فهرست مقالات Zohreh Mashak


  • مقاله

    1 - Histological and microbial analysis of different types of raw meat products in Tehran, Iran
    Food and Health , شماره 2 , سال 6 , بهار 2023
    Meat products are essential protein sources and play a significant role in human nutrition and overall health. However, unauthorized tissues in meat products can compromise their quality and safety. This study investigated the microbial and histological features of vari چکیده کامل
    Meat products are essential protein sources and play a significant role in human nutrition and overall health. However, unauthorized tissues in meat products can compromise their quality and safety. This study investigated the microbial and histological features of various minced meat products in Tehran province, Iran. A total of 200 samples were collected, including 50 samples of red meat Kabab Koobideh paste (RM), 50 of chicken meat Kabab Koobideh paste (CM), 40 of minced meat (MM), 30 of industrial hamburgers (IH), and 30 of homemade hamburgers (HH). The samples were analyzed for their histological composition and microbial counts (total bacterial count, Staphylococcus aureus, and mold and yeast counts). The most common unauthorized tissues found in the samples were adipose tissue (66.0%), smooth muscle tissue (46.5%), and herbal tissue (41.0%). The highest levels of unauthorized tissues were observed in the CM (N=198) and RM (N=129) groups, while the lowest levels were observed in the MM group (N=14). The total bacterial count (TBC) was highest in the RM group (7.69±0.46 log CFU/g), followed by the CM group (6.96±0.54 log CFU/g). The highest counts of S. aureus were observed in the CM group (4.84±0.23 log CFU/g), followed by the RM group (4.78±0.24 log CFU/g). The most elevated mold and yeast counts were observed in the HH group (4.58±0.34 log CFU/g), followed by the RM group (4.56±0.32 log CFU/g) and the CM group (4.50±0.45 log CFU/g). A significant correlation was observed between unauthorized tissues and bacterial contamination (p<0.05). This suggests that using unauthorized tissues in meat products can increase the risk of bacterial contamination. The findings of this study highlight the importance of avoiding the use of unauthorized tissues, especially those derived from the digestive tract, in meat products. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - بررسی تاثیر تعداد سلول‌های سوماتیک در بیماری ورم پستان تحت‌بالینی گاو، بر کیفیت ‏شیرخام دامداری‌های استان خوزستان
    آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی , شماره 5 , سال 9 , زمستان 1394
    ابتلا به ورم پستان در گاوهای شیری سبب کاهش 15 درصدی تولید شیر و تغییر در ترکیبات شیمیایی آن شده و به این ترتیب باعث وارد آمدن خسارت به صنعت تولید شیر گردیده و تهدیدی جدی برای سلامت مصرف کنندگان محسوب می شود. در این مطالعه تاثیر تعداد سلول‌های سوماتیک که متأثر از بیمار چکیده کامل
    ابتلا به ورم پستان در گاوهای شیری سبب کاهش 15 درصدی تولید شیر و تغییر در ترکیبات شیمیایی آن شده و به این ترتیب باعث وارد آمدن خسارت به صنعت تولید شیر گردیده و تهدیدی جدی برای سلامت مصرف کنندگان محسوب می شود. در این مطالعه تاثیر تعداد سلول‌های سوماتیک که متأثر از بیماری ورم پستان می باشد، بر کیفیت شیرخام در گاوهای مبتلا به ورم پستان تحت بالینی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، با مراجعه به دامداری های استان خوزستان، تعداد 240 نمونه شیر خام از گاوهای مبتلا به ورم پستان تحت بالینی از دامداری های صنعتی و سنتی این استان طی ماه های مختلف سال 93 (اوائل و اواسط هر ماه) جمع آوری شد و به ترتیب آزمایشات مربوط به شمارش سلول های سوماتیک، پروتئین، چربی و اسیدیته در مورد آنها انجام گردید. در نمونه های اخذ شده، تعداد سلول‌های سوماتیک SCC/ml105×37/1±105×20/3 و مقادیر پروتئین 06/0±12/3 درصد و چربی 14/0±23/3 درصد و اسیدیته D°62/0±50/14 محاسبه شد. ضریب همبستگی بین داده ها نشانگررابطه مستقیم بین درصد پروتئین و درصد چربی بود. همچنینرابطه معکوسی بین تعداد سلول‎های سوماتیک با درصد چربی و پروتئین نمونه‌های شیر مشاهده گردید (01/0> p ). میزان چربی و پروتئین در فصل زمستان و تعداد سلول های سوماتیک در فصول تابستان و پاییز بیشتر از بقیه فصول بود، در حالی که بیشترین میزان اسیدیته مربوط به فصول بهار و زمستان بود. مقایسه فاکتورهای نامبرده نیز در بین دو نوع دامداری صنعتی و سنتی نشان دهنده بالاتر بودن میزان پروتئین و پایین تر بودن تعداد سلول های سوماتیک در نمونه‎های شیرخام دامداری‌های صنعتی نسبت به دامداری‌های سنتی بود (05/0> p ). لذا به نظر می رسد، تعداد سلول‌های سوماتیک که عمدتاً متأثر از بیماری ورم پستان در گاو می باشد، بر اسیدیته، چربی و پروتئین شیرخام که خود تحت تأثیر فصل و نوع سیستم پرورش نیز هستند، موثر می باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    3 - شناسایی ایزوله‌های انتروکوکوس و پدیوکوکوس پروبیوتیک جدا شده از دو فراورده غذایی سنتی تخمیری شیری - غلاته ایرانی (کشک زرد و ترخینه)
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 1 , سال 6 , بهار 1398
    کشک زرد استان سیستان و بلوچستان و ترخینه استان همدان و کرمانشاه دو فرآورده تخمیری شیری- غلاته می‌باشند که با پایه غلاته (گندم و جو)و یک فراورده شیری نظیر ماست، شیر تخمیر شده یا دوغ به واسطه فرایند تخمیر تهیه می‌شوند. غلات به عنوان یک غذای عملگرا قابلیت هضمی پروتئینی بال چکیده کامل
    کشک زرد استان سیستان و بلوچستان و ترخینه استان همدان و کرمانشاه دو فرآورده تخمیری شیری- غلاته می‌باشند که با پایه غلاته (گندم و جو)و یک فراورده شیری نظیر ماست، شیر تخمیر شده یا دوغ به واسطه فرایند تخمیر تهیه می‌شوند. غلات به عنوان یک غذای عملگرا قابلیت هضمی پروتئینی بالایی داشته و درضمن سوبسترای قابل تخمیر مناسبی برای رشد میکروارگانیزم‌های پروبیوتیک می‌باشد. در این مطالعه به کمک روش‌های میکروبی و بیوشیمیایی باکتری‌های جنس انتروکوکوس و پدیوکوکوس از 40نمونه‎ کشک زرد و ترخینه، جداسازی شده و سپس تایید جنس باکتری‎ها به کمک روش PCR بخشی از ژن رمز کننده 16s rRNA انجام گرفت. قطعات حاصل از PCR تعیین توالی شده و با توالی‌های موجود در بانک ژنی مقایسه شد و سویه‎های انتروکوکوس و پدیوکوکوس شناسایی گردید. با توجه به این که فراوری کشک زرد و ترخینه به کمک باکتری‌های پروبیوتیک و در جهت سلامتی مصرف کنندگان، صورت می‌گیرد؛ جداسازی و شناسایی این سویه‌های بومی و حفظ این ذخایر ژنتیکی، می‌تواند جهت گسترش استفاده از آن و همچنین صادرات به سایر کشورها مفید باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    4 - مطالعه شیوع، مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتور های حدت در ایزوله های پسودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت خام
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 5 , سال 9 , زمستان 1401
    سویه های سودوموناس آئروژینوزا به عنوان عوامل اصلی فساد در مواد غذایی و بعضا بروز بیماری های غذازاد، هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی فاکتور های حدت در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت انجام پذیرفت. در کل 120 نمونه گوشت خام چکیده کامل
    سویه های سودوموناس آئروژینوزا به عنوان عوامل اصلی فساد در مواد غذایی و بعضا بروز بیماری های غذازاد، هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی فاکتور های حدت در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت انجام پذیرفت. در کل 120 نمونه گوشت خام و منجمد جمع آوری شد. نمونه ها با استفاده از کشت میکروبی از نظر حضور سودوموناس آئروژینوزا ارزیابی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش انتشار دیسکی ارزیابی شد. DNA ژنومی از جدایه های سودوموناس آئروژینوزا استخراج و فراوانی فاکتور های حدت با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز بررسی شد. یازده نمونه از کل 120 نمونه گوشت (16/9 درصد) آلوده به سودوموناس آئروژینوزا بودند. شیوع سودوموناس آئروژینوزا در نمونه های گوشت خام و منحمد به ترتیب 00/5 و 33/13 درصد بود. اختلاف آماری معنی دار برای شیوع سودوموناس آئروژینوزا بین نمونه های گوشت خام و منجمد مشاهده شد (P < 0/05). جدایه های سودوموناس آئروژینوزا بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمپی سیلین (100 درصد)، پنی سیلین (90/90 درصد) و تتراسایکلین (81/81 درصد) داشتند. شیوع مقاومت برعلیه آنتی بیوتیک های ایمی پنم (09/9 درصد) و تری منتوپریم (18/18 درصد) کمتر از سایر موارد بود. ژن های exoU (54/54 درصد) و exoT (18/18 درصد) فراوانترین فاکتور های حدت ردیابی شده بودند. حضور همزمان فاکتور های حدت و مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های سودوموناس آئروژینوزا، لزوم انجام مطالعات تکمیلی برای تایید نقش این باکتری به عنوان یک پاتوژن غذازاد را افزایش می دهد. پرونده مقاله