Journal of Comparative Pathobiology
,
Issue2,Year,
Autumn
2015
رادیکالهای آزاد در ایجاد بیماریهای مختلف نقش مهمی دارد، بعلاوهاکسیداسیون باعث کاهش کیفیت غذایی و مصرف آن سبب بیماری میشود. آنتیاکسیدانهای مصنوعی خطرات بالقوه سلامتی را به دنبال دارند، بنابراین شناساییآنتیاکسیدان طبیعی ضروری است. هدف این پژوهش، بررسی و بهینه سازی شرایطتو More
رادیکالهای آزاد در ایجاد بیماریهای مختلف نقش مهمی دارد، بعلاوهاکسیداسیون باعث کاهش کیفیت غذایی و مصرف آن سبب بیماری میشود. آنتیاکسیدانهای مصنوعی خطرات بالقوه سلامتی را به دنبال دارند، بنابراین شناساییآنتیاکسیدان طبیعی ضروری است. هدف این پژوهش، بررسی و بهینه سازی شرایطتولید ژلاتین آبکافت با خواص آنتیاکسیدانی است.ژلاتین از پوست گربه ماهی با کاربرد هیدروکسیدسدیم، اسید سولفوریک و اسیدسیتریک و شستشو بعد از هر تیمار و در نهایت در 3 حجم آب مقطر در دمای45oC به مدت 12 ساعت در شیکر انکوباتور استخراج و تحت شرایط مختلف دمایی، غلظت آنزیم و زمان با کاربرد آنزیم فلاوورزیم مورد آبکافت آنزیمی قرارگرفت. محصولات جهت سنجش کلاته کردن یون آهن فرو باFeCl2 و فروزین مخلوط و بعد از ده دقیقه نگهداری در دمای اتاق جذب آن در 562 نانومتر اندازهگیری شد. روش سطح پاسخ جهت بهینه سازی تولید ژلاتین آبکافت استفاده شد. عوامل متغیر این آزمایش عبارت بودند از زمان (دقیقه)، دما (oC)و نسبت آنزیم به سوبسترا (درصد)؛ درصد کلاته کردن یون آهن فرو نیز به عنوان پاسخ در نظر گرفتهشد. نتایج تجزیه واریانس معنیداری مدل، دما و نسبت آنزیم به سوبسترا (p<0/05) و عدم معنی داری زمان (p>0/05) را نشان داد ژلاتین آبکافت پوست گربه ماهی درصد کلاته کردن یون آهن فرو خوبی در رنج20-81 درصد را نشان میدهد. نتایج پیشنهاد میدهند که پپتیدهای آنتیاکسیدانیحاصل از آبکافت ژلاتین پوست گربه ماهی میتواند به عنوان کاندید بلقوه درصنعت دارویی و نیز برای توسعه غذاهای کاربردی باشد.
Manuscript profile
عدم رعایت نکات مختلف نگه داری صحیح ماهیان به افت کیفیت آن ها منجر می شود و سلامت جامعه را به خطر میاندازد. کنسرو نمودن ماهی علاوه بر یک روش نگه داری در ایجاد طعم مطلوب نیز مؤثر می باشد و تعیین برخی شاخص ها به تأیید کیفیت کنسرو ماهی کمک مینماید. این مطالعه بهمنظور برر More
عدم رعایت نکات مختلف نگه داری صحیح ماهیان به افت کیفیت آن ها منجر می شود و سلامت جامعه را به خطر میاندازد. کنسرو نمودن ماهی علاوه بر یک روش نگه داری در ایجاد طعم مطلوب نیز مؤثر می باشد و تعیین برخی شاخص ها به تأیید کیفیت کنسرو ماهی کمک مینماید. این مطالعه بهمنظور بررسی شاخص های سلامت کیفی کنسروهای تولید شده در کارخانجات شهرک صنعتی کنارک استان سیستان و بلوچستان انجام گرفت. میزان هیستامین، بازهای ازته فرار و شاخص تیوباربیتوریک اسید 210 کنسرو تولید شده در سه کارخانه شهرک صنعتی کنارک مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در این مطالعه از آنالیز واریانس یک طرفه و پس آزمون دانکن استفاده شد. بیشترین میزان متوسط نمک مربوط به نمونه کنسرو "الف" و کمترین آن متعلق به نمونه کنسرو "ج" بود و اختلاف بین تیمارها بهلحاظ آماری معنی دار نبود (05/0<p). نتایج حاصل نشان داد میزان هیستامین در کنسروهای مورد بررسی زیر حد آستانه 50 ppm بوده و از نظر مصرف مشکلی ندارند. کنسروها از نظر شاخص تیوباربیتوریک اسید تفاوت معنی داری نشان نداده و میزان بازهای ازته فرار در آن ها حد قابل قبولی داشت. بنابر مطالعه حاضر هر سه نوع کنسرو مورد بررسی در وضعیت مطلوبی از نظر حفظ ایمنی و سلامت مصرف کننده داشتند.
Manuscript profile
مواد در ابعاد نانو که از نسبت سطح به حجم بالایی برخوردارند واکنشپذیری بهتری با سایر ترکیبات دارند. گسترش فناوری نانو در دههی اخیر، فرصتهایی برای کشف اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات ایجاد کرده است. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی نانوذره روی آلومینات(ZnAl2O4) علیه باکتری More
مواد در ابعاد نانو که از نسبت سطح به حجم بالایی برخوردارند واکنشپذیری بهتری با سایر ترکیبات دارند. گسترش فناوری نانو در دههی اخیر، فرصتهایی برای کشف اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات ایجاد کرده است. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی نانوذره روی آلومینات(ZnAl2O4) علیه باکتریهای عامل بیماریهای غذازاد اشریشیا کولای و سودوموناسآئروژینوزا بررسی شد. با استفاده از نانوذره روی آلومینات سنتز شده فعالیت ضد باکتری به روش انتشار دیسک بر آگار مورد ارزیابی قرار گرفت. قطر هالههای عدم رشد نشاندهنده میزان حساسیت باکتریها به نانو مواد مورداستفاده بود. حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد باکتریها (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتریها (MBC) به روش ماکرودایلوشن در لولههای استریل آزمایشگاهی انجام گرفت. بررسی آماری با آزمون T test انجام گرفت. با استفاده از نتایج بهدستآمده در این بررسی قطر هاله عدم رشد سودوموناس آئروژینوزا (8/1 ± 06/16 میلی متر) نسبت به اشریشیاکولای (2/2±64/11 میلی متر) بیشتر بود (p < 0.05). کمترین غلظت مهارکننده رشد و غلظت کشندگی باکتریها مربوط به باکتریسودوموناس آئروژینوزا بود و باکتری اشرشیاکولای فاقد آن بود. با توجه به نتایج بهدستآمده در این مطالعه نانو ذرات روی آلومینات علیه باکتریسودوموناس آئروژینوزافعالیت ضد باکتری بسیار خوبی نشان داد و میتواند بهعنوان یک ترکیب ضدباکتریایی جدید در مطالعات بستهبندی مواد غذایی مورداستفاده قرار گیرد.
Manuscript profile
Sanad
Sanad is a platform for managing Azad University publications