در این مطالعه میزان ترکیبات فنلی و اثر آنتی اکسیدانی اسانس جعفری شناسایی و اثر ضد باکتریایی آن در برابر هفت باکتری عامل فساد و بیماریزای منتقله از غذا در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. در این مطالعه تجربی، پس از تهیه اسانس جعفری، میزان ترکیبات فنلی کل به روش رنگ سنجی فولین چکیده کامل
در این مطالعه میزان ترکیبات فنلی و اثر آنتی اکسیدانی اسانس جعفری شناسایی و اثر ضد باکتریایی آن در برابر هفت باکتری عامل فساد و بیماریزای منتقله از غذا در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. در این مطالعه تجربی، پس از تهیه اسانس جعفری، میزان ترکیبات فنلی کل به روش رنگ سنجی فولین سیوکالتیو و ظرفیت آنتی اکسیدانی اسانس نیز به روش رنگ زدایی بتاکاروتن اندازهگیری شد. اثرات ضد میکروبی آن به صورت حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد و حداقل غلظت کشندگی باکتری با استفاده از روش میکرودایلوشن، علیه باکتریهای آلکالیژنز فکالیس،سراتیا مارسسنس، پروویدنسیا رتگری، کلبسیلا اکسیتوکا، استافیلوکوکوس ارئوس، شیگلا دیسانتری و لیستریا مونوسیتوژنز انجام شد. نتایج نشان داد که میزان فنل کل 45/0 ±18/8 میلیگرم در گرم، معادل اسید گالیک و ظرفیت آنتی اکسیدانی آن برابر 52/1 ±45 درصد بود. همچنین اسانس جعفری دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتریهای مذکور بوده و میزان حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد باکتری بین 562/1 و 5/12 و حداقل غلظت کشندگی باکتری بین 125/3 و 25 میلیگرم در میلیلیتر بود. بنابراین اسانس جعفری به دلیل داشتن مواد موثره ای نظیر ترکیبات فنلی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و اثر ضد میکروبی بوده و میتوان آن را به عنوان یک ماده نگهدارنده در صنایع غذائی پیشنهاد داد.
پرونده مقاله
هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی بوتیلیتدهیدروکسیآنیزولبصورت تنها و توأم با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بر باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و در پنیر سفید ایرانی بود. در مرحله اول مطالعه، حداقل غلظت ممانعت کنندگی بوتیلیتد هیدر چکیده کامل
هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی بوتیلیتدهیدروکسیآنیزولبصورت تنها و توأم با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بر باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و در پنیر سفید ایرانی بود. در مرحله اول مطالعه، حداقل غلظت ممانعت کنندگی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول بر روی باکتریهای مورد مطالعه اندازه گیری شد. نمونههای پنیر تهیه شده از شیر پاستوریزه در یک گروه شاهد و سه گروه تیمار بصورت تجربی با سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز آلوده شدند. نمونههای تیمارها دارای مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلیلیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول به تنهایی و مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلیلیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید بودند. در مرحله بعد باکتریهای مورد نظر در روزهای مختلف شمارش شدند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در صورت استفاده از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید، تعداد باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز موجود در محیط کشت و همچنین در مدل پنیر سفید ایرانی به مقدار قابل توجهی کاهش مییابد. نتایج این مطالعه نشان داد که میتوان از بوتیلیتدهیدروکسیآنیزول برای افزایش مدت زمان ماندگاری پنیر سفید ایرانی استفاده نمود.
پرونده مقاله
سالمونلوز، توسط باکتریهای جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایعترین بیماریهای ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی میشود. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سروتیپهای شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آنها چکیده کامل
سالمونلوز، توسط باکتریهای جنس سالمونلا ایجاد شده و یکی از شایعترین بیماریهای ناشی از مواد غذایی است که با اسهال، تب خفیف، تهوع، دردهای شکم و حتی مرگ، همراهی میشود. این مطالعه به منظور جداسازی و شناسایی سروتیپهای شایع سالمونلا در گوشت مرغ و ردیابی عوامل حدت در آنها انجام شد. به این منظور 620 نمونه گوشت مرغ از سوپرمارکتها در استان چهارمحال و بختیاری جمعآوری و پس از کشت و جداسازی سالمونلا و استخراج ژنوم، با روش واکنش زنجیرهای پلی مراز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 28 مورد از مجموع 620 نمونه به گونههای سالمونلا آلوده بودند که از بین آنها 12 مورد سالمونلا تیفیموریوم، 10 مورد سالمونلا انتریتیدیس و 6 مورد به سروتیپهای دیگر سالمونلا بودند. نتایج بهدست آمده نشان داد که همهی سویههای سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا انتریتیدیس جدا شده دارای عوامل حدت هستند. نتایج همچنین نشان داد که گونههایسالمونلا قادر به آلوده کردن گوشت مرغ میباشند، لذا رعایت دقیق فرآیند کنترل کیفی و بهداشتی گوشت مرغ بخصوص در کشتارگاهها ضروری بهنظر میرسد.
پرونده مقاله
این تحقیق به منظور جداسازی و شناسایی باکتریهایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای 43 درجه چکیده کامل
این تحقیق به منظور جداسازی و شناسایی باکتریهایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای 43 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری گردید و سویهها با استفاده از تستهای بیوشیمیایی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که از 16 نمونه آب پرتقال، 2 نمونه آلوده به باکتری بودند. باکتری جدا شده از این نمونهها قادر به رشد در دمای 50 درجه سانتیگراد و تشکیل کیست روی محیط اورنج سرم آگار بود. این جدایه پس از شناسایی با استفاده از آزمونهای سیستم طبقهبندی لینه گونهBacillus licheniformisتشخیص داده شد. باکتری مذکورعلیرغم بیماریزا نبودن ولی ممکن است در شناسایی اولیه با باسیلهای موجود در آب میوه که عامل فساد هستند اشتباه گرفته شود. لذا باید تستهای متمایز کنندهای را برای جداسازی آن از آلیسایکلویاسلوسها انجام داد تا آب میوه تولیدی به اشتباه آلوده گزارش نشود. به علاوه جداسازی این باکتری نشان دهنده نامناسب بودن شرایط اعمال شده برای از بین بردن باکتریهای موجود در آب میوه است و ممکن است امکان رشد باکتریهای عامل فساد آب میوه نیز فراهم شود.
پرونده مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس بهعنوان دومین یا سومین عامل مهم بیماریزای غذا زاد در جهان محسوب میشود. توانایی رشد و تولید انتروتوکسینهای مقاوم به حرارت در طیف وسیعی از مواد غذایی، استافیلوکوکوس را جزء یکی از مهمترین عوامل مسمومیتزای مواد غذایی قرار داده است. مطالعه حاضر با چکیده کامل
استافیلوکوکوس اورئوس بهعنوان دومین یا سومین عامل مهم بیماریزای غذا زاد در جهان محسوب میشود. توانایی رشد و تولید انتروتوکسینهای مقاوم به حرارت در طیف وسیعی از مواد غذایی، استافیلوکوکوس را جزء یکی از مهمترین عوامل مسمومیتزای مواد غذایی قرار داده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع استافیلوکوکوس گوشت و فرآوردههای گوشتی عرضه شده در اصفهان انجام شد. از تابستان تا زمستان سال 1391 در مجموع 450 نمونه شامل گوشت گاو (80 نمونه)، گوشت چرخ شده (80 نمونه)، گوشت گوسفند (80 نمونه)، گوشت بز (80 نمونه)، گوشت شتر (50 نمونه)، همبرگر (40 نمونه) و کباب لقمه (40 نمونه) به شکل تصادفی ساده از قصابیها و سوپرمارکتهای شهرستانهای اصفهان جمعآوری و جهت بررسی حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد آزمایش قرار گرفتند. در مجموع آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس در 234 (6/55 %) نمونه در گوشت و فرآوردههای گوشتی مشاهده شد. میانگین تعداد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در نمونههای مثبت 102× 3/8 بود. نتایج نشان داد اگر چه درصد آلودگی نمونهها زیاد بوده است ولی تعداد باکتریهای موجود در نمونهها پایین و خطر بالقوهای برای سلامت مصرف کننده ندارد. جهت مطالعات اپیدمیولوژیکی در خصوص مسمومیتهای استافیلوکوکوسی به مطالعات بیشتری نیاز است تا بتوان مدیریت کارآمدی در تولید مواد غذایی در جهت کاهش بیماریها اعمال کرد.
پرونده مقاله
گل بیمرگ یک گیاه علفی چندساله، متعلق به خانواده آستراسه است که در بسیاری از کشورها جهت درمان سنتی بسیاری از بیماریها از آن استفاده میشود. در این مطالعه، اسانس بخشهای هوایی گیاه این گل به روش تقطیر با آب به کمک دستگاه کلونجر استخراج و تاثیر آن بر دو گونه مخمری کاندیدا آل چکیده کامل
گل بیمرگ یک گیاه علفی چندساله، متعلق به خانواده آستراسه است که در بسیاری از کشورها جهت درمان سنتی بسیاری از بیماریها از آن استفاده میشود. در این مطالعه، اسانس بخشهای هوایی گیاه این گل به روش تقطیر با آب به کمک دستگاه کلونجر استخراج و تاثیر آن بر دو گونه مخمری کاندیدا آلبیکنز و ساکارومایسز سرویسیه به روش میکرودایلوشن و در ده غلظت متفاوت بررسی شد. یافتههای تحقیق حاضر نشان داد که اسانس گل بیمرگ تأثیر قابل توجهی در کاهش و حذف مخمرهای مورد بررسی دارد، اما کاندیدا آلبیکنز با حداقل غلظت بازدارندگی 31/195 میکروگرم بر میلیلیتر و حداقل غلظت کشندگی 3125 میکروگرم بر میلیلیتر مقاومت بیشتری نسبت به ساکارومایسز سرویسیه نشان داد، بهطوریکه میزان رشد ساکارومایسز سرویسیه در تمام غلظتها کمتر از کاندیدا آلبیکنز بود. نتایج این تحقیق نشان داد که اسانس گل بیمرگ اثر ضدمخمری قابل توجهی دارد. بنابراین میتوان از این گیاه به عنوان یک عامل ضد قارچ (ضد مخمری) در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.
پرونده مقاله
آمینهای بیوژن ملکولهای کوچک آلی میباشند که توسط آنزیمهای دکربوکسیلاسیون ناشی از باکتریها در مواد غذایی تشکل میشوند. در این مطالعه غلظت آمین بیوژن هیستامین و پوترسین ماهیان نگهداری شده در یخ برای دوره 18 روزه در فواصل زمانی 3 روزه به وسیله روش کروماتوگرافی مورد برر چکیده کامل
آمینهای بیوژن ملکولهای کوچک آلی میباشند که توسط آنزیمهای دکربوکسیلاسیون ناشی از باکتریها در مواد غذایی تشکل میشوند. در این مطالعه غلظت آمین بیوژن هیستامین و پوترسین ماهیان نگهداری شده در یخ برای دوره 18 روزه در فواصل زمانی 3 روزه به وسیله روش کروماتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت (روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15 و 18). در این بررسی آمین هیستامین در اولین و سومین روز نگهداری تشخیص داده نشد، اما پوترسین در روز سوم به میزان 03/0±30/1 میکروگرم برگرم رسید. غلظت اولیه هیستامین و پوترسین به ترتیب 51/1 و 30/1 میکروگرم بر گرم و در انتهای دوره به ترتیب به میزان 5/14 و 19 میکروگرم بر گرم رسید. آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که در میانگین غلظت این آمینها بین اولین روز نگهداری (روز صفر) و آخرین روز نگهداری (روز هجده) افزایش معنی داری(P<0/05) داشته است. همچنین بین بار باکتریایی مزوفیلی و افزایش هیستامین و بار باکتریایی سرمادوست با آمین بیوژن پوترسین رابطه معنی داری وجود داشت (P<0/05).
پرونده مقاله