غذای پایدار، محور اصلی توسعه
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییسمیه فرهنگ هولیقی 1 , فاطمه حیدری دالنجان 2 , آیلین بهداشتی خسروشاهی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق
کلید واژه: نوآوری, آب, کشاورزی, کلمات کلیدی: ایمنی مواد غذایی, امنیت مواد غذایی,
چکیده مقاله :
ایمن بودن مواد غذایی یکی از بزرگترین مسائل عمومی است که موردتوجه بسیاری از کارشناسان در سراسر جهان قرارگرفته است. خطرات میکروبیولوژی، شیمیایی و فیزیکی میتواند منجر به ایجاد مشکلاتی در حیطه امنیت مواد غذایی شود. بهمنظور مقابله با این دسته از مشکلات و حفاظت از سلامت مصرفکننده، روشهای تشخیصی سریع، مطمئن و قابلاستقرار میدانی با الزامات مختلف موردنیاز است. یکی از اقدامات ضروری برای پیشگیری از ایجاد آن و تضمین ایمنی مواد غذایی است. عوامل مؤثر بر تأثیر تغذیه بهینه و مثبت شامل استفاده از مداخلات چندجزیی و رویکردهای حساس به جنسیت و مشارکتی است که همهی زمینهها را در نظر میگیرد. از یکسو، به دلیل بیماریهای منتقلِ از مواد غذایی به بشر و ایجاد اختلال در سلامت انسان، توانایی تشخیص وجود آلودگی در مواد غذایی و آب (سالم از ناسالم) از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
Food safety is one of the biggest public issues that has been the focus of many experts around the world. Microbiological, chemical and physical hazards can lead to problems in food safety. In order to deal with this group of problems and protect consumer health, fast, reliable and field deployable diagnostic methods with different requirements are needed. It is one of the necessary measures to prevent its occurrence and ensure food safety. Factors affecting the impact of optimal and positive nutrition include the use of multi-component interventions and gender-sensitive and participatory approaches that consider all areas. On the one hand, due to the diseases transmitted from food to humans and causing disturbances in human health, the ability to detect the presence of contamination in food and water (healthy from unhealthy) is of great importance.
_||_