فهرست مقالات Fateme Ahmadi


  • مقاله

    1 - توسعه یک الکترود مداد گرافیت برای شناسایی آفلاتوکسین M1 در شیر شتر به کمک روش ولتامتری پالس تفاضلی
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , شماره 4 , سال 15 , پاییز 1402
    آفلاتوکسین‌ها از مهم‌ترین مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط گونه‌های مختلفی از قارچ‌ها تولید می‌شوند. این سموم در برابر فرآیندهای حرارتی نظیر پاستوریزه‌کردن از بین نرفته و غلظت آن‌ها نیز کاهش پیدا نمی‌کند. مصرف شیر و محصولات لبنی آلوده، آفلاتوکسین سلامت انسان را به خطر می‌ان چکیده کامل
    آفلاتوکسین‌ها از مهم‌ترین مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط گونه‌های مختلفی از قارچ‌ها تولید می‌شوند. این سموم در برابر فرآیندهای حرارتی نظیر پاستوریزه‌کردن از بین نرفته و غلظت آن‌ها نیز کاهش پیدا نمی‌کند. مصرف شیر و محصولات لبنی آلوده، آفلاتوکسین سلامت انسان را به خطر می‌اندازد. در پژوهش حاضر، یک الکترود مداد گرافیت مبتنی بر گرافن اکسید احیاء شده و نانو ذرات طلا برای شناسایی آفلاتوکسین M1 در شیر خام شتر با استفاده از روش ولتامتری پالس تفاضلی معرفی شد. به کمک تکنیک‌های ولتامتری چرخه‌ای و طیف‌سنجی امپدانس الکتروشیمیایی رفتار الکترود کاری در مراحل مختلف ساخت بررسی شد. نتایج نشان داد که با تثبیت گرافن اکسید احیاء شده و نانو ذرات طلا، پیک جریان و مقاومت انتقال بار به ترتیب افزایش و کاهش یافتند. درحالی‌که با تثبیت آپتامر و آنالیت پیک جریان و مقاومت انتقال بار به ترتیب کاهش و افزایش پیدا کردند. مطابق نتایج تکنیک ولتامتری پالس تفاضلی، در محدوده 5 الی800 نانوگرم بر لیتر با افزایش غلظت، جریان به‌طور خطی کاهش یافت. (991/0R²=). حد تشخیص کمّی زیست حسگر 3 نانوگرم بر لیتر و درصد ریکاوری آن در نمونه‌های شیر شتر بین 90 تا 5/94 به دست آمد. بررسی مشخصه‌های عملکردی شامل تکرارپذیری، تکثیر پذیری و پایداری حاکی از عملکرد قابل‌قبول زیست حسگر داشت. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - مروری بر کاربرد روغن های فرار گیاهی به عنوان عوامل ضد میکروبی طبیعی در گوشت و فرآورده های گوشتی
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 10 , پاییز 1402
    با افزایش میزان تولید مواد غذایی، نیاز به نگهداری جهت رساندن مواد ‌غـذایی سـالم و بـا کیفیـت بـه دسـت مصـرف کننـدگان احساس می‌شود. امروزه تحقیقات گسترده‌ای در رابطه با استفاده از ترکیبات ضد‌میکروبی طبیعی جهت مقابله با عوامل بیماری‌زا با منشاء غذایی انجام شده است و مشخص چکیده کامل
    با افزایش میزان تولید مواد غذایی، نیاز به نگهداری جهت رساندن مواد ‌غـذایی سـالم و بـا کیفیـت بـه دسـت مصـرف کننـدگان احساس می‌شود. امروزه تحقیقات گسترده‌ای در رابطه با استفاده از ترکیبات ضد‌میکروبی طبیعی جهت مقابله با عوامل بیماری‌زا با منشاء غذایی انجام شده است و مشخص شده است که این ترکیبات جایگزین مناسبی برای ترکیبات ضد-میکروب شیمیایی هستند. روغن‌های فرار گیاهی به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی‌فنلی ، دارای خواص ضدمیکروبی مناسبی هستند. گوشت اصلی‌ترین منبع تامین پروتئین با منشا حیوانی است که به دلیل دارا بودن مواد مغذی فراوان، یکی از فساد پذیرترین مواد‌غذایی به شمار می‌آید. امروزه به کارگیری پوشش‌های خوراکی حاوی عوامل ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی طبیعی از جمله روغن‌های فرار گیاهی ، یکی از روش‌های جدید نگهداری به شمار می‌رود که پتانسیل مناسبی جهت جلوگیری از میکروارگانیسم‌های بیمـاری‌زا و همچنین افزایش مدت ماندگاری محصولات گوشتی را دارا بوده و قادر به افزایش مدت ماندگاری و حفظ ظاهر طبیعی گوشت و فراورده‌های گوشتی می‌باشند. جالب توجه است که فیلم‌های فعال حاوی روغن‌های فرار گیاهی یک راه حل سازگار با محیط زیست در صنعت گوشت ارائه می‌کنند. به طور کلی بسته بندی فعال مواد غذایی فناوری مناسبی را برای بهبود کیفیت گوشت و کاهش ضایعات در صنایع غذایی نشان داده است. این مطالعه با هدف مروری بر اثرات ضدمیکروبی روغن‌های مختلف گیاهی و همچنین تاثیر هم‌افزایی روغن‌های فرار گیاهی با همدیگر بر افزایش عمر ماندگاری گوشت و فرآورده‌های گوشتی انجام گرفته است. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - مروری بر خصوصیات دارویی، آرایشی بهداشتی و صنعتی روغن جوجوبا
    journal of Medicinal Herbs (journal of herbal drugs) , شماره 1 , سال 9 , بهار 2019
    مقدمه و هدف: با توجه به تأثیرات نامطلوب بجا مانده از ترکیبات شیمیایی، بهره‌گیری از خواص گیاهان دارویی، از نوآوری‌های مهم جوامع پیشرفته می‌باشد. جوجوبا درسلسله گیاهان منحصر به فرد است و به طور خودرو در جنوب غربی آمریکا و شمال غربی مکزیک می‌روید. این گیاه در کنترل سیلاب ن چکیده کامل
    مقدمه و هدف: با توجه به تأثیرات نامطلوب بجا مانده از ترکیبات شیمیایی، بهره‌گیری از خواص گیاهان دارویی، از نوآوری‌های مهم جوامع پیشرفته می‌باشد. جوجوبا درسلسله گیاهان منحصر به فرد است و به طور خودرو در جنوب غربی آمریکا و شمال غربی مکزیک می‌روید. این گیاه در کنترل سیلاب نقش بسیار مهمی ایفا می نماید. با توجه به قدرت سازش بالای این گیاه به شرایط خشک و مقاومت به کم آبی وشوری خاک، کشت چنین گونه‌های گیاهی در مناطق خشک وکم آب در سراسر دنیا از جمله در مناطق مرکزی و جنوبی ایران، ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین راه استفاده از این خاکها برای تولید محصولات ارزشمند به شمار می‌آید. بذر آن حاوی 60 درصد روغن و 26 تا 33 درصد پروتئین می باشد. روغن جوجوبا فاقد کلسترول بوده و با مسیر متابولیکی معمول شکسته نمی‌شود. بنابراین به عنوان روغنی کم کالری معرفی می‌شود. این روغن همچنین به عنوان یک ضد کف در تولید آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود. ویژگی های منحصر بفرد این روغن باعث شده که در صنایع دیگری مثل شمع‌سازی، ساخت شوینده‌ها و چرم‌سازی نیز استفاده گردد. توصیه کاربردی/صنعتی: بهدلیل ویژگی‌های چند منظوره زراعی و صنعتی جوجوبا و خصوصیات ویژه روغن آن در صنایع مختلف، گیاه جوجوبا را می‌توان از جمله گیاهانی با پتانسیل بالا برای کشت و توسعه در نواحی نیمه خشک کشور محسوب کرد. علاوه بر مصارف علوفه‌ای و دارویی، به دلیل سازگاری مناسب روغن جوجوبا با پوست،90% از تولید جهانی آن به مصارف آرایشی بهداشتی می‌رسد. ترکیب شیمیایی جوجوبا به چربی پوست نزدیک است و تقریباً تمامی یتامین‌های مورد نیاز برای پوست و مو را دارد. همچنین به آسانی جذب شده، آنتی‌باکتریال، ضد التهاب و غیر سمی می‌باشد و با توجه به این خصوصیات می‌توان از آن در صنایع مختلف از جمله بهداشتی- آرایشی استفاده نمود. پرونده مقاله