نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
العدد1,السنة
15
,
بهار
1402
با توجه به مشکلات زیست محیطی و اهمیت آن، امروزه استفاده از فیلم های نانو کامپوزیتی زیست تخریب پذیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه نعناع سنتز و فعالیت آنتی اکسیدانی نانو ذره نقره بیوسنتز شده به روش سبز با استفاده ا أکثر
با توجه به مشکلات زیست محیطی و اهمیت آن، امروزه استفاده از فیلم های نانو کامپوزیتی زیست تخریب پذیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه نعناع سنتز و فعالیت آنتی اکسیدانی نانو ذره نقره بیوسنتز شده به روش سبز با استفاده از قابلیت جذب رادیکال های 1،1-دیفنیل-2-پیکریل-هیدرازیل و فعالیت ضد میکروبی به روش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی، مورد بررسی قرار گرفت. ساختار یکنواخت و کروی این نانو ذرات توسط دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی وعبوری مشخص شد. همچنین اثر ضد میکروبی فیلم های نانو کامپوزیتی بر پایه نشاسته، همراه با این نانو ذرات بوسیله آزمون نفوذ دیسک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی نانو ذرات توسط سه باکتری اشریشیا کلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نانوذرات نقره بیشترین جذب را در430 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آنها بین 25 تا nm45 بودند. نانو ذره نقره تولید شده به عنوان مهارکننده رادیکال DPPH(IC50 =170 μ M) عمل کردند. حداقل غلظت مهاری رشد و حداقل غلظت کشندگی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 1/3 و 2/6 بالاترین میزان حداقل غلظت مهار کنندگی را نشان داد. همچنین با اندازه گیری قطر ناحیه روشن بوسیله آزمون نفوذ دیسک نشاسته خالص خاصیت ضدمیکروبی ندارد ولی با افزودن ppm250 نانو ذره نقره به فیلم نشاسته در حضور باکتری هالهای با قطر cm 05/2 تشکیل میشود و در واقع با افزودن نانو ذره خاصیت ضد میکروبی در فیلم نشاسته شکل میگیرد و باز با رساندن مقدار نانو ذره نقره به ppm 500 در فیلم قطر هاله به cm 35/2 افزایش مییابد که نشان دهنده افزایش خاصیت ضد میکروبی است. فیلم های زیست تخریب پذیر بر پایه نشاسته همراه با نانو ذرات نقره بیوسنتز شده اثر ضد میکروبی علیه همه میکروب های تست شده نشان داد (p<0/05).
تفاصيل المقالة
نوآوری در علوم و فناوری غذایی
,
العدد2,السنة
14
,
تابستان
1401
در این تحقیق به منظور مدلسازی فرایند استخراج روغن از جوانه ذرت در مقیاس صنعتی از 3 سطح دمای پخت (80، 85 و 90 درجه سانتیگراد) و سه سطح رطوبت دانه های خروجی از دیگ پخت (3، 5/3 و 4 درصد) استفاده گردید و میزان لرد و اسیدیته روغن، میزان روغن، پروتئین و رطوبت کنجاله مورد بر أکثر
در این تحقیق به منظور مدلسازی فرایند استخراج روغن از جوانه ذرت در مقیاس صنعتی از 3 سطح دمای پخت (80، 85 و 90 درجه سانتیگراد) و سه سطح رطوبت دانه های خروجی از دیگ پخت (3، 5/3 و 4 درصد) استفاده گردید و میزان لرد و اسیدیته روغن، میزان روغن، پروتئین و رطوبت کنجاله مورد بررسی قرار گرفت. جهت پیشبینی روند تغییرات از ابزارشبکههای عصبی مصنوعی در نرمافزار متلب استفاده شد. با بررسی شبکههای مختلف شبکهی پسانتشار پیشخور با توپولوژیهای2-6-5 با ضریب همبستگی بیشتر از 984/0 و میانگین مربعات خطای کمتر از 003/0 و با بکارگیری تابع فعالسازی تانژانت سیگموئید هیپربولیکی، الگوی یادگیری لونبرگ– مارکوات و چرخه یادگیری 1000 به عنوان بهترین مدل عصبی مشخص گردید. نتایج حاصل از مدلهای بهینهی انتخاب شده نیز ارزیابی گردید و این مدلها با ضرایب همبستگی بالا )بیش از 953/0( قادر به پیشبینی روند تغییرات بودند. از طرفی نتایج نشان داد که مدلهای بهدست آمده در این مطالعه بیشترین دقت را در پیشبینی میزان رطوبت کنجاله داشتند.
تفاصيل المقالة
میکروب شناسی مواد غذائی
,
العدد1,السنة
9
,
بهار
1401
مطالعه حاضر با هدف بررسی ترکیب شیمیایی عصاره آبی- الکلی فلفل سیاه (Piper nigrum) و تمرکز بر فعالیت ضد بیوفیلمی احتمالی آن علیه دو باکتری Bacillus subtilisوPseudomonas aeruginosa در شرایط آزمایشگاهی و در شرایط شبیه سازی شده مدل غذایی انجام شد. برای شناسایی ترکیب شیمیایی أکثر
مطالعه حاضر با هدف بررسی ترکیب شیمیایی عصاره آبی- الکلی فلفل سیاه (Piper nigrum) و تمرکز بر فعالیت ضد بیوفیلمی احتمالی آن علیه دو باکتری Bacillus subtilisوPseudomonas aeruginosa در شرایط آزمایشگاهی و در شرایط شبیه سازی شده مدل غذایی انجام شد. برای شناسایی ترکیب شیمیایی عصاره فلفل سیاه از کروماتوگرافی گازی طیف سنجی جرمی (GC-MS) استفاده شد. فعالیت ضد بیوفیلمی عصاره فلفل سیاه با استفاده از روش الایزا ریدر در طول موج 570 نانومتر اندازه گیری شد. نتایج آنالیز GC-MS نشان داد که عمده ترکیبات موجود در عصاره فلفل سیاه شامل d-3-Carene 69/20 درصد، Limonene 18 درصد، Caryophyllene 90/17 درصد و b-Pinene 52/10 درصد است. براساس نتایج به دست آمده در این تحقیق عصاره آبی- الکلی فلفل سیاه با غلظت ۵۰ درصد بیشترین اثر را در ممانعت از تشکیل بیوفیلم در هر دوباکتری مورد آزمون را داشت. علاوه بر این، بین اثر ضد بیوفیلمی عصاره فلفل سیاه (50 درصد) و پراستیک اسید (5/0 درصد) در غلظت مشابه تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین اختلاف معناداری از نظر نوع محیط رشد باکتری (محیط کشت TSB و عصاره ماهی) از نظر تشکیل بیوفیلم باکتریایی در حضور عصاره فلفل سیاه وجود نداشت.
تفاصيل المقالة
سند
Sanad is a platform for managing Azad University publications