فهرست مقالات عباسعلی مطلبی


  • مقاله

    1 - Evaluation of the effect of corn starch film composed of Ag-TiO₂ nanocomposites and <i>Satureja khuzestanica </i>essential oi on the shelf-life of chicken fillet
    Food and Health , شماره 4 , سال 5 , تابستان 2022
    Nowadays it seems necessary to replace synthetic plastics with biodegradable films in food packaging due to their major threats to human health and the environment. In this study corn starch film composed of Ag-TiO₂ nanocomposites and Satureja khuzestanica essential oil چکیده کامل
    Nowadays it seems necessary to replace synthetic plastics with biodegradable films in food packaging due to their major threats to human health and the environment. In this study corn starch film composed of Ag-TiO₂ nanocomposites and Satureja khuzestanica essential oil (SEO) were prepared and the antimicrobial, morphological, physical, and mechanical characteristics in chicken fillet packaging were assessed. The morphology of the films was investigated by scanning electron microscopy (SEM). The combination of energy-dispersive X-ray spectroscopy (EDX) with SEM analyzed the near-surface elements. The plain film showed higher WVP (2.82&times;10־⁷ g/m.h.Pa) than other films and the nano/essence film had the lowest moisture content% (21.6%). For determining the film's antimicrobial activity, chicken fillets were inoculated with Escherichia coli, Salmonella Typhimurium, and Staphylococcus aureus (separately with four prepared films). Microbial counting of the fillets was performed at three intervals (14 and 7th day) and the results showed a significant difference in reducing the number of microorganisms in nano/essence and essence films compared to the control group (chicken fillets packed in plastic bags) and plain film (at a rate of 1.5-2 log CFU/g). The rate of reduction of S. aureus was higher compared to S. Typhimurium and E. coli in the packing groups respectively. Sensory properties were also evaluated at three- intervals. The bio-polymer film incorporated with SEO and Ag-TiO₂ nanocomposites can be used for packaging foods and is able to delay microbial and physical spoilage in foodstuffs. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - A primary comparison for major biogenic amines variation during preserving red meat cuts in room temperature, refrigerator, and frozen condition
    Food and Health , شماره 2 , سال 6 , بهار 2023
    Unlike bacterial and viral pathogens, certain naturally occurring substances like biogenic amines (BAs) can also cause food poisoning. BAs are associated with various health problems, including allergic reactions and even cancer development. This study aimed to quantify چکیده کامل
    Unlike bacterial and viral pathogens, certain naturally occurring substances like biogenic amines (BAs) can also cause food poisoning. BAs are associated with various health problems, including allergic reactions and even cancer development. This study aimed to quantify the levels of putrescine and cadaverine, two major BAs, in red meat using high-performance liquid chromatography. The method can monitor changes in the concentrations of these dominant BAs. The results showed that the increase in cadaverine and putrescine levels under three temperature conditions [room temperature (25 &deg;C) for 4 days, refrigeration (2-4 &deg;C) for 6 days, and freezing at -18 &deg;C for one year] was significantly different. While putrescine levels rose at room temperature, cadaverine amounts increased more noticeably under refrigeration and freezing. BA formation also varied with different meat cuts used in processed meats. Statistical analysis revealed that meat storage methods, even under proper cooling, can lead to BA production depending on temperature and the presence or absence of microorganisms on the meat. In conclusion, controlling storage temperature is essential to minimize potential BA accumulation in red meats. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - میزان فلزات سنگین سرب و قلع در عسل های تصفیه شده(صنعتی) تصفیه نشده (سنتی) و موم دار در استان زنجان
    بهداشت مواد غذایی , شماره 5 , سال 7 , زمستان 1396
    در میان آلاینده های زیست محیطی، فلزات سنگین از جمله خطرناک ترین آلاینده ها هستند که دارای اثرات زیست‌محیطی عمده ای می باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین فلزات سنگین سرب و قلع در عسل&lrm;های تصفیه شده، تصفیه نشده و موم&lrm;دار استان زنجان در سال 1394 انجام گرفت. در این پژ چکیده کامل
    در میان آلاینده های زیست محیطی، فلزات سنگین از جمله خطرناک ترین آلاینده ها هستند که دارای اثرات زیست‌محیطی عمده ای می باشند. پژوهش حاضر با هدف تعیین فلزات سنگین سرب و قلع در عسل&lrm;های تصفیه شده، تصفیه نشده و موم&lrm;دار استان زنجان در سال 1394 انجام گرفت. در این پژوهش، تعداد 30 نمونه عسل از استان زنجان به‌صورت تصادفی از عسل های عرضه شده در بازار جمع آوری گردید. به‌منظور تشخیص آلودگی به سرب در نمونه‌های عسل‌ از دستگاه جذب اتمی کوره گرافیتی و به منظور تشخیص آلودگی به قلع‌ از دستگاه جذب اتمی با شعله بر مبنای روش خاکسترسازی استفاده شد. نتایج نشان داد، بیشینه میانگین سرب و قلع به‌ترتیب ppb 116 و ppm 27/221 مربوط به عسل موم دار بود. مهم‌ترین دلیل آلودگی این عسل ها به سرب، وجود کارخانه سرب و روی در استان زنجان و وجود قلع در عسل موم دار به‌دلیل شکل نگهداری آن که در قوطی های حلبی (قلع اندود) می باشد. هم‌چنین مقایسه میانگین میزان فلزات سنگین عسل با استانداردهای سازمان جهانی بهداشت نیز بیانگر آن بود که میزان فلزات سنگین سرب در سه نوع عسل، کمتر از حد استاندارد (ppb 220) و میزان فلز قلع در عسل&lrm;های تصفیه نشده و تصفیه شده، کمتر از حد استاندارد و در عسل موم&lrm;دار نزدیک به میزان استاندارد (ppm 250) بود. بنابراین موم دار بودن عسل روی میزان سرب و قلع آن تأثیر داشته است. نتایج به‌دست آمده نشان داد مصرف عسل های مورد آزمون استان زنجان برای سلامت عمومی خطری ندارد. پرونده مقاله

  • مقاله

    4 - بررسی میزان آلودگى گوشت گاوهاى ذبح‌شده در کشتارگاه صنعتى ارومیه به انگل سارکوسیست با روش PCR و مقایسه با دو روش ماکروسکوپی و هضمی
    بهداشت مواد غذایی , شماره 5 , سال 10 , زمستان 1399
    سارکوسیستیس (Sarcocystis sp.) یکى از مهم‌ترین تک یاخته هاى متعلق به شاخه Apicomplexa مى باشد که در بین حیوانات خونگرم در کلیه نقاط جهان شایع بوده و داراى اهمیت زئونوتیک مى باشد. سه گونه Sarcocystis bovicanis، S. bovifelis و S. hominis در گاو شناسایى شده است. با توجه به چکیده کامل
    سارکوسیستیس (Sarcocystis sp.) یکى از مهم‌ترین تک یاخته هاى متعلق به شاخه Apicomplexa مى باشد که در بین حیوانات خونگرم در کلیه نقاط جهان شایع بوده و داراى اهمیت زئونوتیک مى باشد. سه گونه Sarcocystis bovicanis، S. bovifelis و S. hominis در گاو شناسایى شده است. با توجه به بالا بودن میزان آلودگى لاشه هاى گاوهاى کشتارى در ایران به سارکوسیست، میزان آلودگى گوشت گاوهاى ذبح‌شده در کشتارگاه صنعتى ارومیه به این انگل با استفاده از روش مولکولی PCR بررسی شد و کارایی این روش با دو روش ماکروسکوپی و هضمی (میکروسکوپی) در تشخیص میزان آلودگی به این انگل مقایسه شد. در مجموع ٨٠ نمونه از زبان و مری اخذ شده از 40 لاشه مورد مطالعه قرار گرفت. برای بررسی مولکولی، DNA انگل با دستورالعمل کیت استخراج شد و قطعه ژن 18sRNA با استفاده از پرایمر هاى اختصاصى تکثیر شد و در ادامه با آنزیم هاى محدودکننده محصولPCR هضم شد و الگوى شکسته شدن آن‌ها مورد ارزیابى قرار گرفتند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که از مجموع ٤٠ رأس گاو نمونه بردارى شده، در روش هاى ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک میزان آلودگى به‌ترتیب 5/2 و 5/72 درصد بود. هم‌چنین تعداد 36 رأس گاو ازلحاظ آلودگى با روش PCR مثبت گزارش گردید که 90 درصد کل گاوها را شامل مى شود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد قدرت تشخیص روش مولکولی بیشتر از دو روش دیگر می باشد و میزان آلودگی بافت زبان در هر دو جنسیت نر و ماده بیشتر (05/0&lt; P) از میزان آلودگی بافت مری است. می‌توان به این جمع‌بندی رسید که برای ردیابی موثر سارکوسیست، امکان استفاده از روش PCR به موازات روش‌های متداول وجود دارد. پرونده مقاله