توکسوپلاسما گوندی تک یاخته ای اجباری داخل سلولی است که می تواند طیف وسیعی از حیوانات خونگرم را به عنوان میزبان های واسط آلوده کند. گربه ها میزبان نهایی هستند. شیوع سرمی آنتی بادی این انگل در پرندگان می تواند معیاری مناسب برای آلودگی محیط باشد. در این مطالعه تیتر سرمی ای أکثر
توکسوپلاسما گوندی تک یاخته ای اجباری داخل سلولی است که می تواند طیف وسیعی از حیوانات خونگرم را به عنوان میزبان های واسط آلوده کند. گربه ها میزبان نهایی هستند. شیوع سرمی آنتی بادی این انگل در پرندگان می تواند معیاری مناسب برای آلودگی محیط باشد. در این مطالعه تیتر سرمی ایمونوگلوبولین G (IgG) به روش الایزا در 168 نمونه سرم جوجه های گوشتی ارجاعی به کشتارگاه صنعتی طیور سمنان و 30 نمونه سرم مرغ های با پرورش آزاد که از محل های نگهداری مختلف در سمنان جمع آوری شده بودند، سنجیده شد. %9/39 جوجه های گوشتی ارجاعی به کشتارگاه سمنان و %7/96 مرغ های با پرورش آزاد دارای تیتر سرمی IgG توکسوپلاسما بودند. در مقایسه دو گروه مورد مطالعه در مربع کای، اختلاف معنی داری بین دو گروه مشاهده گردید (P<0.0001). نتایج این مطالعه نشان می دهد که شیوع سرمی آنتی بادی توکسوپلاسما در مرغ های سمنان نسبتا بالا می باشد که در مرغ های با پرورش آزاد به آلودگی خاک به اووسیست انگل و در جوجه های گوشتی به مشکلات مدیریتی در مرغداری ها و دسترسی گربه به عنوان میزبان نهایی به منابع آب و غذای پرندگان پرورشی مربوط می شود. کلمات کلیدی: توکسوپلاسما گوندی،Toxoplasma gondii، طیور، الایزا، ایران
تفاصيل المقالة
چکیدههلیکوباکتر پولوروم یک عامل بیماریزای گرم منفی و زئونوز است که باعث مشکلات گوارشی در انسان و پرندگان میشود. اهداف این مطالعه، بررسی شیوع هلیکوباکتر پولوروم در نمونههای کبد مرغ با استفاده از روشهای کشت باکتریایی و واکنش زنجیرهای پلیمراز و همچنین ارزیابی مقاومت آن أکثر
چکیدههلیکوباکتر پولوروم یک عامل بیماریزای گرم منفی و زئونوز است که باعث مشکلات گوارشی در انسان و پرندگان میشود. اهداف این مطالعه، بررسی شیوع هلیکوباکتر پولوروم در نمونههای کبد مرغ با استفاده از روشهای کشت باکتریایی و واکنش زنجیرهای پلیمراز و همچنین ارزیابی مقاومت آنتیبیوتیکی جدایههای بدست آمده با استفاده از روش انتشار دیسک در نواحی مختلف شهر سمنان بود. در مجموع، 50 نمونهی کبد بسته بندی شده از مراکز فروش مواد پروتئینی از نواحی مختلف در شهر سمنان تهیه شد. با استفاده از روش کشت باکتریایی و آزمونهای بیوشیمیایی، 17 نمونه (34%) آلوده به هلیکوباکتر پولوروم بودند. با استفاده از تست واکنش زنجیرهای پلیمراز که به موازات روش کشت بر روی نمونههای کبد انجام شد، 11 نمونه (22%) از نظر آلودگی به هلیکوباکتر پولوروم تشخیص داده شدند. با توجه به نتایج آزمون تعیین مقاومت آنتیبیوتیکی، تمام نمونهها مقاوم به سیپروفلوکساسین و جنتامایسین بودند و کمترین مقاومت نسبت به آمپیسیلین، کولیستین و اریترومایسین با فراوانی 14% مشاهده گردید. این مطالعه، اولین بررسی شیوع و مقاومت میکروبی هلیکوباکتر پولوروم در نمونههای کبد مرغ است که در شهر سمنان انجام شده و مطالعات بیشتری در این زمینه ضروری به نظر میرسد. گذشته از این، مطالعهی حاضر با توجه به حساسیت پایین آزمونهای بیوشیمیایی در تشخیص هلیکوباکتر پولوروم پیشنهاد میکند که تست واکنش زنجیرهای پلیمراز میتواند به عنوان یک روش حساس و قابل اعتماد در شناسایی هلیکوباکتر پولوروم در نمونههای کبد مرغ استفاده شود.
تفاصيل المقالة
سویه های مولد انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریق خوردن فرآورده های شیری آلوده باعث بروز مسمومیت غذایی می شوند. اسانس آویشن شیرازی شامل ترکیباتی است که ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این مطالعه حاضر به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی أکثر
سویه های مولد انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریق خوردن فرآورده های شیری آلوده باعث بروز مسمومیت غذایی می شوند. اسانس آویشن شیرازی شامل ترکیباتی است که ویژگی های ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این مطالعه حاضر به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی علیه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام صورت پذیرفت. در مرحله اول اسانس گیاه استخراج و توسط کراماتوگراف و کراماتوگراف متصل به طیفسنج جرمی مورد بررسی قرار گرفت، در ادامه 84 نمونه شیرخام از یک گاوداری در شهر سمنان جهت حضور استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. چهارده جدایه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه ها جدا شد. ترکیب شیمیایی اسانس آویشن شیرازی توسط کراماتوگرافی گازی/ اسپکترومتری بررسی شد. مجموع 25 ترکیب که 59/98 درصد اسانس را تشکیل می دادند شناسایی شدند: کارواکرول (53/50%)، تیمول (7/14%)، پاراسیمن (9/7%)، کارواکریل استات (85/3%) و ترانس کاریوفیلین (4/3%). غلظت مهار کننده اسانس آویشن شیرازی علیه تمام استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از طریق روش براث میکرودایلوشن با دامنهای از 0001/0 تا 004/0 تعیین شد. بنابراین نتایج نشان داد که اسانس آویشن شیرازی دارای اثرات ضد باکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیرخام می باشد.
تفاصيل المقالة
شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیهای از نظر پروتئین، ویتامین و مواد معدنی میباشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی، ویژگیهای شیمیایی و بررسی حضور باکتریهای اسید لاکتیک در شیر شتر میباشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شت أکثر
شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیهای از نظر پروتئین، ویتامین و مواد معدنی میباشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی، ویژگیهای شیمیایی و بررسی حضور باکتریهای اسید لاکتیک در شیر شتر میباشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شتر از دامداریهای شهر سمنان در طول یک ماه بهصورت تصادفی جمعآوری و در شرایط سترون در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل شد سپس بهمنظور بررسی خصوصیات شیمیایی و میکروبی مورد آنالیز قرار گرفت. میزان pH درصد پروتئین و درصد چربی بهترتیب در دامنه 6 تا 6/6 ، 1 تا 3 درصد و 2 تا 5/3 درصد بهدست آمد. میزان متوسط تعداد کلی باکتریهای هوازی، انتروکوکوس، میکروکوکوس، باکتری های اسیدلاکتیک هوازی و بی هوازی و کپک و مخمر بهترتیب 0 شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیهای ازنظر پروتئین، ویتامین و مواد معدنی میباشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق بررسی کیفیت میکروبی، ویژگیهای شیمیایی و بررسی حضور باکتریهای اسیدلاکتیک در شیر شتر میباشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شتر از دامداریهای شهر سمنان در طول یک ماه بهصورت تصادفی جمعآوری و در شرایط سترون در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل شد سپس بهمنظور بررسی خصوصیات شیمیایی و میکروبی مورد آنالیز قرار گرفت. میزان pH درصد پروتئین و درصد چربی بهترتیب در دامنه 6 تا 6/6، 1 تا 3 درصد و 2 تا 5/3 درصد بهدست آمد. میزان متوسط تعداد کلی باکتریهای هوازی، انتروکوکوس، میکروکوکوس، باکتریهای اسیدلاکتیک هوازی و بیهوازی و کپک و مخمر بهترتیب 06/0±08/6، 72/0±66/3، 06/0±14/4، 42/0±24/5، 35/0±18/5، log cfu g-1 15/1±84/3 بهدست آمدند. قابلذکر است که کلیفرم و انتروباکتریاسه از هیچیک از نمونههای شیر شتر جدا نشد. استافیلوکوکوس اورئوس با دامنه log cfu g-1 78/2 تا 49/4 جدا گردید. علاوه بر این، شناسایی جدایههای باکتریهای اسیدلاکتیک از طریق تعیین توالی16s rDNA صورت گرفت. براین اساس، جدایهها متعلق به لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس پاستوریانوس، انتروکوکوس فسیوم و انتروکوکوس فکالیس بودند. نتایج حاصل از این مطالعه تنوع میکروبی را در شیر شتر نشان داد. 6/0±08/6، 72/0±66/3، 06/14±0/4، 42/24±0/5، 35/18±0/5، log cfu g-1 15/84±1/3 بهدست آمدند. قابل ذکر است که کلیفرم و انتروباکتریاسه از هیچ یک از نمونههای شیر شتر جدا نشد. استافیلوکوکوس اورئوس با دامنه log cfu g-1 78/2 تا 49/4 جدا گردید. علاوه بر این، شناسایی جدایههای باکتریهای اسیدلاکتیک از طریق تعیین توالی16s rDNA صورت گرفت. براین اساس، جدایه ها متعلق به لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس پاستوریانوس، انتروکوکوس فسیوم و انتروکوکوس فکالیس بودند. نتایج حاصل از این مطالعه تنوع میکروبی را در شیر شتر نشان داد.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications