بررسی خواص آنتی¬اکسیدانی و ضدمیکروبی شیرهانگور و روغن کره
الموضوعات :
رضا کریمی چشمه علی
1
,
امیر شاکریان
2
,
ابراهیم رحیمی
3
,
رضا شرافتی چالشتری
4
1 - مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2 - مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
3 - مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
4 - مرکز تحقیقات تغذیه و محصولات ارگانیک، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
الکلمات المفتاحية: شیرهانگور, روغن کره, آنتی¬اکسیدان, ضدمیکروبی,
ملخص المقالة :
شیرهانگور و روغن کره از ترکیبات مغذی و سنتی در الگوی غذایی جمعیت ایرانی میباشند. بنابراین، هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی شیرهانگور و روغن کره بود. پس از تهیه شیرهانگور و روغن کره، محتوای ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب به روشهای فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم انجام شد. همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی به ترتیب به روشهای دیفنیلدیپیکریلهیدرازیل (DPPH) و انتشار دیسک انجام گرفت. نتایج نشان داد فنول کل شیرهانگور برابر 41/27 میلیگرم گالیک اسید بر گرم و ترکیبات فلاونوئیدی برابر 75/9 میلیگرم کوئرستین بر گرم بود. همچنین ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با گذشت زمان نگهداری کاهش یافتند. در مقابل، فعالیت ضد باکتریایی شیرهانگور در غلظت مشابه در مقایسه با روغن کره بهطور معنیداری بالاتر بود (05/0>p). همچنین با افزایش غلظت، قطرهاله عدم رشد افزایش یافت. نتایج این تحقیق نشان میدهد که شیرهانگور و روغن کره حاوی ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی با ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی هستند.