بررسی آگاهی و نگرش سربازان وظیفه پادگان مالک اشتر اراک در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی
محورهای موضوعی : علوم و صنایع غذایی
غلامرضا جاهد
1
(دکترای بهداشت مواد غذایی، دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران)
حافظ گلستانی فر
2
(- کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط- HSE مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت، تهران، ایران)
مهدی وثوقی
3
(دانشجوی دکترای مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اهواز، ایران)
باقر پهلوان زاده
4
(دانشجوی کارشناسی ارشد آمار زیستی، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.)
عبدالله درگاهی
5
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پارس آباد مغان، گروه بهداشت محیط، کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، پارس آباد مغان، ایران.)
کلید واژه: آگاهی, نگرش, سربازان وظیفه, بهداشت و ایمنی مواد غذایی,
چکیده مقاله :
آگاهی افراد از بهداشت و ایمنی مواد غذایی به عنوان یک اصل مهم در پیشگیری از ابتلای آن ها به بیماریهای غذایی و حفظ محیط از آلودگی ها محسوب میگردد. هدف این تحقیق بررسی آگاهی و نگرش سربازان وظیفه پادگان مالک اشتر اراک در زمینه بهداشت و ایمنی غذایی می باشد. این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی در بین 191 نفر از سربازان وظیفه در سال 1389 انجام گردید. پرسشنامه طراحی شده مشتمل بر سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی، آگاهی و نگرش نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی میباشد. نتایج مطالعه نشان داد که 57 درصد سربازان دارای آگاهی خوب، 18 درصد دارای آگاهی متوسط و 25 درصد آگاهی ضعیف در رابطه با بهداشت و ایمنی مواد غذایی بودند. تمامی سربازان نگرش خوبی نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی داشتند. اما رابطه آماری معنی داری بین میزان آگاهی و سطح تحصیلات مشاهده شد (01/0 p<). به عبارتی میزان آگاهی سربازان دارای تحصیلات مرتبط با علوم پزشکی بیشتر از افراد رشته های غیرپزشکی بود. نتایج نشان داد تفاوت آماری معنیداری در بین گروههای سنی از نظر آگاهی، وجود ندارد. هم چنین از آنجایی که برخی از سربازان آگاهی خوبی در این زمینه نداشتند، لذا گنجاندن دوره های بهداشت و ایمنی غذایی در طی آموزشی نظامی ضروری است.
Food safety knowledge is considered as an important precautionary principle for foodborne illnesses as well as protecting environment from contamination.The purpose of this study was to investigate the knowledge and attitudes of soldiers of food safety and sanitation. A cross-sectional-analytical study was performed on 191 of Arak Malek-Ashtar garrison soldiers and the survey questionnaire contained personal information about food safety knowledge and attitude. According to the results, 57% of the soldiers had a good knowledge, 18% an average and 25% had a low degree of knowledge about food safety and sanitation. Although all soldiers had good attitude towards food safety, a statistically significant correlation (p<0.01) was observed between the knowledge of soldiers with medical education and the other soldiers. Results did not reveal significant difference between various age categories in terms of knowledge. Since, some of the soldiers had low degree of knowledge, it is essential to include food safety courses during military training.
_||_