"فصلنامه آنالیز سازه-زلزله" تحت قانون بین المللی کپی رایت Creative Commons: BY-NC می باشد.
مسئولیت صحت و سقم مطالب مقاله به لحاظ علمی، حقوقی و مسئولیت آرا و نظرات ارائه شده بر عهده نویسنده مسئول مکاتبات است.
مشابهت یابی در مقالات و سرقت ادبی
تشابه متنی در مقالات ارسالی مولفان تا 20% قابل قبول است و مشابهت یابی مقالات توسط سیستم " سیناوب همیاب" که در سایت فصلنامه نصب گردیده است، انجام میشود. قابل ذکر است که درجمع بندی نهایی نتیجه مشابهت یابی، هم درصد تشابه مقاله و هم متن گزارش مشابهت یابی ارائه شده توسط " سیناوب همیاب" مد نظر قرار خواهد گرفت.
اصول اخلاقی انتشار مقاله:
وظایف سردبیر:
- سردبیر نشریه در جهت بهبود کیفیت نشریه فعالانه تلاش میکند.
- سردبیر مسئول نهایی تصمیمگیری در خصوص انتشار مقالههای ارسال شده به نشریه میباشد.
- بررسی مقالهها از نظر همگام بودن با سیاستهای هیئت تحریریه نشریه و مقید بودن به قوانین تصویب شده.
- سردبیر باید مقاله را صرفاً از نظر محتوایی و بدون توجه به نژاد، جنسیت، گرایش جنسی و ... نویسندگان بررسی کند.
- سردبیر و هر یک از اعضای هیئت تحریریه نباید هرگونه اطلاعاتی درباره مقاله ارایه شده را جز برای نویسنده مسئول فاش کند.
- فصلنامه آنالیز سازه-زلزله از روش داوری همتا (peer review) بهره میگیرد. سبک داوری در فصلنامه، داوری دو سو کور (Double anonymous peer review) میباشد. در این نوع داوری هم نویسندگان و هم داوران، گمنام هستند و یکدیگر را نمیشناسند.
وظایف داوران:
- داوران در بررسی کیفی، محتوایی و علمی مقالات به سردبیر نشریه در جهت انتشار مقاله یاری میرسانند و سردبیر نیز از طریق دفتر نشریه با نویسنده/گان ارتباط برقرار میکند تا نویسنده/گان را در جهت بهبود و ارتقاء کیفی و محتوایی مقاله یاری رساند.
- تمامی اطلاعات موجود در مقالهها میبایست برای داور محرمانه تلقی شود.
- داوری مقالهها باید براساس مستندات علمی و استدلال کافی باشد، با وضوح و روشنی بیان شود، از اعلام نظر سلیقهایی و شخصی در داوری مقالات خودداری شود.
- داور باید توجه سردبیر را به هرگونه تشابه قابل توجه و یا همپوشانی بین مقالههای در دست بررسی و یا هر مقاله چاپ شده دیگر که از آن اطلاع دارد جلب کند.
- اطلاعات ویژه و یا ایدههای بدست آمده در هنگام داوری باید مخفی نگه داشته شود.
- هر داوری که احساس کند فاقد صلاحیت لازم برای بررسی یک اثر پژوهشی است به هردلیلی اعم از نبودن موضوع مقاله در حوزه کاری و یا طولانی شدن پروسه داوری به دلیل کمبود وقت و ... باید سردبیر را مطلع نموده و از روند بررسی مقاله انصراف دهد.
- توجه به منابع استفاده شده در مقاله از دیگر وظایف داوران است.
وظایف نویسندگان
- مهمترین وظیفه اخلاقی نویسنده ارائه گزارش درست از پژوهش انجام شده می باشد.
- چنانچه مقاله قبلا در این مجله و یا سایر مجلات رد شده و یا از فرآیند چاپ خارج شده است، نویسنده باید به سردبیر اطلاع داده و دلایل رد و یا خارج شدن از چرخه انتشار و یا اصلاحات احتمالی انجام شده توضیح دهد.
- مقاله ارسال شده در هیچ همایشی ارائه نگردیده باشد و قبلاً در هیچ نشریهای چاپ و یا هم زمان، به نشریههای دیگر فرستاده نشده باشد.