• Home
  • محمد روان سالار

    List of Articles محمد روان سالار


  • Article

    1 - تشخیص‌روغن پالم در فرمولاسیون ماست با روشDNA بارکدگذاری به وسیله Real-time PCR
    Journal of Innovation in Food Science and Technology , Issue 1 , Year , Spring 1403
    یکی از تقلبات رایج در شیر و فرآورده‌های لبنی، افزودن روغن‌های گیاهی با قیمت پائین نظیر روغن پالم با هدف افزایش سودآوری محصولات می‌باشد. بنابراین نیاز فوری برای توسعه تکنیک‌های شناسایی دقیق، سریع و قابل اعتماد برای محافظت از مصرف‌کنندگان در برابر این گونه از تقلبات وجود More
    یکی از تقلبات رایج در شیر و فرآورده‌های لبنی، افزودن روغن‌های گیاهی با قیمت پائین نظیر روغن پالم با هدف افزایش سودآوری محصولات می‌باشد. بنابراین نیاز فوری برای توسعه تکنیک‌های شناسایی دقیق، سریع و قابل اعتماد برای محافظت از مصرف‌کنندگان در برابر این گونه از تقلبات وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر، استفاده از روش DNA بارکدگذاری با انجام PCR زمان واقعی به عنوان یک روش قابل اعتماد برای ردیابی تقلب روغن پالم با سطوح 2، 3، 4 ، 5 ، 10، 30، 50 و 100 درصد و نمونه کنترل مثبت و منفی در ماست است. نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر حاکی از آن بود که بیشترین و کمترین غلظت DNA استخراج شده به ترتیب متعلق به نمونه روغن پالم 3 درصد و 100 درصد بود؛ در حالی که در بین تمام نمونه‌ها، غلظت DNA استخراج شده در روغن کنجد و بعد از آن در نمونه روغن کنترل کمتر از سایر نمونه‌ها تعیین گردید. در نمونه‌های مورد بررسی کمترین و بیشترین میزان جذب (10mm) به ترتیب مربوط به نمونه روغن کنترل (غیر از پالم) و روغن پالم 100 درصد بود. بین نمونه‌های روغن پالم 4 درصد، 5 درصد و روغن کنجد تفاوت معنی‌داری در میزان جذب وجود نداشت. دامنه مورد نظر برای تشخیص تقلب روغن پالم از 05/0 تا 100 درصد روغن پالم بود. حد کمی‌سازی(LOQ) وحد تشخیص(LOD)به ترتیب برابر با 1/0 درصد و 05/0 درصد روغن پالم بود. Manuscript profile