چکیده
کاربرد نانوتکنولوژی در صنعت بستهبندی مواد غذایی در سالهای اخیر گسترش زیادی یافته و در حال تجاری شدن است. افزودن مواد نانویی باعث بهبودی خواص ممانعت کنندگی پلیمرها در برابر گازهایی نظیر اکسیژن و دی اکسید کربن، افزایش ممانعتکنندگی در برابر اشعه ماوراء بنفش، استحکام مکانیکی، سفتی، پایداری و مقاومت حرارتی پلیمر پایه میشود. در این تحقیق فیلم نانوکامپوزیت پلیاتیلن سبک و 5 درصد نانوذرات رس را بهعنوان تیمار آزمایشی و فیلم پلیاتیلن سبک را بهعنوان تیمار شاهد تولید و جهت بسته بندی فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان و نگهداری در یخچال مورد استفاده قرار گرفت سپس جهت بررسی وضعیت کیفی فیلههای بسته بندی شده در روزهای صفر، 5، 10، 15، 20 و 25 نمونهبرداری و از آزمونهای شیمیایی (pH, TVB-N, PV, TBARS)، میکروبی (TVC, PTC, LAB, EBC and H2S producing bacteria) و حسی استفاده گردید. براساس نتایج بدست آمده، اختلاف معنیداری بین تیمارهای شاهد و آزمایشی در روزهای مختلف نمونهبرداری مشاهده و در نتیجه مدت ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان در تیمارهای شاهد و آزمایشی بهترتیب 13 تا 15 و 18 تا 20 روز تعیین شده است.
پرونده مقاله