ارزیابی تأثیر پوشش ترکیبی کیتوزان، صمغ دانه شاهی به همراه پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کنجد بر فساد میکروبی فیله شترمرغ در دماي یخچالی
الموضوعات : Food Hygiene
مهسا سادات سجادی
1
,
مهدی شریفی سلطانی
2
,
پیمان آریایی
3
,
سارا جعفریان
4
1 - دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران
2 - گروه دامپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران
3 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
4 - استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران
الکلمات المفتاحية: کنجاله کنجد, پوشش¬مرکب کیتوزان- دانه¬شاهی, پروتئین هیدرولیز شده, شترمرغ ,
ملخص المقالة :
گوشت شترمرغ Struthio camelus)) به عنوان یکی از کم چربترین و سالمترین گوشتهای قرمز شناخته میشود و ماندگاری طولانی مدت آن برای صنعت گوشت و مصرفکنندگان حائز اهمیت است. در این پژوهش تأثیر پوششمرکب کیتوزان- صمغدانهشاهی به همراه پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کنجد بر ماندگاری گوشت فیله شترمرغ طی دوره نگهداری 12 روزه در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا پروتئین هیدرولیز شده از کنجاله کنجد، با استفاده از آنزیمهاي پروتئاز میکروبی آلکالاز و فلاورزایم تولید و مقادیر پروتئین و درجه هیدرولیز مورد ارزیابی قرار گرفت. بهمنظور بررسی اثر پوشش کیتوزان- صمغدانهشاهی و پروتئین هیدرولیز شده از کنجاله کنجد در افزایش عمر ماندگاری فیله شترمرغ، 4 تیمار شامل: شاهد، پوشش کیتوزان- صمغدانهشاهی، پوشش+صمغ+ پپتید5/0درصد ، پوشش+صمغ+ پپتید1درصد، تولید و بهصورت دورهای میزان pH، بارمیکروبی کلی و تعداد باکتری سرمادوست تعیین شد. نتایج نشان داد که میزان پروتئین و درجه هیدرولیز در پروتئین هیدرولیز شده کنجاله کنجد توسط آنزیم آلکالاز (90 دقیقه) بهطور معنیداری بیشتر از پروتئین هیدرولیز شده فلاورزایم بود (05/0>p). نتایج حاضر نشان دادند که فیلههای پوششدهی شده حاوی پروتئین در طول مطالعه نسبت به نمونههای کنترل و بدون پروتئین مقادیر پایینتری (05/0p<) از تغییرات میکروبی را نشان داد و تیمار حاوی 1درصد پروتئین بهترین اثرات را در مقایسه با سایرگروهها داشت (05/0p<) این تیمار تا پایان دوره نگهداری از محدود مجاز میکروبی (log CFU/g 7) برخوردار بود در حالیکه نمونه شاهد تنها تا 6 روز قابلیت نگهداری داشت. درمجموع به نظر میرسد این تیمار میتواند بهعنوان یک نگهدارنده میکروبی در صنعت گوشت مورداستفاده قرار گیرد.
