• Home
  • معصومه گهرام زئی

    List of Articles معصومه گهرام زئی


  • Article

    1 - اثر ضدباکتریایی نانوذره آلومینات روی بر باکتری‌های بیماری‌زای‌ غذایی اشریشیا کولای و سودوموناس آئروژینوزا
    Food Hygiene , Issue 2 , Year , Summer 2020
    مواد در ابعاد نانو که از نسبت سطح به حجم بالایی برخوردارند واکنش‌پذیری بهتری با سایر ترکیبات دارند. گسترش فناوری نانو در دهه‌ی اخیر، فرصت‌هایی برای کشف اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات ایجاد کرده است. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی نانوذره روی آلومینات(ZnAl2O4) علیه باکتری‌ More
    مواد در ابعاد نانو که از نسبت سطح به حجم بالایی برخوردارند واکنش‌پذیری بهتری با سایر ترکیبات دارند. گسترش فناوری نانو در دهه‌ی اخیر، فرصت‌هایی برای کشف اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات ایجاد کرده است. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی نانوذره روی آلومینات(ZnAl2O4) علیه باکتری‌های عامل بیماری‌های غذازاد اشریشیا کولای و سودوموناسآئروژینوزا بررسی شد. با استفاده از نانوذره روی آلومینات سنتز شده فعالیت ضد باکتری به روش انتشار دیسک بر آگار مورد ارزیابی قرار گرفت. قطر هاله‌های عدم رشد نشان‌دهنده میزان حساسیت باکتری‌ها به نانو مواد مورداستفاده بود. حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد باکتری‌ها (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری‌ها (MBC) به روش ماکرودایلوشن در لوله‌های استریل آزمایشگاهی انجام گرفت. بررسی آماری با آزمون T test انجام گرفت. با استفاده از نتایج به‌دست‌آمده در این بررسی قطر هاله عدم رشد سودوموناس آئروژینوزا (8/1 ± 06/16 میلی متر) نسبت به اشریشیاکولای (2/2±64/11 میلی متر) بیشتر بود (p < 0.05). کمترین غلظت مهارکننده رشد و غلظت کشندگی باکتری‌ها مربوط به باکتریسودوموناس آئروژینوزا بود و باکتری اشرشیاکولای فاقد آن بود. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه نانو ذرات روی آلومینات علیه باکتریسودوموناس آئروژینوزافعالیت ضد باکتری بسیار خوبی نشان داد و می‌تواند به‌عنوان یک ترکیب ضدباکتریایی جدید در مطالعات بسته‌بندی مواد غذایی مورداستفاده قرار گیرد. Manuscript profile