توکسوپلاسما گوندی تک یاخته ای اجباری داخل سلولی است که می تواند طیف وسیعی از حیوانات خونگرم را به عنوان میزبان های واسط آلوده کند. گربه ها میزبان نهایی هستند. شیوع سرمی آنتی بادی این انگل در پرندگان می تواند معیاری مناسب برای آلودگی محیط باشد. در این مطالعه تیتر سرمی ای چکیده کامل
توکسوپلاسما گوندی تک یاخته ای اجباری داخل سلولی است که می تواند طیف وسیعی از حیوانات خونگرم را به عنوان میزبان های واسط آلوده کند. گربه ها میزبان نهایی هستند. شیوع سرمی آنتی بادی این انگل در پرندگان می تواند معیاری مناسب برای آلودگی محیط باشد. در این مطالعه تیتر سرمی ایمونوگلوبولین G (IgG) به روش الایزا در 168 نمونه سرم جوجه های گوشتی ارجاعی به کشتارگاه صنعتی طیور سمنان و 30 نمونه سرم مرغ های با پرورش آزاد که از محل های نگهداری مختلف در سمنان جمع آوری شده بودند، سنجیده شد. %9/39 جوجه های گوشتی ارجاعی به کشتارگاه سمنان و %7/96 مرغ های با پرورش آزاد دارای تیتر سرمی IgG توکسوپلاسما بودند. در مقایسه دو گروه مورد مطالعه در مربع کای، اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده گردید (P<0.0001). نتایج این مطالعه نشان می دهد که شیوع سرمی آنتی بادی توکسوپلاسما در مرغ های سمنان نسبتا بالا می باشد که در مرغ های با پرورش آزاد به آلودگی خاک به اووسیست انگل و در جوجه های گوشتی به مشکلات مدیریتی در مرغداری ها و دسترسی گربه به عنوان میزبان نهایی به منابع آب و غذای پرندگان پرورشی مربوط می شود. کلمات کلیدی: توکسوپلاسما گوندی،Toxoplasma gondii، طیور، الایزا، ایران
پرونده مقاله
چکیدههلیکوباکتر پولوروم یک عامل بیماریزای گرم منفی و زئونوز است که باعث مشکلات گوارشی در انسان و پرندگان میشود. اهداف این مطالعه، بررسی شیوع هلیکوباکتر پولوروم در نمونههای کبد مرغ با استفاده از روشهای کشت باکتریایی و واکنش زنجیرهای پلیمراز و همچنین ارزیابی مقاومت آن چکیده کامل
چکیدههلیکوباکتر پولوروم یک عامل بیماریزای گرم منفی و زئونوز است که باعث مشکلات گوارشی در انسان و پرندگان میشود. اهداف این مطالعه، بررسی شیوع هلیکوباکتر پولوروم در نمونههای کبد مرغ با استفاده از روشهای کشت باکتریایی و واکنش زنجیرهای پلیمراز و همچنین ارزیابی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایههای بدست آمده با استفاده از روش انتشار دیسک در نواحی مختلف شهر سمنان بود. در مجموع، 50 نمونهی کبد بسته بندی شده از مراکز فروش مواد پروتئینی از نواحی مختلف در شهر سمنان تهیه شد. با استفاده از روش کشت باکتریایی و آزمونهای بیوشیمیایی، 17 نمونه (34%) آلوده به هلیکوباکتر پولوروم بودند. با استفاده از تست واکنش زنجیرهای پلیمراز که به موازات روش کشت بر روی نمونههای کبد انجام شد، 11 نمونه (22%) از نظر آلودگی به هلیکوباکتر پولوروم تشخیص داده شدند. با توجه به نتایج آزمون تعیین مقاومت آنتیبیوتیکی، تمام نمونهها مقاوم به سیپروفلوکساسین و جنتامایسین بودند و کمترین مقاومت نسبت به آمپیسیلین، کولیستین و اریترومایسین با فراوانی 14% مشاهده گردید. این مطالعه، اولین بررسی شیوع و مقاومت میکروبی هلیکوباکتر پولوروم در نمونههای کبد مرغ است که در شهر سمنان انجام شده و مطالعات بیشتری در این زمینه ضروری به نظر میرسد. گذشته از این، مطالعهی حاضر با توجه به حساسیت پایین آزمونهای بیوشیمیایی در تشخیص هلیکوباکتر پولوروم پیشنهاد میکند که تست واکنش زنجیرهای پلیمراز میتواند به عنوان یک روش حساس و قابل اعتماد در شناسایی هلیکوباکتر پولوروم در نمونههای کبد مرغ استفاده شود.
پرونده مقاله
سالمونلا تیفیموریوم یکی از مهمترین و بیماریزاترین سالمونلاها بوده که منجر به آلودگی در انسان، دام و طیور میشوند و کاهش تولید و متعاقباً خسارات اقتصادی فراوانی در صنعت طیور به همراه دارد. استفاده از آنتیبیوتیکها در جهت کاهش عوارض و از بین بردن باکتریها در دوزهای م چکیده کامل
سالمونلا تیفیموریوم یکی از مهمترین و بیماریزاترین سالمونلاها بوده که منجر به آلودگی در انسان، دام و طیور میشوند و کاهش تولید و متعاقباً خسارات اقتصادی فراوانی در صنعت طیور به همراه دارد. استفاده از آنتیبیوتیکها در جهت کاهش عوارض و از بین بردن باکتریها در دوزهای مختلف، منجر به ایجاد مقاومت میشود. در گیاهان، خاصیت ضدمیکروبی، بطور ذاتی در عناصر سازنده وجود دارد، بنابراین در بدن انباشته نشده و اثرات جانبی آنتیبیوتیکها، نظیرمقاومت آنتیبیوتیکی، واکنش آلرژیک، مشکلات معده و... به بار نمیآورند. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدمیکروبی داروی گیاهی تیماسینپلاس® و اثر همافزایی این دارو با آنتیبیوتیک اریترومایسین بر عفونت سالمونلا تیفیموریوم در جوجههای گوشتی یک روزه نژاد رأس 308، انجام گرفت. بدین منظور از 40 قطعه جوجه یک روزه نژاد رأس 308 در چهار گروه دهتایی، استفاده گردید. مقدار 2 میلیلیتر از سوسپانسیون حاوی CFU 106 باکتری سالمونلا تیفیموریوم با سوند معدی به روش گاواژ چینهدان به تمام جوجهها، به طور تجربی القاء شد. تیمارهای آزمایشی شامل کنترل منفی (القای عفونت ولی بدون مداخلات درمانی)، درمان با اریترومایسین، درمان با تیماسینپلاس® (حاوی عصاره آویشنباغی (Thymus vulgaris) و ختمی (Althea officinalis)) و درمان با ترکیب اریترومایسین و تیماسینپلاس®، بود. درمان از 24 ساعت پس از القای عفونت آغاز و تا یک روز قبل از نمونهگیری ادامه داشت. در روزهای چهار و دوازده، بعد از مرگ با ترحم، بافت کبد و طحال جداسازی و برای بررسیهای میکروبی شامل شمارش کلونی و تست Real-time PCR و آسیبهای بافتی، مورد آزمایش، قرار گرفت. نتایج حاصل از تست Real-time PCR و شمارش کلونی ثابت کرد، شربت تیماسینپلاس® دارای اثر ضدمیکروبی بر روی باکتری سالمونلا تیفیموریوم است. در این بررسی بیشترین میزان باکتری مختص گروه کنترل و کمترین مقدار مربوط به گروه درمان با اریترومایسین و تیماسینپلاس®، بود؛ همچنین در مطالعه نتایج هیستوپاتولوژی بافت کبد و طحال، اختلاف معنیداری میان گروه کنترل با سایر گروهها مشاهده شد. طبق یافتههای این پژوهش مشخص شد، دارویگیاهی تیماسینپلاس عملکردی مشابه با اریترومایسین دارد و بهصورت همافزایی با اریترومایسین در کاهش جمعیت باکتری سالمونلاتیفیموریوم موثر میباشد. با توجه به پدیده مقاومت آنتیبیوتیکی، بهتر است به جای استفاده از مواد شیمیایی، از داروهای گیاهی و یا ترکیب داروی گیاهی و آنتیبیوتیک، استفاده شود.
پرونده مقاله
سویه های مولد انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریق خوردن فرآورده های شیری آلوده باعث بروز مسمومیت غذایی می شوند. اسانس آویشن شیرازی شامل ترکیباتی است که ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این مطالعه حاضر به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی چکیده کامل
سویه های مولد انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریق خوردن فرآورده های شیری آلوده باعث بروز مسمومیت غذایی می شوند. اسانس آویشن شیرازی شامل ترکیباتی است که ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این مطالعه حاضر به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی علیه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام صورت پذیرفت. در مرحله اول اسانس گیاه استخراج و توسط کراماتوگراف و کراماتوگراف متصل به طیفسنج جرمی مورد بررسی قرار گرفت، در ادامه 84 نمونه شیرخام از یک گاوداری در شهر سمنان جهت حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. چهارده جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه ها جدا شد. ترکیب شیمیایی اسانس آویشن شیرازی توسط کراماتوگرافی گازی/ اسپکترومتری بررسی شد. مجموع 25 ترکیب که 59/98 درصد اسانس را تشکیل می دادند شناسایی شدند: کارواکرول (53/50%)، تیمول (7/14%)، پاراسیمن (9/7%)، کارواکریل استات (85/3%) و ترانس کاریوفیلین (4/3%). غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی علیه تمام استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از طریق روش براث میکرودایلوشن با دامنهای از 0001/0 تا 004/0 تعیین شد. بنابراین نتایج نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثرات ضد باکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیرخام می باشد.
پرونده مقاله
شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیهای از نظر پروتئین، ویتامین و مواد معدنی میباشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی، ویژگیهای شیمیایی و بررسی حضور باکتریهای اسید لاکتیک در شیر شتر میباشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شت چکیده کامل
شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیهای از نظر پروتئین، ویتامین و مواد معدنی میباشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی، ویژگیهای شیمیایی و بررسی حضور باکتریهای اسید لاکتیک در شیر شتر میباشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شتر از دامداریهای شهر سمنان در طول یک ماه بهصورت تصادفی جمعآوری و در شرایط سترون در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل شد سپس بهمنظور بررسی خصوصیات شیمیایی و میکروبی مورد آنالیز قرار گرفت. میزان pH درصد پروتئین و درصد چربی بهترتیب در دامنه 6 تا 6/6 ، 1 تا 3 درصد و 2 تا 5/3 درصد بهدست آمد. میزان متوسط تعداد کلی باکتریهای هوازی، انتروکوکوس، میکروکوکوس، باکتری های اسیدلاکتیک هوازی و بی هوازی و کپک و مخمر بهترتیب 0 شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیهای ازنظر پروتئین، ویتامین و مواد معدنی میباشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی، ویژگیهای شیمیایی و بررسی حضور باکتریهای اسیدلاکتیک در شیر شتر میباشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شتر از دامداریهای شهر سمنان در طول یک ماه بهصورت تصادفی جمعآوری و در شرایط سترون در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل شد سپس بهمنظور بررسی خصوصیات شیمیایی و میکروبی مورد آنالیز قرار گرفت. میزان pH درصد پروتئین و درصد چربی بهترتیب در دامنه 6 تا 6/6، 1 تا 3 درصد و 2 تا 5/3 درصد بهدست آمد. میزان متوسط تعداد کلی باکتریهای هوازی، انتروکوکوس، میکروکوکوس، باکتریهای اسیدلاکتیک هوازی و بیهوازی و کپک و مخمر بهترتیب 06/0±08/6، 72/0±66/3، 06/0±14/4، 42/0±24/5، 35/0±18/5، log cfu g-1 15/1±84/3 بهدست آمدند. قابلذکر است که کلیفرم و انتروباکتریاسه از هیچیک از نمونههای شیر شتر جدا نشد. استافیلوکوکوس اورئوس با دامنه log cfu g-1 78/2 تا 49/4 جدا گردید. علاوه بر این، شناسایی جدایههای باکتریهای اسیدلاکتیک از طریق تعیین توالی16s rDNA صورت گرفت. براین اساس، جدایهها متعلق به لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس پاستوریانوس، انتروکوکوس فسیوم و انتروکوکوس فکالیس بودند. نتایج حاصل از این مطالعه تنوع میکروبی را در شیر شتر نشان داد. 6/0±08/6، 72/0±66/3، 06/14±0/4، 42/24±0/5، 35/18±0/5، log cfu g-1 15/84±1/3 بهدست آمدند. قابل ذکر است که کلیفرم و انتروباکتریاسه از هیچ یک از نمونههای شیر شتر جدا نشد. استافیلوکوکوس اورئوس با دامنه log cfu g-1 78/2 تا 49/4 جدا گردید. علاوه بر این، شناسایی جدایههای باکتریهای اسیدلاکتیک از طریق تعیین توالی16s rDNA صورت گرفت. براین اساس، جدایه ها متعلق به لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس پاستوریانوس، انتروکوکوس فسیوم و انتروکوکوس فکالیس بودند. نتایج حاصل از این مطالعه تنوع میکروبی را در شیر شتر نشان داد.
پرونده مقاله
سکوی نشر دانش
سند یا سکوی نشر دانش ،سامانه ای جهت مدیریت حوزه علمی و پژوهشی نشریات دانشگاه آزاد می باشد