آرکوباکترها، باکتری های گرم منفی، بدون اسپور خمیده شکل هستند که به وسیله رشد در حضور اکسیژن و دماهای پایین از جنس کمپیلوباکتر متمایز می شود. آرکوباکتر بوتزلری رایج ترین گونه ی این جنس است که به عنوان پاتوژن زئونوز و نوظهور شناخته شده است. این مطالعه با هدف جداسازی و شنا چکیده کامل
آرکوباکترها، باکتری های گرم منفی، بدون اسپور خمیده شکل هستند که به وسیله رشد در حضور اکسیژن و دماهای پایین از جنس کمپیلوباکتر متمایز می شود. آرکوباکتر بوتزلری رایج ترین گونه ی این جنس است که به عنوان پاتوژن زئونوز و نوظهور شناخته شده است. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی آرکوباکتر بوتزلری از گوشت ماکیان عرضه شده در کشتارگاه ها و خرده فروشی ها در شهرستان تنکابن انجام گرفت. 140 نمونه گوشت ماکیان شامل مرغ (97 نمونه )، اردک (25 نمونه )، بوقلمون ( 18نمونه) در دو سطح کشتارگاه (45 نمونه) و خرده فروشی ها (95 نمونه) بصورت کاملا تصادفی جمع آوری، بررسی و مورد آزمایش قرار گرفتند. جهت جداسازی از تکنیک preT-KB و به منظور تعیین هویت و شناسایی از تستهای فنوتایپینگ استفاده گردید. 20 نمونه از 140 نمونه آزمایش شده 28/14 درصد به آرکوباکتر بوتزلری آلوده بودند که تماماً متعلق به نمونه های گوشت مرغ بود. بالاترین میزان آلودگی در پوست، پس از آن در محتویات شکمی و در نهایت گوشت مشاهده شد. میزان فراوانی در نمونه های کشتارگاهی 77/17 درصد و خرده فروشی ها 63/12 درصد بود. ماکیان بعنوان مخزن اصلی آرکوباکترها مطرح می باشند. حضور این باکتری در گوشت ماکیان منطقه مورد تحقیق می تواند احتمال انتقال این عامل بیماری زا را به انسان از طریق مصرف محصولات غذایی افزایش دهد. لذا به نظر می رسد برای کنترل آلودگی به این باکتری در چرخه تولید و مصرف گوشت ماکیان باید دقت کافی به عمل آید.
پرونده مقاله
نعناع دشتی یک گیاه دارویی پرمصرف بوده که به عنوان یک گیاه ادویهای رایج در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد. این مطالعه به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس گیاه نعناع دشتی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی انجام شد. جهت استخراج اﺳﺎﻧﺲ برگهای گیاه چکیده کامل
نعناع دشتی یک گیاه دارویی پرمصرف بوده که به عنوان یک گیاه ادویهای رایج در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد. این مطالعه به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس گیاه نعناع دشتی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی انجام شد. جهت استخراج اﺳﺎﻧﺲ برگهای گیاه از دستگاه کلونجر استفاده شد. شناسایی ترکیبات اسانس با استفاده از کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنجی جرمی صورت پذیرفت و سپس کمترین غلظت مهارکنندگی و کمترین غلظت باکتریکشی اسانس مذکور با استفاده از روش رقت در میکروپلیت 96 چاهکی (میکرودایلوشن) انجام شد. در مجموع 33 ترکیب شناسایی شدند که حدود 5/98 درصد کل ترکیبات شناخته شده اسانس را تشکیل دادند. بیشترین ترکیبات این اسانس، کاروون (35/28 درصد)، منتول (35/14 درصد)، متیلن (059/14 درصد)، و لیمونن (303/9 درصد) بودند. MIC و MBC اسانس این گیاه علیه استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 25 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر و برای اشریشیا کلی 50 و 100 میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. با توجه به ترکیبات ضدباکتریایی اسانس این گیاه میتوان آن را به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در موادغذایی استفاده نمود.
پرونده مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس با تولید چندین انتروتوکسین در مواد غذایی باعث بروز علائم مسمومیت با شدت های مختلف می شود. به علت پیدایش سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس روز به روز تعداد آنتی بیوتیک های موجود برای درمان این عفونت ها کاهش می یابد. مطالعه چکیده کامل
استافیلوکوکوس اورئوس با تولید چندین انتروتوکسین در مواد غذایی باعث بروز علائم مسمومیت با شدت های مختلف می شود. به علت پیدایش سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس روز به روز تعداد آنتی بیوتیک های موجود برای درمان این عفونت ها کاهش می یابد. مطالعه حاضر با هدف جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و شناسایی ژن مقاوم به متی سیلین در نمونه های مواد غذایی با استفاده از تکنیک PCR چند گانه انجام گرفت. دراین مطالعه 320 نمونه مواد غذایی مختلف در فاصله زمانی مرداد ماه 1394 تا فروردین 1395 به صورت تصادفی از مناطق مختلف تربت حیدریه جمع آوری و به آزمایشگاه ارسال شدند. نمونه ها مطابق با دستورالعمل استاندارد از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک در آگار بر اساس دستورالعمل CLSI انجام گردید. جهت شناسایی و تایید استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده و ژن های حدت و مقاومت از آزمون PCR استفاده شد .از تعداد 320 نمونه،53 نمونه (6/16 درصد) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودند. آلوده ترین نمونه مربوط به نمونه شیرینی (7/19 درصد) بود. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد، بیشترین حساسیت مربوط به آنتی بیوتیک توبرامایسین (شامل 100 درصد موارد) و بیشترین مقاومت مربوط به آنتی بیوتیک تتراسایکلین (شامل 09/15 درصد) بود. از میان 53 جدایه 9 مورد (98/16 درصد) در آزمایش انتشار دیسک در آگار به متی سیلین مقاوم بودند و 5 جدایه (5/9 درصد) در تست PCR دارای ژن مقاومت mecA بودند. با توجه به میزان بالای آلودگی مواد غذایی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، به منظور جلوگیری از آلودگی و انتقال سویه های مقاوم میکروبی تولید و توزیع آنها باید تحت کنترل بهداشتی قرار گیرد.
پرونده مقاله
رنگدانه تولید شده توسط قارچ موناسکوس به دلیل توانایی بالای تولید رنگدانه های متفاوت از نظر رنگ و ثبات شیمیایی از توجه ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق تولید رنگدانه نارنجی توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC 5303 در شرایط تخمیر در حالت غوطه وری با استفاده از خرمای ضایعاتی ان چکیده کامل
رنگدانه تولید شده توسط قارچ موناسکوس به دلیل توانایی بالای تولید رنگدانه های متفاوت از نظر رنگ و ثبات شیمیایی از توجه ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق تولید رنگدانه نارنجی توسط موناسکوس پورپورئوس PTCC 5303 در شرایط تخمیر در حالت غوطه وری با استفاده از خرمای ضایعاتی انجام پذیرفت. عوامل موثر غلظت قند خرما (60-20 گرم بر لیتر)، نمک (12-6 درصد) و pH (9-6) محیط کشت به منظور بهینه سازی تولید رنگدانه نارنجی با استفاده از روش سطح پاسخ طرح مرکب مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت قند خرما 20 گرم بر لیتر، نمک 6 درصد و pH برابر 9 بهترین شرایط برای تولید رنگدانه نارنجی ( 7/6 واحد جذب نوری) می باشد. در بهینه شرایط تولید، بیشترین بازده تولید رنگدانه نارنجی، راندمان تولید بیومس، راندمان تبدیل سوبسترا و راندمان تخمیر به ترتیب (OD) 05/±0 24/6،(g/l) 2/7 ، 82% و (g/l.day) 36/5 می باشد. با توجه به نتایج محیط کشت خرما می تواند به عنوان منبع کربن در تولید رنگدانه نارنجی توسط قارچ موناسکوس پورپورئوس مورد استفاده قرار گیرد.
پرونده مقاله
لاکاز متعلق به خانواده پلی فنول اکسیداز است و به دلیل خواص ساختاری و عملکردی در حذف آلودگی های زیست محیطی اهمیت بسیار زیادی دارد. اخیرا قابلیت اکسیداسیون مواد فنلی و غیر فنلی لاکاز مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، تولید لاکاز نوترکیب و تعیین چکیده کامل
لاکاز متعلق به خانواده پلی فنول اکسیداز است و به دلیل خواص ساختاری و عملکردی در حذف آلودگی های زیست محیطی اهمیت بسیار زیادی دارد. اخیرا قابلیت اکسیداسیون مواد فنلی و غیر فنلی لاکاز مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. هدف از این پژوهش، تولید لاکاز نوترکیب و تعیین خصوصیات بیوشیمایی و کینتیکی آنزیم است. از آنجائیکه قارچ Trametes قابلیت تولید مقدار اندک لاکاز را دارد، جهت تولید انبوه، توالی آمینواسیدی لاکاز شناسایی و توالی ژنی مطابق ترجیج کدونی میزبان مخمری Pichia pastoris، طراحی و سنتز شد. ژن لاکاز سنتزی تحت کنترل پروموتور قوی القایی AOX و سیگنال پپتید αMF در ناقل PpinkαHC کلون سازی و پس از انتقال به میزبان متیلوتروف Pichia pastoris داخل ژنوم اینتگره شد و به ترتیب در محیط های بیانیBMGY و القاییBMMY با متانول به صورت خارج سلولی بیان شد. پس از بررسی کمی وکیفی آنزیم، خصوصیات فیزیکوبیوشیمیایی آنزیم نوترکیب تعیین شد. بررسی فعالیت لاکازی سوپرناتانت مخمرهای ترانسفورم شده، بیان خارج سلولی آنزیم نوترکیب فعال را نشان داد. بررسی سوپرناتات نشان داد وزن مولکولی لاکاز نوترکیب 65 کیلو دالتون است. همچنین بررسی ویژگی های بیوشیمیایی لاکاز نوترکیب، محدوده pH اسیدی وسیع با pH بهینه 8/4 و نتایج سنجش پروفایل دمایی، بهینه دمای C°60 را نشان داد. با بررسی پارامترهای کینتیکی، µM140= Km تعیین شد که نتایج بدست آمده نشان داد لاکاز نوترکیب با مقدار تولید انبوه و خصوصیات فیزیکوشیمیایی مناسب با معیارهای صنعتی، به صورت فعال و خارج سلولی بیان شده است. آنزیم لاکاز نوترکیب بیان شده قابلیت کاربری در صنایع متعدد دارویی، غذایی و استفاده در بیوتکنولوژی جهت پاکسازی محیط زیست را دارد.
پرونده مقاله
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پوششهای خوراکی جدایه پروتئینی آبپنیر حاوی آنزیم لیزوزیم بر ویژگیهای میکروبی فیله مرغ در دمای یخچال انجام شد. تیمارهای مورد استفاده شامل تیمار کنترل و تیمارهای حاوی پوشش جدایه پروتئینی آبپنیر بدون آنزیم لیزوزیم و حاوی غلظتهای 5/0 و 1 چکیده کامل
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پوششهای خوراکی جدایه پروتئینی آبپنیر حاوی آنزیم لیزوزیم بر ویژگیهای میکروبی فیله مرغ در دمای یخچال انجام شد. تیمارهای مورد استفاده شامل تیمار کنترل و تیمارهای حاوی پوشش جدایه پروتئینی آبپنیر بدون آنزیم لیزوزیم و حاوی غلظتهای 5/0 و 1 درصد آنزیم لیزوزیم و هر کدام با 3 تکرار تهیه شدند. آزمونهای میکروبی شامل شمارش کلی باکتری های مزوفیل هوازی، شمارش باکتریهای سرمادوست، شمارش سودوموناس، شمارش باکتریهای انتروباکتریاسه طی 12 روز بر روی گروهها انجام شد. شمارش میکروبی نمونههای پوشش داده شده با جدایه پروتئینی آبپنیر حاوی غلظتهای مختلف آنزیم لیزوزیم در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنی داری )05/0(P< نشان داد و به طور کلی با افزایش غلظت آنزیم لیزوزیم اثر ضد میکروبی پوشش مورد استفاده نیز افزایش یافت. یافتههای مطالعه حاضر نشان میدهد که جدایه پروتئینی آب پنیر حاوی آنزیم لیزوزیم، به عنوان یک پوشش دهنده و نگه دارنده طبیعی میتواند موجب افزایش زمان ماندگاری گوشت مرغ گردد.
پرونده مقاله
استافیلوکوکوس اورئوس یک پاتوژن فرصت طلب مهم در ایجاد بیماری های متنوع نظیر عفونت های دستگاه ادراری و پنومونی می باشد. مصرف بی رویه و بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث پیدایش مقاومت های آنتی بیوتیکی در این باکتری خصوصا در برابر آنتی بیوتیک های رایج در درمان شده است. بررسی حا چکیده کامل
استافیلوکوکوس اورئوس یک پاتوژن فرصت طلب مهم در ایجاد بیماری های متنوع نظیر عفونت های دستگاه ادراری و پنومونی می باشد. مصرف بی رویه و بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث پیدایش مقاومت های آنتی بیوتیکی در این باکتری خصوصا در برابر آنتی بیوتیک های رایج در درمان شده است. بررسی حاضر به منظور تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر و فرآورده های سنتی شیر به ویژه مقاومت به متی سیلین انجام گرفت. در مجموع 403 نمونه شیر و فرآورده های شیری از مراکز توزیع مواد لبنی وسنتی اخذ و کشت داده شد. ایزوله های جدا شده به منظور تعیین فراوانی حضور ژن mecA، تیپ هایSCCmec و ژن های کد کننده مقاومت آنتی بیوتیکی به روش PCR آزمایش گردیدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها به روش انتشار دیسک ارزیابی شد. از 403 نمونه مورد مطالعه، 151 نمونه (67/44 درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند، که بیشترین میزان آلودگی در نمونه های مربوط به شیر خام گاو (55/58 درصد) یافت شد. از بین تیپ هایSCCmec در ایزوله های mecA مثبت تنها تیپ IV ردیابی شد که در این میان تعداد 66 ایزوله متعلق به تیپ IVd، 21 ایزوله مربوط به تیپ IVc و 13 ایزوله متعلق به تیپ IVa بودند و اختلاف آماری معنی دار (P= 0.026) بین حضور تیپ SCCmec- IVd با دو تیپ IVa و IVc مشاهده شد. شیوع بالای آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس در شیرخام و فرآورده های سنتی شیر و مقاومت آنتی بیوتیکی بالای این ایزوله ها به انواع آنتی بیوتیک های رایج در درمان عفونت های انسانی یک زنگ خطر جدی برای جامعه بوده و لزوم به کارگیری اقدامات بهداشتی و کنترل کیفی فرآورده های شیری را بیش از پیش مشخص می کند.
پرونده مقاله
باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه عوامل بیماریهای استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در ماهیان هستند که قابلیت انتقال به انسان در صورت تماس یا مصرف ماهی آلوده را دارند. این دو عامل در سالهای اخیر شیوع زیادی در مزارع پرورش ماهی در ایران داشتهاند. این مطال چکیده کامل
باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه عوامل بیماریهای استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در ماهیان هستند که قابلیت انتقال به انسان در صورت تماس یا مصرف ماهی آلوده را دارند. این دو عامل در سالهای اخیر شیوع زیادی در مزارع پرورش ماهی در ایران داشتهاند. این مطالعه بهمنظور بررسی تاثیر غلظتهای مختلف لیزوزیم بر باکتریهای استرپتوکوکوساینیایی و لاکتوکوکوسگارویه و همچنین تعیین MICو MBC این غلظتها بر میزان رشد باکتریهای فوق انجامگرفته است. بدین منظور، خاصیت ضدمیکروبی غلظتهای مختلف لیزوزیم (53/19، 06/39، 13/78، 25/156، 5/312، 625، 1250، 2500 و 5000 میکروگرم بر میلی لیتر) علیه باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه جداشده از ماهیان قزل آلای رنگینکمان در استان چهارمحال و بختیاری با استفاده از روش میکرودایلوشن و قرائت جذب نوری در سه pH 5/5، 6 و 7 موردبررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از روش میکرودایلوشن نشان داد که مهار رشد هر دو باکتری تحت تاثیر لیزوزیم در pH های 6 و 5/5 در غلظتg/ml µ 5000 مشاهده گردید. درحالیکه در 7=pH مهار رشد باکتریها مشاهده نشد. تغییرات جذب نوری حاصل از رشد هر دو باکتری درpH های مختلف موردمطالعه، با افزایش غلظت لیزوزیم رو به کاهش بود. ولی در غلظت g/mlµ 5000 در pH های 6 و 5/5 در مقایسه با مقادیر کمتر بهطور معنیداری جذب نوری پایین بود (05/0>P) درنتیجه، لیزوزیم در مهار رشد باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه موثر بوده و همچنین کاهش مقادیر pH تاثیر معنیداری در فعالیت ضدمیکروبی لیزوزیم دارد.
پرونده مقاله