بررسی خصوصیات فیزیکی-شیمیایی، میکروبی و حسی آب آشامیدنی قلیایی حاوی اسانس طبیعی دارچین به عنوان جایگزین ازن
محورهای موضوعی : بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی موادغذایی
علی کزازی
1
(
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
)
مریم مصلحی شاد
2
(
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
)
کلید واژه: آب آشامیدنی, ازن, آب قلیایی, اسانس دارچین,
چکیده مقاله :
در بسیاری موارد علت ابتلا به بیماریهای عفونی و انگلی عدم دسترسی انسان به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی میباشد. وجود آلودگیهای مختلف تغییرات نامطلوبی در خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب آشامیدنی ایجاد میکند و باعث کاهش سطح کیفیت آب میشود. در این پژوهش آب قلیایی حاوی اسانس طبیعی دارچین تولید شد؛ به این منظور ابتدا آب خام از دستگاه نانوفیلتراسیون عبور، سپس به میزان لازم دارچین به آب قلیا اضافه سپس وارد مخزن شد و بستهبندی گردید. بر طبق نتایج این تحقیق، به جز کلسیم و منیزیم، املاح آب قلیایی نسبت به آب آشامیدنی کمتر بوده، از این رو سختی و مواد جامد محلول کمتری دارد. از سوی دیگر عصاره دارچین، موجب افزایش برخی از املاح مانند کلسیم، منیزیم، روی، مس می شود که در نتیجه سختی، کدورت، رنگ و مواد جامد محلول آب را افزایش میدهد. همچنین با توجه به ارزیابی حسی، تیمار آب قلیایی حاوی عصاره دارچین دارای بالاترین امتیاز مطلوبیت کلی و به عنوان بهترین نمونه در این تحقیق انتخاب گردید.
۵. مرادی، ب.، فراهانی، ح. 1394. خواص آنتیاکسیدانی استیک آلکالاین، کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی، استانبول.
۶. محمدی، ط.، موسوی، ع. و ارشیایی.، س. ۱۳۹۴. بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی خروجی از تصفیه خانه شهر سنندج، دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، تهران، انجمن توسعه و ترویج علوم و فنون بنیادین.
۷. هاتفی، ه. ۱۳۹۲. تاثیر اسانس دارچین بر کیفیت خرمی پوشش یافته. بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی.
22.Yeo, R., McBreen, J., Kissel, G., Kulesa, F., Srinivasan, S. 1980. Perfluorosulphonic acid (Nafion) membrane as a separator for an advanced alkaline water electrolyser. Journal of Applied Electrochemistry, 10: 741-747.