صورت عدم بازنگری مقاله، در مهلت تعیین شده، مقاله از ردیف داوری خارج خواهد شد و نویسنده/ نویسندگان محترم، می بایست مقاله را مجدداً با کد جدید ارسال و این امر مستلزم هزینه های جدید داوری/ یا پذیرش خواهد بود.

    9- دانشجویان مقطع ارشد و دکتری و سایر پژوهشگران، توجه داشته باشند در هنگام ارسال مقاله، باید خودشان به عنوان مسؤول مکاتبات بوده و استاد راهنما به عنوان نویسنده مسؤول باشد و فرمت استنادی دانشگاه یا موسسه مورد نظر،و دقیقاً نام اساتید راهنما و مشاور و ترتیب آنها و وابستگی سازمانی رعایت شود .بعد از ارسال مقاله، هیچ گونه تغییراتی در عنوان مقاله و نویسنده یا نویسندگان مقاله و تعداد نویسندگان( اعم از اضافه نمودن اسم استاد راهنما و مشاور و جا به جائی موقعیت نویسندگان از نفر دوم به نفر اول و بالعکس و...) و تغییر درجه علمی آنان و... پذیرفته نخواهد شد.
    10- پژوهشگران محترم در ارسال مقالات، محور موضوعی فصلنامه را رعایت نمایند و مقالات باید به صورت تطبیقی فقه و حقوق باشند و مسؤولیت عدم رعایت این موارد بر عهده پژوهشگران می باشد و وجوه واریزی تحت هیچ شرایطی از قبیل اشتباه در ارسال و عدم اطلاع از محور موضوعی فصلنامه و بازپس گیری مقاله و... قابل استرداد نخواهد بود.

    11- دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری توجه داشته باشند که از اساتید راهنما و مشاور تقاضا داشته باشند در سامانه فصلنامه ثبت نام نمایند و جداً از ایجاد نام کاربری و ایمیل های مختلف و تصنعی و... برای اساتید راهنما و مشاور خود خودداری نمایند این امر موجب اختلال در سامانه و ایجاد نام های کاربری مختلف و ایمیل های متفاوت خواهد بود.

    12- در مقالات مشترک، تمامی نویسندگان باید در سامانه ثبت نام نمایند و نویسنده مسؤول و مسؤول مکاتبات مشخص شود.

    13- استناد با یکی از مقالات فصلنامه فقه و مبانی حقوق اسلامی واحد بناب در موضوعات مرتبط موجب تسریع در روند داوری خواهد بود.

    14- پژوهشگران محترم، توجه داشته باشند که مقالات ارسالی حتماً باید با محور فصلنامه مطابقت داشته باشند و در صورت عدم رعایت محور فصلنامه، مقاله از ردیف داوری خارج خواهد شد و هزینه واریزی مسترد نخواهد شد.

      راهنمای پرداخت هزینه های داوری و چاپ مقالات
    در خصوص هزینه چاپ مقالات در فصلنامه فقه و حقوق اسلامی واحد بناب، مقرر شده است، برای هر مقاله جهت ارسال به داوری مبلغ 200 هزار تومان و در صورت تأیید مقاله مبلغ 300 هزار تومان دیگر جهت چاپ مقاله از پژوهشگران محترم دریافت گردد.

    لازم به یادآوری است در صورتی که مقاله از طرف داوران محترم، مردود اعلام شود  هزینه داوری، قابل بازگشت نیست.

    هزینه داوری درزمان ثبت نام و بارگذاری مقاله به شماره حساب بانک صادرات
    0115860619007 بنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب با شناسه واریز 1007 و به شماره شبای IR030190000000115860619007  برای واریز و حتماً در بالای فیش واریزی قید کنند  از بابت داوری مقاله ارسالی به فصلنامه فقه وحقوق دانشگاه آزاد بناب) و سپس تصویر یا اسکن فیش واریزی را به عنوان فایل ضمیمه در سایت فصلنامه بارگذاری نمایند پس از داوری مقالات نتیجه داوری به فرستنده یا فرستندگان مقاله اطلاع داده خواهد شد تا هزینه انتشار مقاله به همان شیوه واریز شود ( شماره حساب 0115860619007 و بالای آن نوشته شود ازبابت هزینه انتشار مقاله در فصلنامه فقه و حقوق.) 

     مراحل ارسال مقاله به فصلنامه

    • ثبت نام در سامانه و دریافت نام کاربری و رمز عبور(فقط یک بار در سامانه ثبت نام شود و از ثبت نام های متعدد خودداری شود).درهنگام وارد کردن مشخصات نویسندگان در سایت به ترتیب : نام دانشجو به عنوان نویسنده اول و بعد نام استاد راهنما به عنوان نویسنده مسؤول وبعد استادان مشاور ذکر شود.
    • همه فرمها با دقت و به ترتیب و با عنوان مشخص بارگزاری شود و در صورت بارگزاری فایل های نا مرتبط ، مقاله در همان مرحله نخست رد می گردد.
    • ورود به سامانه و ارسال مقاله با فرمتword (ارسال چکیده فارسی و انگلیسی در فایل اصلی مقاله)
    • بارگذاری تصویر فیش واریزی هزینه داوری

    5) گواهی های پذیرش الکترونیکی،فقط از طریق سامانه فصلنامه و ایمیل فصلنامه دارای اعتبار است و ابتدا گواهی پذیرش به صورت سیستمی بدون مهر و امضاء صادر می شود و با درخواست پژوهشگر یا پژوهشگران، گواهی پذیرش چاپی با مهر و امضاء  نیز صادر می شود.

    6- در صورت داشتن هر گونه مشکل با ایمیل فصلنامه(bonabulaw@yahoo.com) مکاتبه نمایید( و ایمیل مورد نظر تنها ایمیل معتبر فصلنامه می باشد).

    7-   تصویر تأییدیه علمی مقاله توسط اساتید راهنما و مشاور همراه با امضاء(برای مقالاتی که جهت تسویه مقطع دکترا و نیز تأییدیه علمی مقاله توسط استاد راهنما در مقالاتی که جهت برخورداری از امتیاز پایان نامه کارشناسی ارشد ارسال می شود)

    8- نویسندگان باید در قسمت فایل های ضمیمه،تصویر برگه امضاء شده که دلالت بر انفرادی یا مشترک بودن مقاله باشد ارسال نمایند.در مقالات مشترک برگه مزبور باید به امضای تمام نویسندگان باشد.

    9-  پژوهشگران محترم  هنگام ارسال مقاله به عنوان مقاله، نام نویسنده یا نویسندگان، نفر اول و دوم و.. درجه علمی و نیز فرمت خاص دانشگاه خود (جهت برخورداری از امتیاز مقاله)توجه نمایند. بعد از ارسال مقاله،هیچ تغییراتی داده نخواهد شد.

    10-  عدم رعایت هریک از موارد فوق الذکر باعث خواهد شد مقاله از روند داوری خارج شود

    11- بیشتر از یک مقاله از دانشجو یا نویسنده مسؤول در یک شماره چاپ نمی شود.