• Home
  • مصطفی غفاری

    List of Articles مصطفی غفاری


  • Article

    1 - بررسی میزان هیستامین، تیوباربیوتوریک اسید و ازت فرار کل در کنسرو تون ماهی تولید شده در برخی کارخانه‌های شهرک صنعتی کنارک
    Food Hygiene , Issue 4 , Year , Autumn 2018
    عدم رعایت نکات مختلف نگه داری صحیح ماهیان به افت کیفیت آن ها منجر می شود و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد. کنسرو نمودن ماهی علاوه بر یک روش نگه داری در ایجاد طعم مطلوب نیز مؤثر می باشد و تعیین برخی شاخص ها به تأیید کیفیت کنسرو ماهی کمک می‌نماید. این مطالعه به‌منظور برر More
    عدم رعایت نکات مختلف نگه داری صحیح ماهیان به افت کیفیت آن ها منجر می شود و سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد. کنسرو نمودن ماهی علاوه بر یک روش نگه داری در ایجاد طعم مطلوب نیز مؤثر می باشد و تعیین برخی شاخص ها به تأیید کیفیت کنسرو ماهی کمک می‌نماید. این مطالعه به‌منظور بررسی شاخص های سلامت کیفی کنسروهای تولید شده در کارخانجات شهرک صنعتی کنارک استان سیستان و بلوچستان انجام گرفت. میزان هیستامین، بازهای ازته فرار و شاخص تیوباربیتوریک اسید 210 کنسرو تولید شده در سه کارخانه شهرک صنعتی کنارک مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در این مطالعه از آنالیز واریانس یک طرفه و پس آزمون دانکن استفاده شد. بیش‌ترین میزان متوسط نمک مربوط به نمونه کنسرو "الف" و کم‌ترین آن متعلق به نمونه کنسرو "ج" بود و اختلاف بین تیمارها به‌لحاظ آماری معنی دار نبود (05/0<p). نتایج حاصل نشان داد میزان هیستامین در کنسروهای مورد بررسی زیر حد آستانه 50 ppm بوده و از نظر مصرف مشکلی ندارند. کنسروها از نظر شاخص تیوباربیتوریک اسید تفاوت معنی داری نشان نداده و میزان بازهای ازته فرار در آن ها حد قابل قبولی داشت. بنابر مطالعه حاضر هر سه نوع کنسرو مورد بررسی در وضعیت مطلوبی از نظر حفظ ایمنی و سلامت مصرف کننده داشتند. Manuscript profile