طراحی پروفیل ریسک محصول خربزه شهرستان مشهد
الموضوعات : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزی
سیما غضنفری
1
(گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. ایران)
محمد قربانی
2
(گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. ایران)
ارش دوراندیش
3
(گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران. ایران)
الکلمات المفتاحية: خربزه, ریسکِ تولید, ماتریس ریسک. معیار طبقه بندی,
ملخص المقالة :
مقدمه و هدف: بخش کشاورزی و فعالیتهای مرتبط با آن دارای ویژگیهای خاصی است، که آن را به شدت در معرض خطرات و آسیبهای متعدد و غیرقابل پیشبینی و در نتیجه خسارات و مشکلات فراوان قرار داده است. بنابراین، شناسایی و ارزیابی این خطرات و آسیبها میتواند کشاورزان را در اتخاذ تصمیمگیری صحیح یاری نماید. هدف از مطالعۀ حاضر، شناسایی و ارزیابی ریسکهای تولید محصول خربزه و تهیۀ پروفیل ریسکهایِ تولید این محصول میباشد. مواد و روشها: برای ارزیابی خسارت هر یک از ریسکهایِ تولید از دو معیار فراوانی وقوع و میزان اثر ریسک و در نهایت از ماتریس ریسک استفاده شده است. حجم نمونۀ مورد مطالعه با استفاده از نمونهگیری تصادفی ساده تعیین و اطلاعات از طریق مصاحبۀ حضوری با 50 کشاورز خربزهکار شهرستان مشهد در سال 1398 جمعآوری گردید. یافتهها: نتایج حاصل نشان میدهد بزرگترین ناحیۀ ریسکی از لحاظ فراوانی ریسک و اثر ریسک به ناحیۀ پنجم شامل ریسک خشکسالی، آفات، بیماریهای مختلف، پرندگان و مگس خربزه و سپس ناحیۀ اول با 4 ریسک و ناحیۀ دوم و سوم هر کدام با 1 ریسک اختصاص دارد. بحث و نتیجهگیری: استفاده از پروفیل ریسک برای طراحی الگوها و پوشش بیمهای متناسب با ریسکها برای کاهش زیان وارده به صندوق بیمه و تحت پوشش قرار گرفتن ریسکهای اصلی و مهم در تولید خربزه برای افزایش تقاضای بیمه پیشنهاد شد.
http://noo.rs/WgTIb
www.magiran.com/p1413000
[DOI:10.22048/jsat.2018.92906.1249]
[DOI:10.1016/j.aaspro.2010.09.028]
[DOI:10.22067/jwsd.v1i2.39596]
https://khrazavi.mporg.ir/Portal/View/Page.aspx?PageId=6281233c-30bf-45df-8d6b-c8d227c77628&t=29
https://koaj.ir/modules/showframework.aspx?RelFacilityId=1241&ObjectID=851&FrameworkPageType=SEC
_||_