بررسی اپیدمیولوژیکی بیماریهای حاد ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده مختلف ثبت شده در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه در دوره ۴ ساله (٩٠-١٣٨٧)
الموضوعات :
کیومرث شرفی
1
,
مسعود مرادی
2
,
عبداله درگاهی
3
,
زهرا رضایی
4
,
سروه خاموشی
5
,
مرضیه نادری
6
1 - دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
2 - دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
3 - دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
4 - دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
5 - - دانش آموخته کارشناسی ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
6 - دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
الکلمات المفتاحية: کرمانشاه, مسمومیت های غذایی, بیمارستان امام خمینی, بررسی اپیدمیولوژیکی,
ملخص المقالة :
بیماری غذایی یکی از مشکلات جهانی بوده که اغلب خطراتی فوری و حاد ایجاد میکند. انجام مطالعات اپیدمیولوژیکی برای شناسایی منابع آلودگی، راههای انتقال و انتشار بیماری و میزان شیوع بیماریهای غذایی و روشهای پیشگیری و کنترل آنها اهمیت زیادی دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیکی بیماریهای حاد ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه در دوره 4 ساله (١٣٨٧ تا 1390) میباشد. در این مطالعه اطلاعات 4 سال اخیر بیماریهای غذایی از 165 پرونده بیماران بستری شده استخراج گردید. برای تعیین ارتباط بین فراوانی بیماری غذایی و متغیرهای مختلف مورد بررسی از آزمون خیدو استفاده گردید. مقایسه یافتهها از نظر فصل، جنس و گروه سنی نشان داد که بیشترین فراوانی بیماریهای غذایی بهترتیب مربوط به فصل بهار، جنس مذکر و گروه سنی 15 تا 30 بود و روند فراوانی از سال 1387 تا سال 1390 افزایشی تعیین گردید. همچنین ارتباط فراوانی بیماریهای غذایی با فصول سال، ماه، جنس و گروه سنی معنیدار بود (01/0 <p). با توجه به نتایج مطالعه، لازم است سازمانهای مسئول نسبت به آموزش عمومی و افزایش میزان آگاهی مردم با استفاده از رسانههای ارتباط جمعی نظیر رادیو، تلویزیون، روزنامه و غیره در جهت تعمیق اصول بهداشت مواد غذایی اقدام لازم را به عمل آورند.