• Home
  • Ahmad shahidi

    List of Articles Ahmad shahidi


  • Article

    1 - Optimization of methanol-water solvent extraction of anthocyanins from Roselle (<i>Hibiscus sabdariffa</i> L.) petals using response surface methodology
    Food and Health , Issue 0 , Year , Winter 2023
    Anthocyanins, a prominent group of water-soluble plant pigments, exhibit noteworthy health-promoting properties and are natural colorants in food applications. This study aimed to optimize the solvent extraction of anthocyanins from Roselle petals using methanol-water s More
    Anthocyanins, a prominent group of water-soluble plant pigments, exhibit noteworthy health-promoting properties and are natural colorants in food applications. This study aimed to optimize the solvent extraction of anthocyanins from Roselle petals using methanol-water solvent, with three independent variables: extraction time (2 to 6 h), extraction temperature (20 to 40⁰C), and Roselle petal to solvent weight ratio (2 to 6 g). Response Surface Methodology (RSM) based on Box-Behnken design (BBD) was employed for experimental design. The anthocyanin content extracted from Roselle petals ranged from 132.85 to 270.49 mg/L. Elevated extraction temperature, extended extraction time, and higher petal-to-solvent ratio significantly enhanced anthocyanin extraction efficiency (p≤0.05). The optimal conditions for maximum anthocyanin extraction were predicted as follows: extraction temperature of 40⁰C, extraction time of 5.71 h, and petal-to-solvent ratio of 6. Under these conditions, 266.19 mg/l of anthocyanin was extracted, validating the model prediction (R2=0.96). Manuscript profile

  • Article

    2 - اندازه‌گیری مقادیر طبیعی برخی فاکتورهای سرم خون (الکترولیت و غیر الکترولیتها) تاسماهی ایرانی
    New Technologies in Aquaculture Development , Issue 1 , Year , Summer 2008
    یکی از مهمترین راه‌های تشخیص بیماری در ماهیان، بررسی و آنالیز هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون آنها است. در این پژوهش به بررسی و تعیین میزان طبیعی 12 پارامتر بیوشیمیایی سرم خون تاسماهی ایرانی پرداخته شده است. این پارامترها عبارتند از: سدیم، ‌پتاسیم، کلسیم، فسفر،‌ گلوکز، ا More
    یکی از مهمترین راه‌های تشخیص بیماری در ماهیان، بررسی و آنالیز هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون آنها است. در این پژوهش به بررسی و تعیین میزان طبیعی 12 پارامتر بیوشیمیایی سرم خون تاسماهی ایرانی پرداخته شده است. این پارامترها عبارتند از: سدیم، ‌پتاسیم، کلسیم، فسفر،‌ گلوکز، اوره خون (‌BUN)، کراتینین،‌ کلسترول، تری گلیسیرید، بیلی‌روبین،‌ آلبومین و پروتیئن تام بودند. خونگیری از ماهیان (دو جنس نر و ماده، 16 نر و 16 ماده) از ساقه دمی و در فصل بهار (فروردین ماه) ‌در سواحل جنوب شرقی دریای خزر انجام پذیرفت. نمونه‌های خون در مجاورت یخ جهت بررسی به آزمایشگاه ارسال شدند. پس از جداسازی سرم،‌ مقادیر پارامترهای سرمی اندازه‌گیری و نتایج حاصله برای نر و ماده با استفاده از آزمون آماری t (t-test)‌ مقایسه شدند. که بر این اساس در بین 12 پارامتر مورد بررسی تنها در میزان فسفر بین دو جنس نر و ماده تاسماهی ایرانی اختلاف معنی داری وجود دارد (05/0<‍P) و مقدار این پارامتر در ماهی ماده بیشتر از نر است. همچنین بر اساس آزمون همبستگی‌ پیرسون بین پارامترهای کلسترول با آلبومین، کلسترول با تری گلیسرید، تری گلیسرید با فسفر، کلسیم با پروتئین تام، کلسیم با فسفر، آلبومین با پروتیئن تام همبستگی مشاهده گردید (05/0<‍P). Manuscript profile

  • Article

    3 - تأثیر تیمار آنزیمی بر محتوای آنتوسیانین، رنگ و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آب انگور سیاه سردشت
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 2 , Year , Summer 1395
    آب انگور منبع مهمی از فیتوکیمیکال‌ها است و جایگاه مهمی در میان آب‌میوه‌های دیگر دارد. آنتوسیانین‌های موجود در آب انگور به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند و عامل ایجاد رنگ در آن هستند. ازجمله روش‌های اخیر برای جداسازی این ترکیبات رنگی، استفاده از آنزیم‌ها است. در این پژوه More
    آب انگور منبع مهمی از فیتوکیمیکال‌ها است و جایگاه مهمی در میان آب‌میوه‌های دیگر دارد. آنتوسیانین‌های موجود در آب انگور به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند و عامل ایجاد رنگ در آن هستند. ازجمله روش‌های اخیر برای جداسازی این ترکیبات رنگی، استفاده از آنزیم‌ها است. در این پژوهش به بررسی اثر دو آنزیم پکتینکس اولترا کلییر و پکتینکس یلدمش در دو سطح 15/0 و 3/0 میلی‌لیتر در کیلوگرم بر محتوای آنتوسیانین، رنگ و ویژگی‌های شیمیایی آب انگور سیاه پرداخته شد و تغییرات این پارامترها طی 28 روز نگهداری موردبررسی قرار گرفت. بررسی نتایج نشان داد که استفاده از تیمارهای آنزیمی توانست به‌صورت معنی‌داری (05/0P)، محتوای آنتوسیانین‌ها را نسبت به شاهد افزایش دهد و موجب بهبود رنگ شود، اما تأثیر معنی‌داری (05/0P) بر اسیدیته و pH نداشت. بررسی فاکتورهای موردمطالعه بعد از 28 روز نشان داد که محتوای آنتوسیانین‌ها، رنگ و ویژگی‌های شیمیایی آب‌میوه شاهد و آب‌میوه‌های تیمار شده نسبت به زمان صفر تفاوت معنی‌داری (05/0P) نداشتند. Manuscript profile