بررسی امکان کاربرد فرآوردههای جنبیصنایع قند در تولید جوندهکش (موشهای سوری)
الموضوعات :
فائزه لطفی حقیقت
1
,
مسعود هنرور
2
,
نگار پناهی
3
1 - گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غدایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 - گروه علوم و صنایع غدایی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غدایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3 - گروه علوم پایه، داانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
تاريخ الإرسال : 20 السبت , ربيع الثاني, 1442
تاريخ التأكيد : 21 الأربعاء , شوال, 1442
تاريخ الإصدار : 08 السبت , ربيع الأول, 1445
الکلمات المفتاحية:
ضایعات,
ملاس,
فیبر خام,
تفاله خشک,
ملخص المقالة :
چکیدهیکی از وظایف متخصصین صنایع غذایی جلوگیری از ایجاد ضایعات در صنایع غذایی و در صورت لزوم کاهش تولید این ضایعات می باشد.یکی از راهکارهایی که متخصصین صنعت غذا در نظر می گیرند تبدیل ضایعات صنایع غذایی به یک محصول با ارزش افزوده بالا می باشد. پژوهش انجام شده با توجه به امکان ایجاد محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر از محصولات جانبی چغندر قند صورت پذیرفته است.هدف از این پژوهش علاوه بر به کارگیری ضایعات مواد غذایی و تولید محصول با ارزش افزوده بالا از ایجاد ضایعات محصولات کشاورزی و مواد غذایی که توسط جوندگان ایجاد می شود جلوگیری نماید.برای تولید محصول با استفاده از نرم افزار Design expert ،طرح مخلوط 16 فرمولاسیون به صورت پلت ساخته شده و پس از آزمون اندازه گیری میزان فیبر خام، فرمول بهینه محصول با استفاده از نرم افزار حاصل و پس از ساخت ، بر روی 60 سر موش سوری ماده آزمایش شد.در این مطالعه،سمیت حاد با هدف تعیین محدوده LD50 ،در موش سوری ماده به روش خوراکی اقدام گردید. بررسی تغییرات رفتار و مرگ و میر ناشی از سمیت در موش ها به مدت ۴۸ ساعت انجام شد.بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه سمیت حاد خوراکی، LD50 محصول تولید شده 1500میلی گرم/ کیلوگرم گزارش گردید.کلیدواژه ها : فیبر خام ، ملاس ، تفاله خشک ، ضایعات
المصادر:
سلطانینژاد، ک. و شادنیا، ش.1381. مروری بر سم شناسی جونده کشهای ضد انعقادی نسل دوم رایج در ایران. مجله علمی پزشکی قانونی، جلد8، شماره27، 53-46 .
فتحی، ف.، بیات کوهسار، ج.، قنبری، ف.، ناصریان، ع. ومقصودلو، ش.2017.اثرافزودنملاسوتفاله چغندر قند بر ارزش تغذیهای سیلاژ فضولات مرغ تخمگذار، مجلهی پژوهش در نشخوارکنندگان. دوره5، شماره3، 102- 87 .
موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران، 1388. فراوردههای غذایی کشاورزی- اندازهگیری مقدار فیبر خام-روش عمومی. استاندارد ملی ایران ، شماره 3105، تجدید نظر اول .
میرمجیدی، ع. و بابائی، ب. 1387. استخراج پکتین به روش پیش هیدرولیز از تفالة برخی از ارقام تجارتی چغندرقند. مجلهی تحقیقات مهندسی کشاورزی، دوره9، شماره 4، 114-103.
نظیری، ی. 1394. فراوری پسماندهای صنعت قند از جمله تفاله چغندر قند و ملاس،مجموعه مقالات بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران.
Asadi, M. 2006. Beet-sugar handbook: John Wiley & Sons. New Jersey, pp. 30-44.
Howald , G. R.,Faulkner, K. R., Tershy, B., Keitt, B., Gellerman, H. and Creel, E. M .2005. Eradication of black rats from Anacapa Island biological and social considerations. Proceedings of the 6th California Islands symposium(pp.312-329).Arcata
Ma, X. and Hopkins, B. and Gao, X. and Feng, Z., Wang, D. 2019. Specific toxicity in six rodent species from China of a new modified norbormide. New Zealand Journal of Zoology, 46(4):275-284.
OECD. 2016. Gudeline for the testing of chemicals. section2, test No.420.
Parkes, J. Fisher, P. and Forrester, G. 2011. Diagnosing the cause of failure to eradicateintroduced rodents on islands: brodifacoum versus diphacinone and method of bait delivery. Conservation Evidence,8:100-106.
Pitt, W. C., Berentsen, A. .R., Shiels, A. B., Volker, S. F., Eisemann, J. D., Wegmann, A. S. and et al. 2015. Non-target species mortality and the measurement of brodifacoum rodenticide residues after a rat (Rattus rattus) eradication on Palmyra Atoll, tropical Pacific. Biological Conservation, 185:36-46.
Pribis, V., Levic, L., Filipcev, B. and Simurina, O. 2008.Nutritive quality and sensory properties of fine yeast leavened bakery products with sugar beet molasses. PTEP (Serbia and Montenegro), 10(1):10-21.
Rao, J. U. M. and Satyanarayana, T. 2007.Improving production of hyperthermostable and high maltose-forming α-amylase by an extreme thermophile
Geobacillus thermoleovorans using response surface methodology and its applications. Bioresource technology, 98(2):345-352.
Rennison, D., Laita, O., Bova, S., Cavalli, M., Hopkins, B., Linthicum, D. S. and et al. 2012. Design and synthesis of prodrugs of the rat selective toxicant norbormide. Bioorganic and medicinal chemistry, 20(13):3997-4011.
Selgas, M., Cáceres, E. and García, M. 2005. Long-chain soluble dietary fibre as functional ingredient in cooked meat sausages.Food Science and Technology International, 11(1):41-48.
Singla, N. and Kanwar , D. 2014. Poultry egg components as cereal bait additives for enhancing rodenticide based control success and trap index of house rat, Rattus rattus. Asian Pacific journal of tropical biomedicine,4(1):341-347.
Takács, S. Musso, A. E. Gries, R., Rozenberg, E., Borden, J. H., Brodie, B. and et al. 2018. New food baits for trapping house mice, black rats and brown rats. Applied Animal Behaviour Science, 200(4):130-135.
_||_