شناسایی تقلبات موجود در سوسیس و کالباس تهیه شده از گوشت گاو بر اساس شناسایی ژنهای میتوکندریایی گونههای حیوانی در استان تهران
الموضوعات :
سید ابراهیم حسینی
1
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران.)
فرزانه تفویضی
2
(- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند، استادیار گروه زیست شناسی، پرند، ایران)
مریم تاج آبادی ابراهیمی
3
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهرا ن مرکزی، استادیار گروه زیست شناسی، تهران، ایران.)
انوشه شریفان
4
(- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، تهران، ایران.)
الکلمات المفتاحية: سوسیس, شناسایی تقلبات, PCR,
ملخص المقالة :
هدف از این مطالعه توسعه روش PCR‎ خاص گونهها برای شناسایی دقیق و سریع گوشت گونههای حیوانی در فرآوردههای گوشتی برای تشخیص تقلبات احتمالی در این محصولات است. برای تعیین گوشت گاو و مرغ، پرایمرها بر اساس ژن سیتوکروم bمیتوکندریایی طراحی و قطعات bp274 وbp 183به ترتیب برای گوشت گاو و مرغ تکثیر گردید. از ده برند مختلف سوسیس تهیه شده از گوشت گاو در سرتاسر استان تهران نمونهگیری گردید. نتایج PCR‎ اختصاصی نشان داد، تمام نمونهها برخلاف بر چسبشان حاوی آلایشمرغی بودند و احشای گاوی در پنج نمونه تشخیص داده شد. بهعلاوه، روش PCR‎ قادر است بدون واکنش متقاطع گونههای گوشتی را شناسایی کند. این تکنیک به علت سرعت، سادگی، حساسیت و اختصاصی بودن،پتانسیل بالایی برای تشخیص تقلبات گوشتی در سوسیس دارد.