کاربرد پروتئینهای هیدرولیزشده آنزیمی حاصل از جلبکها جهت غنیسازی مواد غذایی
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییسارا جعفری راد 1 , لیلا ناطقی 2 , معصومه مسلمی 3 , کیان پهلوان افشاری 4
1 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2 - دانشیار، گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
3 - مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
4 - گروه علوم دامی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
کلید واژه: هیدرولیز آنزیمی, ریز جلبک, غنیسازی, پپتید زیست فعال,
چکیده مقاله :
پپتیدهای زیست فعال اجزاء پروتئینی هستند که در درون ساختار پروتئین غیرفعال بوده و وقتی در اثر هیدرولیز آنزیمی آزاد میشوند، عملکردهای فیزیولوژیکی مختلفی نشان میدهند. اخیراً شناخت و تعیین ویژگیهای پپتیدهای زیست فعال بهدستآمده از منابع گیاهی، حیوانی و میکروبی مختلف بسیار موردتوجه قرارگرفته است. در طول دهه گذشته، جلبکها بهعنوان منابع پروتئینی جایگزین و پایدار برای یک رژیم غذایی متعادل و اخیراً بهعنوان منبع بالقوه پپتیدهای فعال زیستی مشتق شده از جلبک با مزایای بالقوه سلامت موردبررسی قرارگرفتهاند.تا به امروز، خواص بیولوژیکی اصلی پپتیدهای شناساییشده از جلبکها، از جمله اثرات ضد فشارخون، آنتیاکسیدانی، تقویتکنندگی سیستم ایمنی، ضدمیکروبی، ضدالتهاب، کاهشدهندگی کلسترول و غیره موردسنجش قرار گرفته است. در سالهای اخیر، غنیسازی محصولات غذایی توسط پپتیدهای فعال بیولوژیکی موردتوجه دانشمندان قرار گرفته است. بنابراین در این مقاله به مروری بر پپتیدهای زیست فعال حاصل از جلبکها و کاربرد آنها در تولید مواد غذایی غنیشده پرداخته میشود.
Bioactive peptides are protein components that are inactive within the protein structure and when they are released by enzymatic hydrolysis, they show different physiological functions. Recently, the recognition and determination of the characteristics of bioactive peptides obtained from different plant, animal and microbial sources have received much attention. During the last decade, algae have been investigated as alternative and sustainable protein sources for a balanced diet and more recently as a potential source of algal-derived bioactive peptides with potential health benefits. To date, the main biological properties of peptides Identified algae, including anti-hypertensive, antioxidant, immune system strengthening, antimicrobial, anti-inflammatory, cholesterol lowering effects, etc., have been measured. In recent years, the enrichment of food products by biologically active peptides has attracted the attention of scientists. Therefore, in this article, an overview of bioactive peptides obtained from algae and their use in the production of enriched food is discussed.
_||_