فهرس المقالات سید روح الله جوادیان


  • المقاله

    1 - بررسی‌خواص ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز‌شده امعاء و احشاء ماهی‌بیاح (Liza abu)
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , العدد 1 , السنة 15 , بهار 1402
    در این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی پروتئین هیدرولیز شده از امعاء و احشاء ماهی بیاح (Liza abu) مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین هیدرولیز در سه زمان مختلف (10، 20 و 30 دقیقه)، با استفاده از آنزیم های تجاری آلکالاز و فلاورزایم و به نسبت 1 درصد آنزیم به پروتئ أکثر
    در این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی و خاصیت ضد میکروبی پروتئین هیدرولیز شده از امعاء و احشاء ماهی بیاح (Liza abu) مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین هیدرولیز در سه زمان مختلف (10، 20 و 30 دقیقه)، با استفاده از آنزیم های تجاری آلکالاز و فلاورزایم و به نسبت 1 درصد آنزیم به پروتئین نمونه اولیه، در درجه حرارت 50 درجه سانتی گراد تولید شد. نتایج نشان که با افزایش زمان هیدرولیز میزان بازیافت پروتئینی و درجه هیدرولیز افزایش می یابد (0/05>p) و پروتئین هیدرولیز شده توسط آلکالاز از لحاظ میزان پروتئین، بازیافت نیتروژنی و درجه هیدرولیزبالاتر از سایر پروتئین‌های هیدرولیز شده بود (0/05>p). بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی (فعالیت به دام انداختن رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی فریک و فعالیت به دام انداختن رادیکال آزاد ABTS) و بیشترین خاصیت ضد میکروبی پروتئین هیدرولیز شده علیه باکتری اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اروئوس در پروتئین هیدرولیز شده توسط آنزیم آلکالاز در زمان ۳۰ دقیقه مشاهده شد(0/05>p). نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده امعاء و احشاء ماهی بیاح دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی بالاست، که می‌تواند به عنوان مکمل های پروتئینی در مواد غذایی و در فرمول های رژیم غذایی استفاده شود. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - تأثیر ضد اکسیدانی و باکتریایی نایسین ریزپوشانی شده با نانو لیپوزوم در فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال (C °1±4)
    آبزیان و شیلات , العدد 2 , السنة 6 , تابستان 1394
    قابلیت فساد پذیری بالای ماهیان سبب شده تا حفظ کیفیت ماهی تازه، یکی از مسائل مهم در فرآوری ماهی باشد. هدف این مطالعه، ارزیابی اثر ضد باکتریایی و اکسیدانی نایسین ریزپوشانی شده با نانولیپوزوم روی فیله ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال بود. فیله های ماهی، توزین گشته أکثر
    قابلیت فساد پذیری بالای ماهیان سبب شده تا حفظ کیفیت ماهی تازه، یکی از مسائل مهم در فرآوری ماهی باشد. هدف این مطالعه، ارزیابی اثر ضد باکتریایی و اکسیدانی نایسین ریزپوشانی شده با نانولیپوزوم روی فیله ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال بود. فیله های ماهی، توزین گشته و نایسین ریزپوشانی شده با نانو لیپوزوم با دو واحد حجمی 700 و 1000 IU به فیله ها اسپری شدند. سپس فیله ها بسته بندی شده و درون یخچال نگهداری شدند. شاخص های مورد بررسی در طول زمان نگهداری شامل شاخص های شیمیایی (عدد پراکسید، مواد واکنشگر با تیوباربیتوریک اسید (TBARS) و مجموع بازهای نیتروژنه فرار) و باکتریایی (شمارش باکتریهای کل و باکتریهای سرمادوست) در زمانهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، تمامی شاخص ها در نمونه های شاهد، بالاتر از تیمار حاوی نایسین ریزپوشانی شده بود، یعنی اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد(05/0>p) . شاخص های میکروبی در تیمارهای دارای نایسین ریزپوشانی شده با نانولیپوزوم در آغاز دوره دارای روند افزایشی بوده و از آن پس با سرعت رشد کمتری نسبت به نمونه های شاهد افزایش یافت. شاخص های شیمیایی نیز در تیمار های حاوی نایسین نسبت به تیمار شاهد با شیب کمتری افزایش یافت. بنابراین استفاده از نگهدارنده طبیعی مانند نایسین ریزپوشانی شده با نانولیپوزوم هنگام نگهداری فیله ماهیان در یخچال سبب افزایش ماندگاری فیله خواهد شد. بهترین فرمول پیشنهادی با مقایسه دو غلظت آزمایش شده، استفاده از نایسین انکپسوله با واحد حجمی IU 1000 است. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    3 - اثرات ضداکسیداسیونی و ضدباکتریایی پوشش آلژینات سدیم با عصاره جلبک Entromorpha sp.) ( بر افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی نگهداری شده در یخچال
    آبزیان و شیلات , العدد 1 , السنة 6 , بهار 1394
    مطالعه حاضر جهت بررسی پوشش های آلژینات سدیم غنی شده با عصاره جلبک آنترومورفا( Entromorpha sp. )به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی برعمر ماندگاری فیله کپور معمولی صید شده از دریای خزر (سال 1391) در یخچال (C°1±4) انجام شد. فیله ماهی کپور شامل تیمارهای آلژینات سدیم (3 أکثر
    مطالعه حاضر جهت بررسی پوشش های آلژینات سدیم غنی شده با عصاره جلبک آنترومورفا( Entromorpha sp. )به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی برعمر ماندگاری فیله کپور معمولی صید شده از دریای خزر (سال 1391) در یخچال (C°1±4) انجام شد. فیله ماهی کپور شامل تیمارهای آلژینات سدیم (3 درصد)، تیمار آلژینات سدیم ترکیب شده با 5/1 درصد عصاره جلبک آنترومورفا و تیمار شاهد (بدون هیچ افزودنی) بودند. تیمار ها در فواصل زمانی معین (4 روز یک بار ) به مدت 16 روز تحت آزمایش‌های میکروبی (تعداد باکتری کل و باکتری سرمادوست)، آزمایش‌های شیمیایی شامل پراکسید، اسیدهای چرب آزاد، تیوباربیتوریک اسید، مجموع بازهای نیتروژنی فرار و pH قرار گرفتند. بر اساس نتایج، شاخص های اکسیداسیون، اسیدهای چرب آزاد، تیوباربیتوریک اسید، مجموع بازهای نیتروژنی فرار، در تیمار آلژینات سدیم حاوی 5/1 درصد عصاره جلبک آنترومورفا دارای تغییر کمتری نسبت به بقیه تیمارها بود (05/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد که پوشش آلژینات سدیم حاوی عصاره جلبک آنترومورفا در کاهش نرخ فساد شیمیایی و میکروبی فیله ماهی کپور معمولی در طی نگهداری در یخچال موثر است. تفاصيل المقالة

  • المقاله

    4 - اثر سطوح مختلف دارچین و کربوهیدرات بر فاکتورهای رشد و شاخص‌های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
    زیست شناسی جانوری , العدد 1 , السنة 14 , بهار 1401
    در مطالعه حاضر تاثیر سطوح مختلف دارچین (Cinnamomum verum) در دو سطح کربوهیدرات بالا (30 درصد) و پایین (20 درصد) جیره بر عملکرد رشد و برخی از فاکتورهای ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncrhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، 360 قطعه قزل آلای رنگی أکثر
    در مطالعه حاضر تاثیر سطوح مختلف دارچین (Cinnamomum verum) در دو سطح کربوهیدرات بالا (30 درصد) و پایین (20 درصد) جیره بر عملکرد رشد و برخی از فاکتورهای ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncrhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، 360 قطعه قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 33/1 ± 12/16 (میانگین ± انحراف معیار) گرم با شش جیره شامل جیره اول (کربوهیدرات پایین؛ 20 درصد کربوهیدرات)، جیره دوم (کربوهیدرات پایین و 3 درصد دارچین)، جیره سوم (کربوهیدرات پایین و 5 درصد دارچین)، جیره چهارم (کربوهیدرات بالا؛ 30 درصد کربوهیدرات)، جیره پنجم (کربوهیدرات بالا و 3 درصد دارچین) و جیره ششم (کربوهیدرات بالا و 5 درصد دارچین) به مدت 56 روز تغذیه شدند. مطابق نتایج به‌دست‌آمده تاثیر جیره حاوی کربوهیدرات و دارچین بر میزان وزن نهایی و افزایش وزن معنی دار بوده (05/0 < p)، به طوری که بیشترین وزن نهایی و افزایش وزن در جیره 2 (کربوهیدرات پایین و 3درصد دارچین) و جیره 3 (کربوهیدرات پایین و 5 درصد دارچین) مشاهده شد که با جیره 6 (کربوهیدرات بالا و 5 درصد دارچین) اختلاف معنی دار نداشتند (05/0 < p). نتایج شاخص های خون شناسی مربوط به گلبول سفید و شمارش افتراقی آن در ماهیان قزل آلای رنگین کمان نشان داد که اختلاف معنی داری بین تیمارها در میزان گلبول سفید، مونوسیت، بازوفیل، نوتروفیل و ائوزینوفیل مشاهده نشده است (05/0 < p). اما درصد لنفوسیت تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفته و بالاترین درصد لنفوسیت در ماهیان تغذیه شده با جیره 3 مشاهده شده است (05/0 > p). سطح فعالیت آنزیم لیزوزیم، ایمنوگلوبولین و سیستم کامپلمان تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0 < p). با توجه به نتایج مربوط به عملکرد رشد و برخی از شاخص های ایمنی ماهیان تغذیه شده با جیره دوم و سوم عملکرد مناسب تری نسبت به سایر تیمارها داشتند داشتد. تفاصيل المقالة