فهرست مقالات برحسب موضوع مطالعات تجربی
-
دسترسی آزاد مقاله
1 - شناسایی سویههای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متیسیلین (MRSE)، مرتبط با شیوع مسمومیت غذایی در نمونههای بالینی
پریسا بهشود الهه تاج بخش حسن ممتازاستافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متیسیلین یک پاتوژن مهم است که باعث بیماریهای عفونی که درمان آنها بسیار مشکل است میشود. انتروتوکسینهای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس با اثر بروی سلولهای اپیتلیال روده میتوانند باعث ایجاد مسمومیت غذایی در افراد شوند. هدف از این مطالعه، چکیده کاملاستافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متیسیلین یک پاتوژن مهم است که باعث بیماریهای عفونی که درمان آنها بسیار مشکل است میشود. انتروتوکسینهای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس با اثر بروی سلولهای اپیتلیال روده میتوانند باعث ایجاد مسمومیت غذایی در افراد شوند. هدف از این مطالعه، شناسایی سویههای MRSE مرتبط با شیوع مسمومیت غذایی در اصفهان میباشد. در یک بازه زمانی 6 ماهه،60 نمونه بالینی جهت جداسازی سویههای استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مورد بررسی قرار گرفتند. پس از شناسایی جدایهها، ایزولههای MRSE با روش PCR جداسازی شدند و سپس الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آنها با استفاده از روشKirby – Bauer تعیین شد. حضور ژنهای انتروتوکسین sea، seb، sed و sei با روش PCR مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از 60 نمونه مورد بررسی، 45 ایزوله استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جداسازی شد که 30 جدایه (6/66 درصد) MRSE بودند. جدایههای MRSE بالاترین میزان مقاومت به پنیسیلین (80 درصد) و سفوکسیتین (6/56 درصد) را نشان دادند، درحالیکه کمترین مقاومت را به لووفلوکساسین (3/13 درصد) و ریفامپیسین (6/6 درصد) نشان دادند. علاوه براین شیوع فراوانی ژنهای انتروتوکسین sea، seb، sed و sei در جدایهها به ترتیب برابر با 60 درصد، 3/63 درصد،3/13 درصد و 6/76 درصد بود. در این مطالعه درصد بالایی از سویههای MRSE، مقاوم به آنتیبیوتیک بودند و انتروتوکسین تولید کردند. با توجه به اینکه این توکسینها سوپرآنتیژن میباشند و میتوانند عوارض عفونتهای بالینی و بیمارستانی را شدیدتر نمایند، تشخیص و درمان سریع این عفونتها ضروری میباشد پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
2 - بررسی اثرات اسانس و عصاره زیره سیاه (Bunium persicum) بر خواص میکروبی و شیمیایی پنیر سنتی لاکتیکی
محبوبه ربانی فرد جواد طباطبائیان نیم آورد رضا شرافتی چالشتریهدف از این مطالعه بررسی عصاره متانولی و اسانس زیره سیاه بر ویژگیهای شیمایی، میکروبی و حسی پنیر لاکتیکی سنتی بود. در این مطالعه تجربی، اسانس و عصاره متانولی زیره تهیه شد. ترکیبات موجود در اسانس به روش گاز کروماتوگرافی با طیف سنج جرمی و محتوی فنولی عصاره و اسانس به روش ف چکیده کاملهدف از این مطالعه بررسی عصاره متانولی و اسانس زیره سیاه بر ویژگیهای شیمایی، میکروبی و حسی پنیر لاکتیکی سنتی بود. در این مطالعه تجربی، اسانس و عصاره متانولی زیره تهیه شد. ترکیبات موجود در اسانس به روش گاز کروماتوگرافی با طیف سنج جرمی و محتوی فنولی عصاره و اسانس به روش فولین سیوکالتیو بررسی شد. پس از تهیه تیمار های پنیر حاوی اسانس (125 و 250 پی پی ام) و عصاره (1 و 2 درصد) زیره، آزمون های میکروبی شامل شمارش کلیفرمها، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، کپک و مخمر و همچنین آزمون های شیمیایی شامل چربی، رطوبت، pH، اسیدیته و نمک در شرایط یخچالی در مدت زمان 60 روز انجام شد. بیشترین ترکیبات موجود در اسانس زیره شامل cumin aldehyde (40/30 درصد)، phenylglycol (99/18 درصد) و Ƴ-terpinene (52/15 درصد) بودند. میزان ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی در عصاره زیره با اختلاف معنیداری بیشتر از اسانس زیره بود. اضافه کردن اسانس و عصاره به پنیر سبب جذب آب و نمک کمتری نسبت به گروه کنترل شد، اما درصد چربی افزایش پیدا کرد. در طی زمان نگهداری اسیدیته کاهش و pH افزایش یافت. نتایج حاکی از عدم آلودگی میکروبی شامل شمارش کلی فرمها، کپک و مخمر، اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس ارئوس در تمامی گروههای پنیر سنتی لاکتیکی بود. ارزیابی حسی پنیر حاکی از تفاوت معنادار گروه کنترل و گروههای حاوی اسانس زیره با گروه های حاوی عصاره بود. نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس و عصاره زیره سیاه دارای فعالیت ضد میکربی و آنتی اکسیدانی بالایی در پنیر سنتی لاکتیکی بودند. پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
3 - بررسی میزان شیوع انگل نئوسپورا کنینوم در شیر گاوان استان یزد به روش Nested-PCR در تابستان سال 1400
محسن جعفریان نصیر رفعتینئوسپوروزیس عامل اصلی سقط جنین گاو در ایران و سایر نقاط جهان میباشد که به وسیله تک یاخته انگلی به نام Neospora caninum ایجاد میشود. اثرات اقتصادی نئوسپوروزیز کاهش میزان تولید شیر و گوشت در گاو است. انتقال نئوسپورا کنینوم از طریق راههای عمودی و افقی امکان پذیر است. بر چکیده کاملنئوسپوروزیس عامل اصلی سقط جنین گاو در ایران و سایر نقاط جهان میباشد که به وسیله تک یاخته انگلی به نام Neospora caninum ایجاد میشود. اثرات اقتصادی نئوسپوروزیز کاهش میزان تولید شیر و گوشت در گاو است. انتقال نئوسپورا کنینوم از طریق راههای عمودی و افقی امکان پذیر است. برخی از مطالعات در مورد اهمیت انتقال عمودی در زمان شیرخواری، از طریق آغوز و شیر انجام شده است. بیشتر مطالعات انجام گرفته در ایران به منظور بررسی میزان آلودگی به نئوسپورا کنینوم در گاوها مبتنی بر جستجوی آنتی بادیهای ضد انگل در سرم خون بوده و مطالعات محدودی روی شیر انجام شده است. هدف از این مطالعه بررسی وجود ژنوم نئوسپورا کنینوم در شیر خام گاو با استفاده از روش Nested-PCR جهت بررسی انتقال عمودی این انگل بوده است. در این مطالعه 300 نمونه شیر خام گاو از گاوداریهای سنتی استان یزد جمعآوری شد. نتایج این مطالعه نشانداد که 54 مورد (18 درصد) از 300 نمونه شیر گاو به ژنوم نئوسپورا کنینوم آلوده بودهاند. یافتههای مطالعه حاضر نشان دهنده حضور بالایی از عفونت نئوسپورا کنینوم بوده و نشان داد که شیر گاوان آلوده نقش مهمی در انتقال نئوسپوروزیز در گوسالههای تازه متولد شده دارد. بر اساس این یافتهها، برنامههای کنترلی و ریشهکنی از جمله واکسیناسیون جهت جلوگیری و کاهش تلفات اقتصادی این عفونت تک یاختهای در گاو ضروری است. پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
4 - ارزیابی میزان زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس(La-5 ) ریزپوشانی شده در سس کچاپ سینبیوتیک و محیط شبیه سازی شده معده و روده
محسن وظیفه دوستسس کچاپ گوجه فرنگی محصولی پر مصرف در جهان و ایران است به همین لحاظ تهیه محصولی سینبیوتیک از آن باعث ارتقاء سلامتی خواهد شد. در این تحقیق از طرح کاملا تصادفی و روش سطح پاسخ (طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر) و از نرم افزار Design Expert (ورژن 7) و جهت مقایسه میانگین ها از آزمون چکیده کاملسس کچاپ گوجه فرنگی محصولی پر مصرف در جهان و ایران است به همین لحاظ تهیه محصولی سینبیوتیک از آن باعث ارتقاء سلامتی خواهد شد. در این تحقیق از طرح کاملا تصادفی و روش سطح پاسخ (طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر) و از نرم افزار Design Expert (ورژن 7) و جهت مقایسه میانگین ها از آزمون دانکن استفاده گردید. طبق نتایج بدست آمده بهترین تیمار ها در بین نمونه های سس از نظر زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بعد از 30 روز نگهداری، نمونه حاوی 2 درصد لاکتولوز و 5/2 درصد فیبر (چه دارای باکتری ریزپوشانی شده و یا آزاد) بود که تعداد باقی مانده باکتری ها در پایان دوره نگهداری در نمونه سس حاوی باکتری ریز پوشانی شده cfu/ml 107 × 09/4 و در نمونه سس حاوی باکتری آزاد cfu/ml 107 × 19/1 بود. عکسبرداری الکترونی از نمونه های بهینه حاکی از آن بود که در نمونه های سس حاوی باکتر ی ریزپوشانی شده ابعاد باکتری بزرگتر از نمونه های سس حاوی باکتری آزاد بود. انتقال نمونه های بهینه به محیط شبیه سازی شده معده و روده نشان دهنده آن بود که نمونه سس حاوی باکتری ریز پوشانی شده که در فرمولاسیون آن 5/2 درصد فیبر و 2 درصد لاکتولوز بکار رفته بود، اختلاف معنی داری(p< 0.05)با نمونه های دیگر داشت که بعلت حفظ باکتری ها در هر دو محیط معده و روده بالاتر از cfu/ml 106 و داشتن ترکیبات پری بیوتیکی فیبر و لاکتولوز ، یک نمونه سینبیوتیک محسوب می گردد. پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
5 - اثر افزودن اسانسهای ترخون و مرزه بر ویژگیهای میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی گوشت چرخکرده گاو
جوان ولی عبدالرحمن الجاف شهرام حنیفیانهدف این پژوهش مطالعه اثر افزودن اسانسهای ترخون و مرزه روی ماندگاری گوشت چرخکرده گاو بود. غلظت مناسب اسانس ترخون و مرزه با آزمونهای حسی و میکروبی تعیین و با گوشت چرخکرده مخلوط شد. نمونههای تیمار و شاهد با وزن تقریبی 100 گرم در ظروف پلیاتیلنی و استرچ فیلم بستهبند چکیده کاملهدف این پژوهش مطالعه اثر افزودن اسانسهای ترخون و مرزه روی ماندگاری گوشت چرخکرده گاو بود. غلظت مناسب اسانس ترخون و مرزه با آزمونهای حسی و میکروبی تعیین و با گوشت چرخکرده مخلوط شد. نمونههای تیمار و شاهد با وزن تقریبی 100 گرم در ظروف پلیاتیلنی و استرچ فیلم بستهبندی شدند. آزمایش های میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی بهطور روزانه و طی پنج روز نگهداری در یخچال روی نمونهها انجام شد. نتایج نشان داد در نمونههای تیمار و شاهد، روند افزایش باکتریهای مزوفیل هوازی از روز دوم تا پنجم تفاوت معنادار (05/0>p) دارند. این تفاوت در مورد سرماگراها و کلیفرمها نیز بهدست آمد. تفاوت pH در نمونههای شاهد و تیمار از روز سوم به بعد معنادار (05/0>p) بود. عدد پراکسید، میزان ازت فرار تام و همچنین ویژگیهای حسی تیمارهای ترخون و مرزه نتایج تقریباً مشابهی داشتند اما در مقایسه تیمارها با نمونه شاهد، از روز سوم تا پنجم تفاوت معنادار (05/0>p) بود. بهنظر میرسد، استفاده از اسانسهای ترخون و مرزه بهترتیب تا چهار و پنج روز بتوانند رشد باکتریهای عامل فساد را کمتر از حد مجاز نگه دارند. طبق نتایج مطالعه میتوان به این جمعبندی رسید که استفاده از اسانس ترخون و مرزه میتواند در کنار داشتن خاصیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی، موجب بهبود ویژگیهای حسی در گوشت چرخکرده شود. پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
6 - مقایسه مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتورهای ویرولانس در جدایههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از منابع دامی و انسانی در سال 1397
محمود شهوه الهه تاج بخش حسن ممتاز رضا رنجبرانتروکوکها گروه مهم و متنوعی از باکتریها هستند که بهعنوان باکتری مقاوم به بیشتر آنتیبیوتیکهای مصرفی در درمان بیماریها شناخته شدهاند. در این مطالعه مقطعی- توصیفی 104 نمونه گوشت قرمز و 1000 نمونه ادرار مشکوک به عفونت دستگاه ادراری در شهرستان کرمانشاه جهت بررسی انتر چکیده کاملانتروکوکها گروه مهم و متنوعی از باکتریها هستند که بهعنوان باکتری مقاوم به بیشتر آنتیبیوتیکهای مصرفی در درمان بیماریها شناخته شدهاند. در این مطالعه مقطعی- توصیفی 104 نمونه گوشت قرمز و 1000 نمونه ادرار مشکوک به عفونت دستگاه ادراری در شهرستان کرمانشاه جهت بررسی انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفتند. پس از تایید نمونهها با روشهای بیوشیمیایی و مولکولی بهمنظور بررسی توانایی تولید بیوفیلم از روش میکروتیتر پلیت و برای تعیین حساسیت آن-ها نسبت به آنتی بیوتیکها، از روش کربی- بایر استفاده گردید. در نمونههای انسانی آلودگی به انتروکوکوس فکالیس 5 درصد و در نمونه گوشت مورد بررسی 38/40 درصد گزارش گردید. در جدایههای جدا شده از گوشت قرمز بیشترین مقاومت نسبت به استرپتومایسین و کمترین مقاومت نسبت به ونکومایسین گزارش شد. در جدایههای انسانی بیشترین مقاومت نسبت به کوتریموکسازول و کمترین مقاومت نسبت به نیتروفورانتئین گزارش گردید. در جدایههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از گوشت قرمز، ژن ebp A (43/71 درصد)، ebp B (52/59 درصد) و ebp C (28/64 درصد) گزارش گردید که ارتباط آماری معنادار بین ژنهای ebp وتولید بیوفیلم در این جدایهها مشاهده نگردید. در صورتیکه در جدایههای جدا شده از ادرار بین ژنهایebp و تولید بیوفیلم ارتباط معنیدار مشاهده شد. همچنین در تجزیه و تحلیل آماری بین نوع گوشت و نوع ژن ویرولانس رابطه معنی دار آماری مشاهده نگردید. در صورتیکه بین فراوانی ژنهای efa A، gel E، ace و esp در جدایههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از ادرار و تولید بیوفیلم ارتباط معنیدار مشاهده شد. پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
7 - بهینه سازی محیط کشت برای تولید اگزوپلی ساکارید توسط سویه های بومی لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و سویه تجاری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
مریم انتشاری نجف آبادی لیلا روزبه نصیرایی عبدالله قاسمی پیربلوطی حمیدرضا نوریاگزوپلی ساکاریدها، ترکیبات حاصل از متابولیت باکتریهای پروبیوتیک نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی بدن دارند. با توجه به نقش محیط کشت در کارآیی تولید اگزوپلی ساکاریدها، هدف از این مطالعه بهینهسازی محیط کشت برای تولید اگزوپلی ساکاریدها توسط سویههای بومی لاکتوباسیلوس فرمنتو چکیده کاملاگزوپلی ساکاریدها، ترکیبات حاصل از متابولیت باکتریهای پروبیوتیک نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی بدن دارند. با توجه به نقش محیط کشت در کارآیی تولید اگزوپلی ساکاریدها، هدف از این مطالعه بهینهسازی محیط کشت برای تولید اگزوپلی ساکاریدها توسط سویههای بومی لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و سویه تجاری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است. در این مطالعه، ابتدا اثر دکستروز و ساکارز بر تولید اگزوپلی ساکارید با استفاده از دیسکهای کاغذی آغشته به محیط کشت پروبیوتیک بررسی شد. سپس، بازده تولید و قدرت بازدارندگی رادیکالهای آزاد اگزوپلی ساکارید با دو منبع کربن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ساکارز بهعنوان منبع کربن محیط کشت بهینه برای تولید اگزوپلی ساکارید مناسب تر از دکستروز است. در روش تولید اگزوپلی ساکارید راندمان تولید و مهار رادیکال های آزاد توسط اگزوپلی ساکاریدهای سویه های پروبیوتیک بومی در همه محیط کشتها به طور معنی داری بالاتر از سویههای تجاری بود که میتواند به دلیل مکانیسمهای مختلف آنزیمها در دیواره سلولی لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم در تجزیه قندها باشدکه نقش مهمی در شکل-گیری ساختار نهایی اگزوپلی ساکارید دارد. بنابراین پیشنهاد میشود برای باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم از محیط کشت YS با راندمان تولید بالا استفاده شود و برای باکتری ATCC هم تفاوت معنیداری وجود ندارد. برای کاربرد دارویی برای باکتریNIMBB003 محیط کشت YD، برای باکتری NIMBB014 محیط کشت SS و برای باکتری ATCC محیط کشت SD که خاصیت آنتی اکسیدانی و راندمان بهتری دارد توصیه میشود. پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
8 - بررسی لاکتوباسیل های جدا سازی شده از پنیر سنتی مراغه و بررسی قدرت تولید اسید توسط آنها در زمان و دماهای مختلف
امید میرزائی تاش محمدعلی شب خیزپروبیوتیک ها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که وقتی در مقادیر مناسب در دستگاه گوارشی وجود داشته باشند، تاثیرات سودمندی بر میزبان برجای میگذارند. از میان باکتریهای پروبیوتیک، لاکتو باسیلها متداولترین باکتریهایی هستند که در محصولات لبنی وجود دارند. هدف از تحقیق، جدا چکیده کاملپروبیوتیک ها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که وقتی در مقادیر مناسب در دستگاه گوارشی وجود داشته باشند، تاثیرات سودمندی بر میزبان برجای میگذارند. از میان باکتریهای پروبیوتیک، لاکتو باسیلها متداولترین باکتریهایی هستند که در محصولات لبنی وجود دارند. هدف از تحقیق، جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلها، از فلور موجود در پنیر سنتی مراغه و تعیین ویژگیهای تکنولوژیکی، فعالیت لیپولیتیکی و پروتئولیتیکی آنها بود. برای این منظور، باکتریهای لاکتیکی توسط روش-های متداول کشت و شناسایی بر اساس خواص بیوشیمیایی جداسازی شدند. سپس آزمایشات تکمیلی، به منظور شناسایی کامل ایزوله های موجود، از جمله رنگ آمیزی گرم، آزمون اکسیداز، کاتالاز و PCR انجام شد. در ادامه قدرت تولید اسید، تغییرات pH توسط جدایه های لاکتوباسیلوس طی زمان های مختلف و بهترین دما برای رشد این سویه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در همه نمونهها اسیدیته با گذشت زمان افزایش و pH کاهش پیدا کرد. اسیدیته در تمامی نمونه ها و در دماهای 30 ، 37، 42 و 45 درجه سانتیگراد طی زمانهای صفر، 4، 8، 24 و 48 ساعت افزایش پیدا کرد و در زمانهای 48 و 72 ساعت در چند نمونه روند کاهشی مشاهده گردید. همچنین pH در تمامی نمونه ها و در دماهای مذکور تا 48 ساعت، کاهش منظم و محسوسی داشت و در زمانهای 48 و 72 ساعت در اکثر نمونه ها و دماها، مقدار ثابت بود. بنابراین پنیر سنتی مراغه، منبع با ارزشی از باکتریهای لاکتوباسیل بوده که وجود این نوع باکتریها به مصرف کنندگان، این اجازه را میدهد که راه جدیدی برای بهرهمندی از سلامتی بیابند پرونده مقاله -
دسترسی آزاد مقاله
9 - مطالعه برخی از خواص تکنولوژیکی جدایههای انتروکوکوس در پنیر موتال ایرانی
فردین کوهی حمید میرزائی یوسف نامی جلیل خندقی افشین جوادیوجود گونههای مختلف انتروکوکوس که تأثیر شگرفی در ویژگیهای تکنولوژیکی پنیر بخصوص عطر و طعم آن دارند، در شیر و فراوردههای آن به اثبات رسیده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی برخی از مهمترین خواص تکنولوژیکی جدایههای انتروکوکوس دارای خواص پروبیوتیکی از پنیر موتال ایران چکیده کاملوجود گونههای مختلف انتروکوکوس که تأثیر شگرفی در ویژگیهای تکنولوژیکی پنیر بخصوص عطر و طعم آن دارند، در شیر و فراوردههای آن به اثبات رسیده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی برخی از مهمترین خواص تکنولوژیکی جدایههای انتروکوکوس دارای خواص پروبیوتیکی از پنیر موتال ایرانی است. برای این منظور، ابتدا میزان رشد جدایههای انتروکوکوس در دماهای 25، 30، 37 و 43 درجه سلسیوس تعیین و سپس قابلیت اسیدی کردن آنها با اندازهگیری pH و نیز مقدار اسیدیته با انکوباسیون در دمای بهینه و در زمانهای صفر، 4، 8، 24، 48 و 72 ساعت سنجیده شد. در ادامه خواص آنزیمی مرتبط با ویژگیهای تکنولوژیکی شامل فعالیت پروتئولیتیک و آمیلولیتیک و همچنین تولید دیاستیل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد سرعت رشد دو سویه TB3 و KB7 متعلق به گونههای E. durans و E. faecium ، در دمای 30 درجه سلسیوس بیشتر بوده و سایر جدایهها در دمای 43 درجه سلسیوس بالاترین میزان رشد را داشتند. انتروکوکهای مورد آزمایش از ساعت 4 گرمخانهگذاری شروع به کاهش معنی دار pH و افزایش اسیدیته نمودند بهطوریکه به جز دو سویهی 3TB و 7KB بقیه جدایهها توانستند در مدت 72 ساعت گرمخانهگذاری در دمای مناسب رشد، موجب انعقاد شیر شوند. همچنین مشاهده شد که جدایههای 5C، 1D و 3B دارای هر سه ویژگی تکنولوژیکی مورد نظر بودند. در مجموع، بـا توجه بـه ویژگـیهـای تکنولـوژیکی مناسـب جدایههـای مـورد بررسی بهخصوص سویههای C5، 1D و B3 میتوان از آنها بهعنـوان کـشت همـراه یا الحاقی جهـت تولیـد فرآوردههای لبنی تخمیری مانند انواع پنیرها استفاده کرد. پرونده مقاله