فهرست مقالات سارا جعفری راد


  • مقاله

    1 - کاربرد پروتئین‌های هیدرولیزشده آنزیمی حاصل از جلبک‌ها جهت غنی‌سازی مواد غذایی
    فرآوری و ایمنی مواد غذایی , شماره 5 , سال 1 , زمستان 1400
    پپتیدهای زیست فعال اجزاء پروتئینی هستند که در درون ساختار پروتئین غیرفعال بوده و وقتی در اثر هیدرولیز آنزیمی آزاد می‌شوند، عملکردهای فیزیولوژیکی مختلفی نشان می‌دهند. اخیراً شناخت و تعیین ویژگی‌های پپتیدهای زیست فعال به‌دست‌آمده از منابع گیاهی، حیوانی و میکروبی مختلف بسی چکیده کامل
    پپتیدهای زیست فعال اجزاء پروتئینی هستند که در درون ساختار پروتئین غیرفعال بوده و وقتی در اثر هیدرولیز آنزیمی آزاد می‌شوند، عملکردهای فیزیولوژیکی مختلفی نشان می‌دهند. اخیراً شناخت و تعیین ویژگی‌های پپتیدهای زیست فعال به‌دست‌آمده از منابع گیاهی، حیوانی و میکروبی مختلف بسیار موردتوجه قرارگرفته است. در طول دهه گذشته، جلبک‌ها به‌عنوان منابع پروتئینی جایگزین و پایدار برای یک رژیم غذایی متعادل و اخیراً به‌عنوان منبع بالقوه پپتیدهای فعال زیستی مشتق شده از جلبک با مزایای بالقوه سلامت موردبررسی قرارگرفته‌اند.تا به امروز، خواص بیولوژیکی اصلی پپتیدهای شناسایی‌شده از جلبک‌ها، از جمله اثرات ضد فشارخون، آنتی‌اکسیدانی، تقویت‌کنندگی سیستم ایمنی، ضدمیکروبی، ضدالتهاب، کاهش‌دهندگی کلسترول و غیره موردسنجش قرار گرفته است. در سال‌های اخیر، غنی‌سازی محصولات غذایی توسط پپتیدهای فعال بیولوژیکی موردتوجه دانشمندان قرار گرفته است. بنابراین در این مقاله به مروری بر پپتیدهای زیست فعال حاصل از جلبک‌ها و کاربرد آن‌ها در تولید مواد غذایی غنی‌شده پرداخته می‌شود. پرونده مقاله