فهرست مقالات مریم امیدی نجف آبادی


  • مقاله

    1 - شناسایی و رتبه‏ بندی عوامل مؤثر بر بهبود امنیت غذایی بر اساس نقش فناوری نانو
    پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی , شماره 4 , سال 14 , پاییز 1400
    فناوری نانو در صنعت غذا چارچوبی منطقی را برای توسعه درک واکنش ها و رفتار خود آرائی اجزای غذایی در مقیاس کوچک ایجاد می کند. هدف از انجام این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر بهبود امنیت غذایی بر اساس نقش فناوری نانو می باشد. جامعه آماری تحقیق، کلیه متخصصان ستاد و چکیده کامل
    فناوری نانو در صنعت غذا چارچوبی منطقی را برای توسعه درک واکنش ها و رفتار خود آرائی اجزای غذایی در مقیاس کوچک ایجاد می کند. هدف از انجام این تحقیق، شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر بهبود امنیت غذایی بر اساس نقش فناوری نانو می باشد. جامعه آماری تحقیق، کلیه متخصصان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بودند که تعداد آنان ۹۰نفر بود و به دلیل محدود بودن جامعه متخصصان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، از طریق سرشماری انتخاب شدند. تحقیق حاضر توصیفی، همبستگی است که جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس چارچوب نظری تحقیق استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه حاکی از آن بودند که ابزارهای اندازه گیری از روایی و پایایی خوبی برخوردار بودند. نتایج حاصل از تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS و ربته بندی گویه ها بر اساس ضریب تغییرات (CV) نشان داد که در بخش نگهداری غذا، پوشش دهی میوه و سبزیجات با استفاده از نانوکیتوزان حاوی مس از اهمیت بالاتری برخوردار بوده است، همچنین در بخش فرآوری غذا، محافظت از مواد مغذی در برابر اکسیداسیون، در بخش تولید غذا، تولید فرمولاسیون آفت کش زیست سازگار، در بخش بهبود طعم و رنگ غذا، نانو کپسوله کردن عطرها و طعم های مختلف در مواد غذایی به منظور کنترل رهاسازی عطر ها و طعم ها، در بخش سلامت غذا، استفاده از نانو حسگرها جهت تشخیص عوامل بیماری زا در مواد غذایی و در بخش بسته بندی غذا، استفاده از نانو ذرات با خاصیت ضد میکروبی بودن بسته بندی از اهمیت بالاتری برخوردار بودند. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - "رویکرد کیفی در شناسایی روشها و موانع بکارگیری فناوری هسته ای در بهبود امنیت غذایی"
    پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی , شماره 1 , سال 15 , بهار 1401
    بدون شک با افزایش جمعیت جهان، تأمین امنیت غذایی به یکی از جدیترین چالشهای جوامع بشری تبدیل شده است. بنابراین ضرورت بازنگری دقیق این موضوع و رفع تنگناها جز با اتکاء به مبانی علمی و بومی سازی فناوریهای نوین امکانپذیر نخواهد بود. ارائه راهکارهای مدیریتی نظیر استفاده از فنا چکیده کامل
    بدون شک با افزایش جمعیت جهان، تأمین امنیت غذایی به یکی از جدیترین چالشهای جوامع بشری تبدیل شده است. بنابراین ضرورت بازنگری دقیق این موضوع و رفع تنگناها جز با اتکاء به مبانی علمی و بومی سازی فناوریهای نوین امکانپذیر نخواهد بود. ارائه راهکارهای مدیریتی نظیر استفاده از فناوری هسته ای از جمله مواردی هستند که توجه به آن ها در جهت تأمین امنیت غذایی در آینده ضروری می باشد. این مطالعه کاربردی، یک مطالعه کیفی از نوع پدیدارشناسی بوده و با هدف شناسایی روش های مناسب فناوری هسته ای در بهبود امنیت غذایی و موانع بکارگیری حاصل از آن، انجام گردید. در این پژوهش 11 نفر از اعضای هیأت علمی دانشکده ها و پژوهشکده های کشاورزی با استفاده از تکنیک گلوله برفی شناسائی و و مورد پرسش قرارگرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات تکنیک بحث متمرکز گروهی بود. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با استفاده از نرم افزار MAXQDA انجام گرفت. نتایج نشان داد که از دیدگاه اعضای هیأت علمی و کارشناسان کشاورزی از لحاظ روش کار، روش پرتوتابی و از لحاظ موانع، موانع آموزشی از ضریب اهمیت بیشتری برخوردار بود. بر اساس این نتایج، ضروری است تحقیقات کاربردی و برنامه های اجرایی در درازمدت در راستای این ابعاد از فناوری هسته ای صورت گیرد. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - بررسی تأثیر استراتژی های سازگاری با تغییرات اقلیم بر امنیت غذایی باغداران خرده پا
    پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی , شماره 2 , سال 16 , تابستان 1402
    این مطالعه به منظور بررسی تأثیر استراتژیهای سازگاری با تغییرات اقلیم بر امنیت غذایی باغداران خرده پا در استان قزوین انجام شد. 456 باغدار از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از یک پرسشنامه چهار بخشی استفاده شد. داده ها با استفاده از مدل م چکیده کامل
    این مطالعه به منظور بررسی تأثیر استراتژیهای سازگاری با تغییرات اقلیم بر امنیت غذایی باغداران خرده پا در استان قزوین انجام شد. 456 باغدار از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از یک پرسشنامه چهار بخشی استفاده شد. داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری با استفاده از Smart-PLS 3.0 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاکی از آن بود که 89 درصد از خانوارها نسبت به توانایی تأمین مواد غذایی مطمئن نبودند، کیفیت غذای 76 درصد از خانوارها ناکافی بود و 71 درصد از آنها کمبود مصرف مواد غذایی داشتند. همچنین، استراتژیهای زراعی و غیر زراعی نقش مثبت و معنی داری بر نقش کشاورزان در سازگاری با تغییرات اقلیمی داشت، ضمن اینکه، استراتژیهای زیرساختی و حمایتی نیز تاثیر معنی داری بر نقش دولت و نهادهای روستایی در سازگاری با تغییرات اقلیمی داشته است. همچنین تاثیر نقش کشاورزان و نقش دولت و نهادهای روستایی در بهبود ابعاد امنیت غذایی مثبت و معنی دار بود ولی تنها در ارتباط با نقش کشاورزان بر بعد مصرف مواد غذایی تاثیر معنی داری مشاهده نشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    4 - موانع به‌کارگیری کودهای بیولوژیک از دیدگاه کشاورزان استان ایلام مطالعه موردی: شهرستان شیروان چرداول
    پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی , شماره 2 , سال 11 , تابستان 1397
    این تحقیق باهدف بررسی موانع به‌کارگیری کودهای بیولوژیک از دیدگاه کشاورزان شهرستان شیروان چرداول، استان ایلام انجام‌شده است. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش توصیفی، پیمایشی انجام گردیده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کشاورزان شهرستان شیروان چرداول، استان ایلام می‌باش چکیده کامل
    این تحقیق باهدف بررسی موانع به‌کارگیری کودهای بیولوژیک از دیدگاه کشاورزان شهرستان شیروان چرداول، استان ایلام انجام‌شده است. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش توصیفی، پیمایشی انجام گردیده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کشاورزان شهرستان شیروان چرداول، استان ایلام می‌باشند که تعداد کل آن‌ها 1500 نفر است که از این تعداد، 501 نفر با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای با انتساب متناسب موردبررسی قرارگرفته‌اند. ابزار تحقیق پرسشنامه می‌باشد که از طریق مصاحبه تکمیل گردید. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات اساتید راهنما و مشاور مورد تائید قرار گرفت و پایایی آن نیز از طریق آزمون آلفای کرونباخ محاسبه گردید که مقدار آن برای بخش‌های مختلف پرسشنامه بالاتر از 78/. =α به دست آمد که نشان از قابلیت پایایی پرسشنامه دارد. به‌منظور شناسایی موانع به‌کارگیری کودهای بیولوژیک از دیدگاه کشاورزان شهرستان شیروان چرداول استان ایلام از تحلیل عاملی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که مهم‌ترین موانع به‌کارگیری کودهای بیولوژیک به ترتیب شامل موانع آموزشی ترویجی، موانع سیاست‌گذاری، موانع روان‌شناختی، موانع اجتماعی، موانع اقتصادی و موانع زیست‌محیطی می‌باشند و این موانع حدود 15/50 درصد از واریانس کل را تبیین نمودند پرونده مقاله