فهرست مقالات عزیزاله فلاح


  • مقاله

    1 - اثر روغن فرار میخک (Syzygium aromaticum) و ویتامین ‌C بر بازده رشد، مورفولوژی پرزهای روده و پاسخ ایمنی به واکسن زنده نیوکاسل به‌دنبال مصرف کادمیوم در آب آشامیدنی بلدرچین ژاپنی
    آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی , شماره 2 , سال 13 , تابستان 1398
    آلودگی محیط زیست و مواجهه شغلی با فلزات سمی مانند جیوه، کادمیوم و سرب موجب ایجاد بیماری های مزمن و بدخیمبا عوارض قابل ملاحظه ای در اکثر بافت های بدن می شود. افزایش تولید رادیکال های آزاد و کاهش توان آنتی‌اکسیدانی به عنوان اصلی ترین عامل بروز ضایعات ناشی از مسمومیت با کا چکیده کامل
    آلودگی محیط زیست و مواجهه شغلی با فلزات سمی مانند جیوه، کادمیوم و سرب موجب ایجاد بیماری های مزمن و بدخیمبا عوارض قابل ملاحظه ای در اکثر بافت های بدن می شود. افزایش تولید رادیکال های آزاد و کاهش توان آنتی‌اکسیدانی به عنوان اصلی ترین عامل بروز ضایعات ناشی از مسمومیت با کادمیوم مطرح است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر روغن فرار میخک و ویتامین C بر بازده رشد، مورفولوژی پرزهای روده و پاسخ ایمنی به واکسن زنده نیوکاسل در بلدرچین های مواجهه داده شده با کادمیوم بود. تعداد 240 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یک‌روزه به 8 گروه 30 قطعه‌ای با 3 تکرار 10 قطعه ای تقسیم‌بندی گردید. گروه های 1 و 8 جیره پایه، گروه های 2 و 7 جیره پایه به علاوه ppm 500 ویتامین C در جیره، گروه‌های 3 و 5 جیره پایه به علاوه 150 میلی‌گرم روغن فرار میخک به ازای هر کیلوگرم جیره، گروه های4 و 6 جیره پایه به علاوه450 میلی‌گرم روغن فرار میخک به ازای هر کیلوگرم جیره دریافت کردند. به آب آشامیدنی گروه های 1، 2، 3 و 4 در کل دوره آزمایش (35-7 روزگی) ppm 40 کلریدکادمیوم اضافه شد. در سن 21 روزگی از هر گروه، تعداد 9 نمونه خون گرفته شده و در سن 35 روزگی هم، از سه قسمت روده (دئودنوم، ژژونوم و ایلئوم) تعداد 9 قطعه جوجه از هر گروه، نمونه گیری شد. نتایج نشان داد که جوجه های گروه های 6 و 7 وزن بدنی، اندازه پرز و سطح جذب بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند (05/0p <). همچنین جوجه های گروه های 2، 4 و 8 نسبت به گروه 1، دارای اندازه و سطح جذب پرز بیشتری در قسمت‌های مختلف روده بودند (05/0p <). به‌طور کلی نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزودن ویتامین C و روغن فرار میخک به جیره غذایی بلدرچین ژاپنی، بر شاخص‌های رشد و سطح جذب پرزهای روده تاثیر مثبت داشته و سبب کاهش اثرات منفی کادمیوم بر وزن بدن و سطح جذب پرزهای روده در پرندگان مذکور می شود. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - مروری بر کاربرد روغن های فرار گیاهی به عنوان عوامل ضد میکروبی طبیعی در گوشت و فرآورده های گوشتی
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 4 , سال 10 , پاییز 1402
    با افزایش میزان تولید مواد غذایی، نیاز به نگهداری جهت رساندن مواد ‌غـذایی سـالم و بـا کیفیـت بـه دسـت مصـرف کننـدگان احساس می‌شود. امروزه تحقیقات گسترده‌ای در رابطه با استفاده از ترکیبات ضد‌میکروبی طبیعی جهت مقابله با عوامل بیماری‌زا با منشاء غذایی انجام شده است و مشخص چکیده کامل
    با افزایش میزان تولید مواد غذایی، نیاز به نگهداری جهت رساندن مواد ‌غـذایی سـالم و بـا کیفیـت بـه دسـت مصـرف کننـدگان احساس می‌شود. امروزه تحقیقات گسترده‌ای در رابطه با استفاده از ترکیبات ضد‌میکروبی طبیعی جهت مقابله با عوامل بیماری‌زا با منشاء غذایی انجام شده است و مشخص شده است که این ترکیبات جایگزین مناسبی برای ترکیبات ضد-میکروب شیمیایی هستند. روغن‌های فرار گیاهی به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی‌فنلی ، دارای خواص ضدمیکروبی مناسبی هستند. گوشت اصلی‌ترین منبع تامین پروتئین با منشا حیوانی است که به دلیل دارا بودن مواد مغذی فراوان، یکی از فساد پذیرترین مواد‌غذایی به شمار می‌آید. امروزه به کارگیری پوشش‌های خوراکی حاوی عوامل ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی طبیعی از جمله روغن‌های فرار گیاهی ، یکی از روش‌های جدید نگهداری به شمار می‌رود که پتانسیل مناسبی جهت جلوگیری از میکروارگانیسم‌های بیمـاری‌زا و همچنین افزایش مدت ماندگاری محصولات گوشتی را دارا بوده و قادر به افزایش مدت ماندگاری و حفظ ظاهر طبیعی گوشت و فراورده‌های گوشتی می‌باشند. جالب توجه است که فیلم‌های فعال حاوی روغن‌های فرار گیاهی یک راه حل سازگار با محیط زیست در صنعت گوشت ارائه می‌کنند. به طور کلی بسته بندی فعال مواد غذایی فناوری مناسبی را برای بهبود کیفیت گوشت و کاهش ضایعات در صنایع غذایی نشان داده است. این مطالعه با هدف مروری بر اثرات ضدمیکروبی روغن‌های مختلف گیاهی و همچنین تاثیر هم‌افزایی روغن‌های فرار گیاهی با همدیگر بر افزایش عمر ماندگاری گوشت و فرآورده‌های گوشتی انجام گرفته است. پرونده مقاله