فهرس المقالات مهسا صالحی


  • المقاله

    1 - فیلم نانوکامپوزیت هیدروکسی پروپیل متیل سلولز/کیتوزان/آنتوسیانین پوست بادمجان/نانوذرات اکسیدروی سنتز شده به روش سبز با استفاده از عصاره کلاهک بادمجان برای افزایش ماندگاری فیله ماهی سفید دریای خزر (Rutilusfrisii kutum)
    میکروب شناسی مواد غذائی , العدد 1 , السنة 11 , بهار 1403
    مقدمه و هدف: بسته‌بندي فعال از طریق تغييرات ناخواسته شيميايي يا زيستي در محتويات يا فضاي داخل بسته‌بندي، ايمني و مدت زمان نگهداري موادغذايي را افزايش می‌دهد. در این مطالعه، تاثیرکیتوزان/ آنتوسیانین پوست بادمجان/ نانوذرات اکسیدروی سنتز شده از عصاره کلاهک بادمجان (در سه س أکثر
    مقدمه و هدف: بسته‌بندي فعال از طریق تغييرات ناخواسته شيميايي يا زيستي در محتويات يا فضاي داخل بسته‌بندي، ايمني و مدت زمان نگهداري موادغذايي را افزايش می‌دهد. در این مطالعه، تاثیرکیتوزان/ آنتوسیانین پوست بادمجان/ نانوذرات اکسیدروی سنتز شده از عصاره کلاهک بادمجان (در سه سطح 1، 3 و 5 درصد) در ماتریس فیلم هیدروکسی پروپیل متیل سلولز بر مدت ماندگاری فیله‌های ماهی سفید دریای خزر بررسی شد. روش کار: جهت تعیین کیفیت فیله‌های ماهی از آزمون‌های شیمیایی (pH، TVB-N و TBARs ) و میکروبی (شمارش باکتری‌های سایکروفیل، مزوفیل و انتروباکتریاسه)، ارزیابی حسی (طعم، بو، بافت، رنگ و پذیرش کلی) طی 14 روز (در روزهای 0، 1، 7 و 10 و 14) نگهداری در دمای یخچالی بر روی تیمارها استفاده شد. نتایج: میانگین اندازه نانوذرات سنتز شده 527/0 نانومتر بود. توزیع پراکندگی یکنواخت نانو ذرات روی سنتز شده از عصاره کلاهک بادمجان با PDI برابر 332/0 با آزمون DLS تأیید شد. بطورکلی، داده‌ها نشان دهنده تأثیر مثبت فیلم بسته‌بندی بر ماندگاری فیله‌های ماهی سفید دریای خزر بود. بالاترين ميزان pH، TVB-N و TBARs و جمعيت باکتري‌هاي مزوفيل، سايکروتروف و انتروباکترياسه متعلق به نمونه شاهد و پائين‌ترين ميزان آن متعلق به فيلم نانوکامپوزيت حاوی 5% نانوذرات اکسیدروی سنتز شده از عصاره کلاهک بادمجان بود. فیله‌های بسته‌بندی شده در به فيلم نانوکامپوزيت حاوی 5% نانوذرات اکسیدروی در طی دوره ذخیره‌سازی بالاترین امتیاز حسی را داشتند. نتیجه‌گیری: بنابراین فیلم نانوکامپوزیت تولید شده می‌تواند به عنوان بسته‌بندی فعال برای افزایش مدت زمان ماندگاری فیله ماهی دریای خزر استفاده شود. تفاصيل المقالة