فهرست مقالات رضا نارنجی ثانی


  • مقاله

    1 - فعالیت ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی بر استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از شیر خام
    بهداشت مواد غذایی , شماره 1 , سال 8 , بهار 1397
    سویه های مولد انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریق خوردن فرآورده های شیری آلوده باعث بروز مسمومیت غذایی می شوند. اسانس آویشن شیرازی شامل ترکیباتی است که ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این مطالعه حاضر به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی چکیده کامل
    سویه های مولد انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریق خوردن فرآورده های شیری آلوده باعث بروز مسمومیت غذایی می شوند. اسانس آویشن شیرازی شامل ترکیباتی است که ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این مطالعه حاضر به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی علیه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام صورت پذیرفت. در مرحله اول اسانس گیاه استخراج و توسط کراماتوگراف و کراماتوگراف متصل به طیف‌سنج جرمی مورد بررسی قرار گرفت، در ادامه 84 نمونه شیرخام از یک گاوداری در شهر سمنان جهت حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. چهارده جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه ها جدا شد. ترکیب شیمیایی اسانس آویشن شیرازی توسط کراماتوگرافی گازی/ اسپکترومتری بررسی شد. مجموع 25 ترکیب که 59/98 درصد اسانس را تشکیل می دادند شناسایی شدند: کارواکرول (53/50%)، تیمول (7/14%)، پاراسیمن (9/7%)، کارواکریل استات (85/3%) و ترانس کاریوفیلین (4/3%). غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی علیه تمام استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از طریق روش براث میکرودایلوشن با دامنه‌ای از 0001/0 تا 004/0 تعیین شد. بنابراین نتایج نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثرات ضد باکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیرخام می باشد. پرونده مقاله

  • مقاله

    2 - مقایسه میزان اسید سیالیک پلاسمای خون گاو‌های شیری جفت‌مانده و سالم نژاد هلشتاین
    آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی , شماره 4 , سال 13 , پاییز 1398
    اسید سیالیک (sialic acid; SA) یک مشتق استیله از اسید نورآمینیک می باشد که به‌طور گسترده‌ای در بافت‌های پستانداران توزیع می‌شود، ولی ازآنجاکه معمولاً به گلیکوپروتئین ها، گلیکولیپید ها، الیگوساکارید ها و پلی ساکارید ها متصل می شود، مقدار کمی از آن در سرم به شکل آزاد وجود چکیده کامل
    اسید سیالیک (sialic acid; SA) یک مشتق استیله از اسید نورآمینیک می باشد که به‌طور گسترده‌ای در بافت‌های پستانداران توزیع می‌شود، ولی ازآنجاکه معمولاً به گلیکوپروتئین ها، گلیکولیپید ها، الیگوساکارید ها و پلی ساکارید ها متصل می شود، مقدار کمی از آن در سرم به شکل آزاد وجود دارد. علاوه بر این، SA یک جزء ساختاری مهم در غشا های بیولوژیکی است و به طور گسترده ای در باکتری ها و بافت های حیوانی یافت می شود ولی غلظت آن به سرعت در نتیجه التهاب و آسیب های بافتی افزایش می یابد. در این مطالعه اثر جفت ماندگی بر میزان اسید سیالیک سرم در 60 رأس گاو شیری هلشتاین در دو گروه برایر سالم و جفت مانده توسط آزمایش ساندویچ الایزا،از 3 هفته قبل از زایش تا یک هفته پس ‌از آن که دوره انتقال نامیده می شود، مورد بررسی قرار گرفت. داده های به‌دست‌آمده در گروه گاوهای جفت مانده و سالم در پنج تکرار مختلف و در هر هفته مورد مقایسه قرار گرفت.اختلاف آماری معنی‌داری از لحاظ مقادیر SA سرم بین گروه های جفت مانده و سالم در دو هفته مانده به زایش و همچنین یک هفته پس از زایش مشاهده گردید (05/0p <). همچنین در روند تغییرات غلظت SA پلاسمای گاوهای بررسی شده طی هفته‌های مختلف در هر گروه، اختلاف آماری معنی داری مشاهده گردید (05/0p <). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که غلظت بالای SA سرم در دوره انتقالی با جفت ماندگی در ارتباط است و می توان از آن به‌عنوان یک پارامتر در کنار سایر روش های پیشگویی و تشخیص جفت ماندگی برای تشخیص این عارضه استفاده کرد. پرونده مقاله