فهرس المقالات Mahdi Moridi


  • المقاله

    1 - استخراج عصاره آنتی اکسیدانی از ضایعات کاهو به کمک اولتراسوند و ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی آن
    علوم غذایی و تغذیه , العدد 54 , السنة 14 , بهار 1396
    مقدمه: علیرغم وجود خاصیت آنتی اکسیدانی بالا در ضایعات کاهو، هیچ گزارشی در مورد ارزیابی عصاره آنتی اکسیدانی آن در پایدارسازی روغنهای خوراکی موجود نمی باشد. بنابراین اهداف این پژوهش، بررسی بازیابی عصاره آنتی اکسیدانی از برگ های خارجی کاهو به عنوان ضایعات این محصول از طریق أکثر
    مقدمه: علیرغم وجود خاصیت آنتی اکسیدانی بالا در ضایعات کاهو، هیچ گزارشی در مورد ارزیابی عصاره آنتی اکسیدانی آن در پایدارسازی روغنهای خوراکی موجود نمی باشد. بنابراین اهداف این پژوهش، بررسی بازیابی عصاره آنتی اکسیدانی از برگ های خارجی کاهو به عنوان ضایعات این محصول از طریق استخراج اولتراسونیک و ارزیابی تأثیر آنتی اکسیداتیو عصاره مذکور بود. 70:30( مواد و روشها: استخراج عصاره آنتی اکسیدانی از نمونه پودر شده ضایعات کاهو به کمک اولتراسوند با حلال اتانول/ آب (وزنی/ حجمی) صورت گرفت. 1:20 کیلو هرتز و نسبت ماده جامد به حلال 40 دقیقه، فرکانس 30 زمان،50 ˚C حجمی/ حجمی) در دمای IC راندمان استخراج، مقدار ترکیبات فنولیک کل و عصاره تعیین شد، سپس عصاره به روغن تالواولئین افزوده شد. آثار حفاظتی غلظت 50 ) در پایدارسازی روغن تالواولئین از طریق پایش تغییرات اندیسهای پراکسید، ppm2000 و 1000 ،800، 400، 0( های مختلف عصاره ارزیابی و فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های مختلف ، توتوکس و نیز شاخص پایداری اکسیداتیو تحت اکسیداسیون تسریع یافته ،پاراآنیزیدین عصاره در پایدارسازی روغن تالواولئین با آنتی اکسیدان ) مقایسه گردید. 200 ppm( BHT وBHA های سنتتیک IC یافتهها: راندمان استخراج، مقدار ترکیبات فنولیک کل و (mg ،30/45 ±1/20% عصاره به ترتیب 50 GAE /100g DW) 29/6 ± ) دارای عملکردی به خوبی 2000 ppm تعیین شد. نتایج نشان داد که این عصاره آنتی اکسیدانی (در غلظت 174/05ppm و 600/15 ) در به تأخیر انداختن فساد اکسیداتیو تالواولئین می باشد. 200 ppm( BHT آنتیاکسیدان نتیجهگیری: عصاره آنتی اکسیدانی ضایعات کاهو می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی جهت به تأخیر انداختن سرعت اکسیداسیون روغنهای خوراکی مورد استفاده قرار گیرد تفاصيل المقالة

  • المقاله

    2 - Phytochemical analysis of Echinops macrophyllus Boiss & Hausskn
    Trends in Phytochemical Research , العدد 4 , السنة 7 , پاییز 2023
    Echinops macrophyllus Boiss & Hausskn, also known as “Shekartighal kohgiluyeh” in Persian, is a prickly perennial herbaceous plant. Various species within the genus Echinops have traditionally been used as remedies for severe coughs, nervous attacks, and أکثر
    Echinops macrophyllus Boiss & Hausskn, also known as “Shekartighal kohgiluyeh” in Persian, is a prickly perennial herbaceous plant. Various species within the genus Echinops have traditionally been used as remedies for severe coughs, nervous attacks, and infectious diseases. This study aimed to isolate and elucidate the structures of the compounds found in the aerial parts of E. macrophyllus. The ethyl acetate extract from the aerial parts of the plant was fractionated using column chromatography. The structures of the isolated compounds were characterized using 1H NMR, 13C NMR, 1H-1H COSY, HSQC-DEPT, HMBC and NOESY techniques. Phytochemical analysis of the plant resulted in the isolation of six compounds (1-6), including one triterpenoid (α-amyrin) (4), three sterols involving 3-O-[β-D-(6’-tetradecanoate)-glucopyranosyl]-β-sitosterol (6), β-sitosterol (3), and daucosterol (5) as well as two phenolic compounds, namely p-hydroxybenzoic acid (1) and ethyl-2-hydroxy-trans-cinamate (2), from this species for the first time. It is noteworthy that these compounds have previously been reported to exhibit various biological activities. تفاصيل المقالة