فهرست مقالات منیژه رضالو


  • مقاله

    1 - مطالعه شیوع، مقاومت آنتی بیوتیکی و فاکتور های حدت در ایزوله های پسودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت خام
    میکروب شناسی مواد غذائی , شماره 5 , سال 9 , زمستان 1401
    سویه های سودوموناس آئروژینوزا به عنوان عوامل اصلی فساد در مواد غذایی و بعضا بروز بیماری های غذازاد، هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی فاکتور های حدت در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت انجام پذیرفت. در کل 120 نمونه گوشت خام چکیده کامل
    سویه های سودوموناس آئروژینوزا به عنوان عوامل اصلی فساد در مواد غذایی و بعضا بروز بیماری های غذازاد، هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی فاکتور های حدت در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از گوشت انجام پذیرفت. در کل 120 نمونه گوشت خام و منجمد جمع آوری شد. نمونه ها با استفاده از کشت میکروبی از نظر حضور سودوموناس آئروژینوزا ارزیابی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از روش انتشار دیسکی ارزیابی شد. DNA ژنومی از جدایه های سودوموناس آئروژینوزا استخراج و فراوانی فاکتور های حدت با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز بررسی شد. یازده نمونه از کل 120 نمونه گوشت (16/9 درصد) آلوده به سودوموناس آئروژینوزا بودند. شیوع سودوموناس آئروژینوزا در نمونه های گوشت خام و منحمد به ترتیب 00/5 و 33/13 درصد بود. اختلاف آماری معنی دار برای شیوع سودوموناس آئروژینوزا بین نمونه های گوشت خام و منجمد مشاهده شد (P < 0/05). جدایه های سودوموناس آئروژینوزا بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به آمپی سیلین (100 درصد)، پنی سیلین (90/90 درصد) و تتراسایکلین (81/81 درصد) داشتند. شیوع مقاومت برعلیه آنتی بیوتیک های ایمی پنم (09/9 درصد) و تری منتوپریم (18/18 درصد) کمتر از سایر موارد بود. ژن های exoU (54/54 درصد) و exoT (18/18 درصد) فراوانترین فاکتور های حدت ردیابی شده بودند. حضور همزمان فاکتور های حدت و مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های سودوموناس آئروژینوزا، لزوم انجام مطالعات تکمیلی برای تایید نقش این باکتری به عنوان یک پاتوژن غذازاد را افزایش می دهد. پرونده مقاله