بررسی اثر تیمارهای تنظیم کننده رشد، قند و اسید آمینه تریپتوفان برروی فعالیت آنزیم تریپتوفان دکربوکسیلاز در پیچ تلگرافی برگ درشت .Vinca major L در شرایط کشت بافت، کشت سوسپانسیونی و کشت مزرعه.
محورهای موضوعی : فیزیولوژی گیاهیعلی کاظم زاده حقیقی 1 , فریبا خسروی نژاد 2 , امیرحسین کاظم زاده حقیقی 3
1 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
2 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
3 - دانشکدگان علوم، دانشگاه تهران، تهران ایران.
کلید واژه: کشت بافت, کشت مزرعه, کشت سوسپانسیون سلولی, آنزیم تریپتوفان دکربوکسیلاز, پیچ تلگرافی برگ درشت,
چکیده مقاله :
این مطالعه به منظور بررسی اثر تیمارهای تنظیم کننده رشد بر فعالیت آنزیم تریپتوفان دکربوکسیلاز (TDC) که آنزیمی سیتوزولی و کلیدی در شاهراه تولید متابولیت های ثانویه در گیاه پیچ تلگرافی برگ درشت است اجرا شد. آزمایش در سه کشت جداگانه، شامل کشت بافت، کشت سوسپانسیونی و کشت مزرعه همراه با تاثیر استفاده هم زمان برخی تنظیم کنندههای رشد از جمله اکسین (IAA)، نفتالین استیک اسید (NAA)، کینتین ((KIN و 6-بنزیل آمینو پیورین (BA) در سه غلظت (1/0، 5/ 0، 0/1 میلی گرم در لیتر)، تیمارهای مختلف قند ساکارز، فروکتوز و گلوکز در 3 غلظت ( %2، %4 و %6) و همچنین اسید آمینه تریپتوفان در غلظت های (100 و 200 میلی گرم درلیتر) بر میزان فعالیت آنزیم TDC در سه تکراربصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در مزرعه موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج اجرا شد. هورمون های IAA و NAA هر دو در غلظت 5/0، باعث افزایش فعالیت آنزیمTDC شد. اما درسیتوکنین ها، KIN و BA در0/1 میلی گرم در لیتر، بیشترین اثر را داشته اند. قندهای ساکارز در 6%، فروکتوز و گلوکز نیز در 4% بیشترین تاثیر افزایشی را بر فعالیت آنزیم TDC از خود نشان دادند. اسیدآمینه تریپتوفان در غلظت 100 میلی گرم در لیتر بیشترین تاثیر و در غلظت 200 میلی گرم در لیتر اثر کاهنده بر فعالیت آنزیم TDC از خود نشان داد و این کاهش در برخی موارد در حدود 45 درصد بود.
This study was performed to investigate the effect of growth regulatory treatments on the activity of tryptophan decarboxylase (TDC) which is a cytosolic enzyme and a key enzyme in the secondary metabolites Pathway with two subunits,115-118 KDa, molecular mass and dependent on pyrodoxal phosphate (B6), Km75µmole for typtophan with optimal activity at alkaline pH of 7.5 in V.major hypocotyl. Some of simultaneous use growth regulators KIN, BA, NAA and IAA in three concentrations (0.1, 0,5, 1,0 mg/L) as well as various treatments of sucrose, fructose and glucose in 3 concentrations (2% , 4% , 6%) and also the amino acid tryptophan in concentrations (100 and 200 mg/L) were used to measure the amount of enzyme TDC activity, which was performed in three replications as a factorial in a completely randomized farm design of Karaj Seed and Plant Breeding Research Institute. In both of IAA and NAA at concentrations of 0.5 mg/L increases the amount of enzyme TDC in It has become about 10%. But in cytokines, KIN and BA at 1,0 mg/L had the greatest effect of about 40%. Sugars such as Sucrose in concentrations 6%, fructose and glucose in 4% and amino acid tryptophan in concentration 100 mg/l had the best effect on the activity of enzyme TDC in three replications as Factorial in the form of a completely randomized design in some cases.
_||_