بررسی وضعیت پروفیل اسیدهای چرب، ارزش غذایی و فاکتورهای بیوشیمیایی در فیله فیلماهیان (Huso huso) پرورشی و دریایی استان مازندران
الموضوعات : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی
1 - گروه منابع طبیعی،واحدسوادکوه،دانشگاه آزاداسلامی، سوادکوه، ایران
الکلمات المفتاحية: ارزش غذایی, ترکیب بیوشیمیایی, فیلماهیان, ماهیان پرورشی, ماهیان وحشی,
ملخص المقالة :
هدف از این تحقیق، بررسی مقایسهای ارزش غذایی، ترکیب بیوشیمیایی و پروفیل اسیدهای چرب فیله فیلماهیان (Huso huso) پرورشی و وحشی استان مازندران، بود. بدین منظور، 3 مزرعه در شهرهای ساری، بابلسر و بهنمیر، انتخاب شده و از هر کدام 10 عدد ماهی و همچنین از سه مرکز صید در دریای خزر نیز، 30 عدد فیلماهی صید شدند که مجموعاً با رعایت زنجیره سرد، به آزمایشگاه منتقل گردید. آزمونهای سنجش پروتئین خام، چربی کل، رطوبت و خاکستر، میزان انرژی فیله و پروفیل اسیدهای چرب، انجام شد و هر آزمایش 3 بار تکرار شد. تجزیهوتحلیل دادهها از ANOVA و با استفاده از آزمون دانکن تفاوت معنیدار بین دادهها، انجام شد. نتایج نشان داد که آناليز تركيبات بيوشيميايي لاشه فیلماهیان پرورشي و وحشي، ميزان رطوبت، چربي كل، پروتئين كل و خاكستر دارای اختلاف معنیداری نبودند (05/0p>). میزان کل اسیدچرب اشباع، میزان کل اسیدچرب تک غیر اشباع، میزان کل اسیدچرب چندغیراشباع و مقایسه کل اسیدچرب چندغیراشباع به کل اسیدهای چرب اشباع، در ماهیان وحشی بهطور معنیداری از ماهیان پرورشی، بیشتر بوده است (05/0p>). با توجه به یافتههای بهدستآمده، مشخص گردید که ارزشهای غذایی ماهی پرورشی با ماهیان وحشی برابر میباشد