فهرست مقالات هومان مولوی


  • مقاله

    1 - توسعه یک الکترود مداد گرافیت برای شناسایی آفلاتوکسین M1 در شیر شتر به کمک روش ولتامتری پالس تفاضلی
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , شماره 4 , سال 15 , پاییز 1402
    آفلاتوکسین‌ها از مهم‌ترین مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط گونه‌های مختلفی از قارچ‌ها تولید می‌شوند. این سموم در برابر فرآیندهای حرارتی نظیر پاستوریزه‌کردن از بین نرفته و غلظت آن‌ها نیز کاهش پیدا نمی‌کند. مصرف شیر و محصولات لبنی آلوده، آفلاتوکسین سلامت انسان را به خطر می‌ان چکیده کامل
    آفلاتوکسین‌ها از مهم‌ترین مایکوتوکسین‌ها هستند که توسط گونه‌های مختلفی از قارچ‌ها تولید می‌شوند. این سموم در برابر فرآیندهای حرارتی نظیر پاستوریزه‌کردن از بین نرفته و غلظت آن‌ها نیز کاهش پیدا نمی‌کند. مصرف شیر و محصولات لبنی آلوده، آفلاتوکسین سلامت انسان را به خطر می‌اندازد. در پژوهش حاضر، یک الکترود مداد گرافیت مبتنی بر گرافن اکسید احیاء شده و نانو ذرات طلا برای شناسایی آفلاتوکسین M1 در شیر خام شتر با استفاده از روش ولتامتری پالس تفاضلی معرفی شد. به کمک تکنیک‌های ولتامتری چرخه‌ای و طیف‌سنجی امپدانس الکتروشیمیایی رفتار الکترود کاری در مراحل مختلف ساخت بررسی شد. نتایج نشان داد که با تثبیت گرافن اکسید احیاء شده و نانو ذرات طلا، پیک جریان و مقاومت انتقال بار به ترتیب افزایش و کاهش یافتند. درحالی‌که با تثبیت آپتامر و آنالیت پیک جریان و مقاومت انتقال بار به ترتیب کاهش و افزایش پیدا کردند. مطابق نتایج تکنیک ولتامتری پالس تفاضلی، در محدوده 5 الی800 نانوگرم بر لیتر با افزایش غلظت، جریان به‌طور خطی کاهش یافت. (991/0R²=). حد تشخیص کمّی زیست حسگر 3 نانوگرم بر لیتر و درصد ریکاوری آن در نمونه‌های شیر شتر بین 90 تا 5/94 به دست آمد. بررسی مشخصه‌های عملکردی شامل تکرارپذیری، تکثیر پذیری و پایداری حاکی از عملکرد قابل‌قبول زیست حسگر داشت. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه نشاسته سیب‌زمینی و گندم/ ژلاتین
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , شماره 4 , سال 12 , پاییز 1399
    فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی لایه‌نازکی از پلیمرهای زیستی هستند که به‌عنوان پوشش مواد غذایی مورداستفادهقرارگرفته‌اند. به دلیل معایب متعدد مواد بسته‌بندی سنتزی از قبیل مهاجرت مواد غذایی، ایجاد آلودگی زیست‌محیطی، مشکل بازیافت پسماند از فیلم خوراکیاستفاده‌شده است. فیلم‌های خو چکیده کامل
    فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی لایه‌نازکی از پلیمرهای زیستی هستند که به‌عنوان پوشش مواد غذایی مورداستفادهقرارگرفته‌اند. به دلیل معایب متعدد مواد بسته‌بندی سنتزی از قبیل مهاجرت مواد غذایی، ایجاد آلودگی زیست‌محیطی، مشکل بازیافت پسماند از فیلم خوراکیاستفاده‌شده است. فیلم‌های خوراکی بر پایه نشاسته/ژلاتین به جهت دسترسی آسان و قیمت مقرون‌به‌صرفه نشاسته منبع خوبی برای تهیه فیلم‌های خوراکی هستند. در این پژوهش فیلم‌های خوراکی با استفاده از نشاسته‌هایسیب‌زمینی، گندم/ژلاتین برای بهبود خواص فیلم نشاسته استفاده شد و با توجه به پژوهش‌های مشابه با نسبت‌های 1:1، 1:4 و 4:1 ساخته شد و خصوصیات فیزیکی (ضخامت، مقاومت به کشش و درصد افزایش طول)، حلالیت در آب و اسید، نفوذپذیری به بخارآب، شفافیت، رنگ و خصوصیات مورفولوژی کیفیلم‌هاموردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داده است که با افزایش میزان نسبت ژلاتین در تیمارها حلالیت فیلم‌ها در اسید، استحکام کششی، افزایش طول، نفوذپذیری به بخارآب و شفافیت فیلم‌ها افزایش یافت (05/0>p). افزایش نسبت نشاسته منجر به افزایش کدورت، کاهش افزایش طول و حلالیت در آب و اسید (05/0>p) شد. فیلم‌های بر پایه نشاسته گندم ضخامت بیشتر و افزایش طول کم‌تری را نسبت به فیلم‌های بر پایه نشاسته سیب‌زمینی نشان داددرحالی‌که با توجه به نتایج به‌دست‌آمده مشخص گردید نشاسته سیب‌زمینی، فیلم‌هایی با انعطاف‌پذیری بالاتر و فیلم‌های حاصل از نشاسته گندم خواص ممانعت کنندگی بهتری دارند. پرونده مقاله