خواص ضد فشارخون و ضد اکسیدان پنج نوع پروتئین آبکافت حاصل ازضایعات میگوی سفید هندی(Penaeus indicus)
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایعلی طاهری 1 , سمیرا جلالی نژاد 2 , سیدامیرعلی انوار 3
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
الکلمات المفتاحية: میگوی سفید هندی, آلکالاز, آلفا کیموتریپسین, آنژیوتنسین, ضد اکسیدان, پروتئین آبکافت,
ملخص المقالة :
امروزه بیماری فشار خون و بیماری های ناشی از رادیکال های آزاد از اصلی ترینمشکلات کشورهای صنعتی می باشند و داروهای با خواص ضد فشار خون وضد اکسیدانی در درمان این بیماری ها بسیار م ؤثرند . لذا در تحقیق حاضرخاصیت ضداکسیدانی، ضد فشار خون، بازیافت نیتروژن، درجه آبکافت وپروفیل اسید آمینه 5 نوع مختلف (با آنزیم آلکالاز، پپسین، آلفا کیموتریپسین،نئوتراز و فلاووروزایم ) پروتئین آبکافت ضایعات فرآوری میگوی سفید هندیبررسی شد . برای سنجش خاصیت ضد فشار خون از سنجش مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتنسین I و برای سنجش خاصیت ضد اکسیدان از سنجش مهار رادیکال آزاد DPPH استفاده شد . آلکالاز بیشترین بازیافت نیتروژن و درجه آبکافت را به ترتیب با مقادیر 1/6 ±75%,1/4 ±64/2%نشان داد. بیشترین فعالیت ضد اکسیدانی برای آلکالاز و آلفا- کیموتریپسین به ترتیب 1/2 ± 45/1%بود. بیشترین فعالیت مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتنسین Iنیز برای آلکالاز و آلفا - کیموتریپسین با LC 50 0.85±0.02 میلی گرم بر میلی لیترو 0.04±0.9 میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد . تمامی پروتئین های تولیدی نسبت به هضم با آنزیم های گوارشی مقاوم بودند و ترکیب اسیدهای آمینه میزانبالای اسیدهای آمینه آبگریز را نشان داد . مطابق با نتایج این تحقیق پروتئینآبکافت ضایعات میگوی سفید هندی که با آلکالاز و آلفا کیموتریپسین تولیدشده فعالیت ضد فشار خون و ضد اکسیدانی بالایی دارد و می تواند به عنوانپپتیدهای زیست فعال در تغذیه انسانی جهت بهبود بیماری های ناشی از فشارخون و عوامل اکسیدانی به کار رود.