بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام مراکز جمع آوری شیر شهرهای چالوس و رامسر
الموضوعات :
احمدرضا برامی
1
,
محمدرضا پور علمی
2
,
مهرداد ایرانی
3
1 - 1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، گروه علوم آزمایشگاهی، چالوس، ایران.
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چالوس، گروه علوم دامی، چالوس، ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر، گروه علوم دامی، قائمشهر، ایران.
تاريخ الإرسال : 19 الأربعاء , محرم, 1433
تاريخ التأكيد : 09 الأربعاء , رجب, 1433
تاريخ الإصدار : 28 الإثنين , ربيع الأول, 1433
الکلمات المفتاحية:
رامسر,
شیر خام,
الایزا,
آفلاتوکسین M1,
چالوس,
ملخص المقالة :
آفلاتوکسین M1 در اثر مصرف غذای آلوده به آفلاتوکسین B1 توسط گاو، در شیر ظاهر می شود. در این مطالعه آلودگی شیر خام مراکز جمع آوری شیر خام شهرهای چالوس و رامسر به آفلاتوکسین M1 بررسی شد. تعداد 200 نمونه شیر خام در طول دو فصل زمستان (دی و بهمن) و تابستان (تیر و مرداد) از مراکز جمع آوری شیر خام تهیه گردید و به روش الایزا مورد بررسی قرار گرفت. آفلاتوکسین M1 در 100 و 79/59 درصد از نمونه های اخذ شده فصل زمستان به ترتیب در رامسر و چالوس ردیابی شد. از این میان 45 درصد از نمونه های رامسر و30 درصد از نمونه های چالوس بیش از حد قابل قبول (50 نانوگرم در لیتر) استاندارد ملی و استاندارد اتحادیه اروپا به آفلاتوکسین M1 آلوده بودند. تفاوت بین میانگین مقدار آفلاتوکسین M1 در نمونه های فصول زمستان و تابستان معنی دار نبود (05/0P<) در حالی که بین شهرهای چالوس و رامسر نتایج بدست آمده در هر دو فصل تفاوت معنی دار داشت (05/0P<). همچنین در طول مطالعه آلوده ترین ماه تحقیق، ماه بهمن تعیین گردید.
المصادر:
Alborzi, S., Pourabbas, B. and Rashidi, M. (2006). Aflatoxin M1 contamination in pasteurized milk in Shiraz. Food Control, 17: 582-594.
Bakirici, I. (2001). A study on the occurrence of Aflatoxin M1 in milk and milk products produced in Van of turkey. Food Control, 12(1): 47-51.
Buchi, G. and Weinreb, S.M. (1969). Total synthesis of racemic Aflatoxin M1 (milk toxin). Journal of the American Chemical Society, 91(19): 5408-5409.
Caravajal, M., Bolanos, A., Rojo, F. and Mendez, I. (2003). Aflatoxin M1 in pasteurized and ultrapasteurized milk with different fat content in Mexico. Journal of Food Protection, 66: 1885-92.
Caravajal, M., Rojo, F., Mendez, I. and Bolanos, A. (2003). Aflatoxin B1 and its interconverting metabolite aflatoxin in milk: the situation in Mexico. Food Additives and Contaminants, 20: 1077-1086.
Galvano, F., Galofaro, V., Ritieni, A., Bognanno, M., De angelis, A. and Galvano, G. (2001). Survey of the occurrernce of aflatoxin M1 in dairy products marketed in Italy: second year of observation. Food Additives and Contaminants, 18(7): 644-656.
Ghiasian, S.A., Maghsood, A.H., Neyestani, T. and Mirhendi, S.H. (2007). Occurrence of Aflatoxin M1 in raw milk during the summer and winter seasons in Hamedan, Iran. Journal of Food Safety, 27: 188-198.
Gholampour, A.I., Khoushnevis, S.H. and Hashemi, S.J. (2007). Aflatoxin M1 level in pasteurized and sterilized milk of Babol city. Tehran University Medical Journal, 65: 20-24 [In Farsi].
Hussein, H.S. and Brasel, J.M. (2001). Toxicity, metabolism, and impact of mycotoxins on humans and animals, Toxicology, 167: 101-134.
Ismair, Y. and Ruston, S. (1996). Aflatoxin in food and feed: occurrence, legislation and inactivation by physical mthods. Food Chemistry, 59(1): 57-67.
Kamkar, A. (2008). Detection of Aflatoxin M1 in powdered milk samples by ELISA. Pajouhesh-va-Sazandegi, 79: 174-180
Kamkar, A. (2005). A study on the occurrence of Aflatoxin M1 in raw milk produced in sarab city of iran. Food Control, 16(7): 593-599.
Karim, G., Bokaei, S. and Khorasani, A. (1982). Study on the contamination of milk with Aflatoxin in Tehran. Jouranl of Iran Public Health, 11: 19-23 [In Farsi].
Karim, G., Bokaei, S. and Khorasani, A. (1998). Contamination of raw milk with Aflatoxin M1 in Tehran using ELISA. pajoohesh Journal, 40(3): 163-5 [In Farsi].
Lafont, P., Siriwardana, M. and Lafont, J. (1989). Genotoxicity of hydroxyl-Aflatoxins M1 and M4. Microbiology Alimentarius Nutrition, 7: 1-8.
Letutour, B., Tantaovi, A. and Ihal, L. (1983). Simulaneous detection of alfaroxin B1 andochratoxin A in olive oil. Journal of the American Oil Chemistery Society, 60(4): 835-837.
Martins, M.L. and Martins, H.M. (2000). Aflatoxin M1 in raw and ultra high temperature-treated milk commercialized in Portugal. Food Additives and Contamination, 17: 871-874.
Nemati, M., MesgariAbbasi, M., Parsa, H. and Ansarin, M.A. (2010). Survey on the occurrence of Aflatoxin M1 in milk samples in Ardabil, iran. Food Control, 21(7): 1022-1024.
Oliveria, C.A., Germano, P.M., Bird, C. and Pinto, C.H. (1997). Immunochemical assessment of Aflatoxin M1 in milk powder consumed by infants in Sao Paulo, Brazil. Food additives and contaminants, 14(1): 7-10.
Oruc, H.H. and Sonal, S. (2001). Determination of Aflatoxin M1 levels in cheese and milk consumed in bursa, Turkey. Veterinary and human Toxicology, 43(5): 292-303.
Oveisi, M.R., Jannat, B., Sadeghi, N., Hajimahmoodi, M. and Nikzad, A. (2007). Presence of Aflatoxin M1 in milk and infant milk production Tehran, iran. Food Control, 18: 1216-1218.
Purchase, F.H. (1963). Acute toxicity of Aflatoxins M1 and M2 in one-day-old Ducklings. Food and Cosmetics Toxicology, 5: 339-342.
Razavilar, V. (2001). Pathogenic Microorganisms in Foods and Epidemiology of Food Poisoning. (2001). Tehran University Press, Tehran, Iran, pp. 189-240 [In Farsi].
Riazipour, M., Tavokoli, H.R., Razzaghi-Abyaneh, M., Rafati, H. and Sadr Momtaz, M.T. (2010). Measuring the amount of M1 Aflatoxin in pasteurized milk. Kowsar Medical Journal, 15: 89-93 [In Farsi].
Rostogi, S., Dwivedi, D.P. and Khnna, K.S. (2004). Detection of Aflatoxin M1 contamination in milk and infant milk products from Indian markets by ELISA. Food Control, 15: 287-290.
Sefidgar, S.A., Azizi, G., Khosravani, A.R. and roudbar, M.S. (2008). Presense of Aflatoxin M1 in raw milk at cattle farms in babol, iran. Pakistan Iournal of Biological Science, 99(3): 484-486.
Tajik, H., Rohani, S.M. and Moradi, M. (2007). Detection of Aflatoxin M1 in raw and commercial pasteurized milk in urmia, iran. Pakistan Iournal of Biological Science, 10(22): 4103-4107.
Tajkarimi, M., Ghaemmaghami, S.S., Motalebi, A., Poursoltani, H., Salahnejad, A. and Shojaee, F. (2007). Seasonal survey in content M1 Aflatoxin in raw milk taken from 15 dairy factory. Pajouhesh-va-Sazandegi, 75: 2-9 [In Farsi].
You-min, F.U. (1996). Determination of Aflatoxin M1 in milk and product using immuno-affinity columnand fluorescence measurements. Journal of Food and Drug Analysis, 4(2): 175-183.