شناسایی تقلبات موجود در سوسیس و کالباس تهیه شده از گوشت گاو بر اساس شناسایی ژنهای میتوکندریایی گونههای حیوانی در استان تهران
الموضوعات :
سید ابراهیم حسینی
1
,
فرزانه تفویضی
2
,
مریم تاج آبادی ابراهیمی
3
,
انوشه شریفان
4
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران.
2 - - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، استادیار گروه زیست شناسی، پرند، ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهرا ن مرکزی، استادیار گروه زیست شناسی، تهران، ایران.
4 - - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران.
تاريخ الإرسال : 30 الأربعاء , رمضان, 1434
تاريخ التأكيد : 22 الأربعاء , رجب, 1435
تاريخ الإصدار : 23 الخميس , رجب, 1435
الکلمات المفتاحية:
سوسیس,
شناسایی تقلبات,
PCR,
ملخص المقالة :
هدف از این مطالعه توسعه روش PCR خاص گونهها برای شناسایی دقیق و سریع گوشت گونههای حیوانی در فرآوردههای گوشتی برای تشخیص تقلبات احتمالی در این محصولات است. برای تعیین گوشت گاو و مرغ، پرایمرها بر اساس ژن سیتوکروم bمیتوکندریایی طراحی و قطعات bp274 وbp 183به ترتیب برای گوشت گاو و مرغ تکثیر گردید. از ده برند مختلف سوسیس تهیه شده از گوشت گاو در سرتاسر استان تهران نمونهگیری گردید. نتایج PCR اختصاصی نشان داد، تمام نمونهها برخلاف بر چسبشان حاوی آلایشمرغی بودند و احشای گاوی در پنج نمونه تشخیص داده شد. بهعلاوه، روش PCR قادر است بدون واکنش متقاطع گونههای گوشتی را شناسایی کند. این تکنیک به علت سرعت، سادگی، حساسیت و اختصاصی بودن،پتانسیل بالایی برای تشخیص تقلبات گوشتی در سوسیس دارد.
المصادر:
Arslan, A., Irfan, O.I. and Mehmet, C. (2006). Effect of method of cooking on identification of heat processed beef using polymerase chain reaction (PCR) technique. Meat Science, 72: 326–330.
Bottero, M.T., Dalmasso, A., Nucera, D., Turi, R.M., Rosati, S., Squadrone, S., Goria, M. and Civera, T. (2003). Development of a PCR assay for the detection of animal tissues in ruminant feeds. Journal of Food Protection, 66: 2307–2312.
Calvo, J.H., Zaragoza, P. and Osta, R. (2001). A quick and more sensitive method to identify pork in processed and unprocessed food by PCR amplification of a new specific DNA fragment. Journal of American Society of Animal Science, 79: 2108–2112.
Che Man, Y.B., Aida, A.A., Raha, A.R. and Son, R. (2007). Identification of pork derivatives in food products by species-specific polymerase chain reaction (PCR) for halal verification. Food Control, 18: 885–889.
Chikuni, K., Tabata, T., Saito, M. and Monma, M. (1994). Sequencing of mitochondrial cytochrome b genes for the identification of meat species. Animal Science and Technology, 65: 571–579.
Craig, A., Ritchie, A.H. and Mackie, I.M. (1995). Determining the authenticity of raw reformed breaded scampi (Nephrops norvegicus) by electrophoretic techniques. Food Chemistry, 52: 451–454.
Dalmasso, A., Fontanella, E., Piatti, P., Civera, T., Rosati, S. and Bottero, M. (2004). A multiplex PCR assay for the identification of animal species in feedstuffs. Molecular and Cellular Probes, 18: 81–87.
Desjardins, P. and Morais, R. (1999). Sequence and gene organization of the chicken mitochondrial genome. Journal of Molecular Biology, 212: 599–634.
Doosti, A., Ghasemi Dehkordi, P. and Rahimi, E. (2014). Molecular assay to fraud identification of meat products. Journal of Food Science and Technology, 51(1): 148-152.
Ebbehoj, K.F. and Thomsen, P.D. (1991a). Species differentiation of heated meat products by DNA hybridization. Meat Science, 30: 221–234.
Ebbehoj, K.F. and Thomsen, P.D. (1991b). Differentiation of closely related species by DNA hybridization. Meat Science, 30: 359–366.
Ergun, S. and Fatih, M.A. (2012). The development of duplex real-time PCR based on SYBR Green florescence for rapid identification of ruminant and poultry origins in foodstuff. Food Chemistry, 130: 1050–1054.
Fajardo, V., GonzaLez, I., Lopez-Calleja, I., Martian, I., Hernandez, P.E., Garciaa, T.R. and Martian, R. (2006). PCR–RFLP authentication of meats from red deer (Cervus elaphus), fallow deer (Dama dama), roe deer (Capreolus capreolus), cattle (Bos taurus), sheep (Ovis aries), and goat (Capra hircus). Agricultural and Food Chemistry, 54: 1144–1150.
Ghovvati, S., Nassiri, M.R., Mirhoseini, S.Z., Heravi Moussavi, A. and Javadmanesh, A. (2008). Fraud identification in industrial meat products by multiplex PCR assay. Food Control, 20(8): 696–699.
Girish, P.S., Anjaneyulu, A.S.R., Viswas, K.N., Anand, M., Rajkumarb, N., Shivakumar B.M. and Bhaskar, S. (2003). Sequence analysis of mitochondrial 12S rRNA gene can identify meat species. Meat Science, 66: 551–556.
Hunt, D.J., Parkes, H.C. and Lumley, I.D. (1997). Identification of the species of origin of raw and cooked meat products using oligonucleotide probes. Food Chemistry, 60: 437–442.
Kesmen, Z., Sahin, F. and Yetim, H. (2007). PCR assay for the identification of animal species in cooked sausages. Meat Science, 77: 649–653.
King, N.L. and Kurth, L. (1982). Analysis of raw beef samples for adulterant meat species by enzyme staining of isoelectric focusing gels. Food Science, 47: 1608–1612.
Leighton Jones, J. (1991). DNA probes: applications in the food industry. Trends in Food Science and Technology, 2: 28–32.
Mane, B.G., Mendiratta, S.K. and Tiwari, A.K. (2009). PCR assay for specific identification of chicken species in meat and meat products. Food Chemistry, 116: 806–810.
Mane, B.G., Mendiratta, S.K. and Tiwari, A.K. (2012). Detection of adulteration of meat and meat products with buffalo meat employing polymerase chain reaction assay, Food Analytical Methods, 5: 296–300.
Mafra, I., Ferreira, P.L.V.O., Beatriz, M. and Oliveira, P.P. (2008). Food authentication by PCR-based methods. European Food Research and Technology, 227: 649–665.
Matsunga, T., Chikuni, K., Tanabe, R., Muroya, S., Shibata, K., Yamada, J. and Shinmura, Y. (1999). A quick and simple method for the identification of meat species and meat products by PCR assay. Meat Science, 51: 143–148.
Meyer, R. and Candrian, U. (1996). PCR-based DNA analysis for the identification and characterization of food components. Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie, 29: 1–9.
Meyer, R., Hoefelein, C., Luethy, J. and Candrian, U. (1995). Polymerase chain reaction–restriction fragment length polymorphism analysis: A simple method for species identification in food. Journal of AOAC International, 78: 1542–1551.
Pattersan, R.L.S. (1985). Biochemical identification of meat species. Elsevier Applied Science Publishers, London, pp. 313–315.
Rehbein, H., Kress, G. and Schmidt, T. (1997). Application of PCR SSCP to species identification of fishery products. Journal of the Science of Food and Agriculture, 74: 35–41.
Sambrook, J., Fritch, E.F. and Maniatis, T. (1989). Molecular cloning: A laboratory manual. 2th Edition, Cold spring Habor Laboratory, New York, pp. 8-113.
Sawyer, J., Wood, C., Shanahan, D., Gout, S. and McDowell, D. (2003). Real-time PCR for quantitative meat species testing. Food Control, 14: 579–583.
Schonherr, J. (2002). Analysis of products of animal origin in feeds by determination of carnosine and related dipeptides by high-performance liquid chromatography. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 50: 1945–1950.
Soares, S., Amarala, J.S., Oliveira, M.B.P.P. and Mafra, I. (2013). A SYBR Green real-time PCR assay to detect and quantify pork meat in processed poultry meat products. Meat Science, 94(1): 115-120
Umetsu, K. and Yuasa, I. (2005). Recent progress in mitochondrial DNA analysis. Legal Medicine, 7: 259–262.
Yusop, M.H.M., Mustafa, S., Che-Man, Y.B., Omar, A.R. and Mokhtar, N.F.K. (2012). Detection of raw pork targeting porcine-specific mitochondrial cytochrome B gene by molecular beacon probe real-time polymerase chain reaction. Food Analytical Methods, 5: 422–429.