• فرآیند پذیرش

    فرایند پذیرش مقالات

    پس از بارگذاری مقاله در سامانه نشریه و اختصاص کد به مقالات، بررسی اولیه مقاله، جهت حصول مواردی چون: مطابقت مقاله با شاخص­ های اصلی نشریه، مذکور در بخش راهنمای نویسندگان، ارسال کاربرگ­ های تعهد و تعارض منافع، اصالت سنجی مقاله به لحاظ سرقت علمی و مشابهت­ یابی، از طریق نرم افزارها و سامانه ­هایی مانند: مشابهت ­یابی سمیم نور، ظرف مدت 10 روز کاری، انجام می­ یابد؛ چنانچه مقاله ارسالی، در بررسی اولیه، تأیید لازم را به دست نیآورد، جهت انطباق سازی آن با شاخص ­های مورد نظر نشریه و ارسال مجدد، برگردانده می­ شود و یا در اولویت قرار نگرفتن مقاله و عدم امکان دریافت مجدد آن، اعلام می­ گردد و چنانچه مقاله، تأیید لازم را در بررسی اولیه، دریافت دارد، در جریان داوری قرار می­ گیرد.

    مقالاتی که تأیید لازم را در بررسی اولیه دریافت در جریان داوری قرار می­ گیرند، جهت ارزیابی، حداقل، برای دو داور متخصص در حوزه موضوع مقاله، ارسال می­ گردد. به طور معمول، فرآیند داوری، حدود سه ماه به طول می ­انجامد که زمان فرآیند ارزیابی مجدد پس از انجام اصلاحات مقاله در داوری اولیه، به زمان مذکور، اضافه می­ شود.

    داوری مقالات در نشریه، به روش داوری همتا ـ دو سویه ناشناس (Double blind peer review) است و هویت نویسنده مقاله و داوران برای هر دو طرف مشخص نیست.

    داوران موظف هستند در مدت زمان مشخص شده برای آنان و بر اساس سیاست­ ها و دستور العمل نشریه، به داوری مقاله اقدام کنند. داوران، نتیجه داوری را به صورت: پذیرش، نیاز به بازنگری جزئی یا کلی و عدم پذیرش به همراه توضیحات برای نویسندگان، اعلام می­ دارند. اعلام داوران مبنی بر مروری و گردآوری بودن مقاله ارسالی، به معنای عدم پذیرش مقاله است.

    در صورت اعلام احد از داوران مبنی بر نیاز مقاله به بازنگری، نویسنده یا نویسندگان مقاله، ظرف مدت تعیین شده برای بازنگری، به اعمال توضیحات داوران و انجام اصلاحات لازم در مقاله، مبادرت می­ ورزند. جهت مشخص شدن اعمال بازنگری در مقاله، باید جملات و عبارات موارد بازنگری شده، با رنگی متفاوت از رنگ دیگر جملات مقاله، نگارش یابد و نسخه بازنگری شده در سامانه بارگذاری گردد.

    پس از دریافت نسخه بازنگری شده، مقاله، برای تأیید کفایت بازنگری انجام شده، مجدداً، برای یکی از داوران پیشین و یا داور سوم، جهت داوری تطبیقی ارسال و نتیجه داوری، از طریق سامانه، به نویسندگان اعلام می ­شود؛ چنانچه نظریه داوری، کفایت بازنگری انجام شده و پذیرش مقاله باشد، مقاله، جهت حصول نتیجه نهایی، در دستور جلسه هیأت دبیران نشریه ( تحریریه ) قرار می ­گیرد و در فرض اعلام نظریه داوری تطبیقی، مبنی بر عدم کفایت بازنگری و لزوم انجام مجدد آن، مقاله، جهت بازنگری، مجدداً، برای نویسنده یا نویسندگان آن، ارسال می­ گردد و در غیر این صورت، عدم پذیرش مقاله، اعلام می ­شود.

    مقالاتی که در جلسه هیأت دبیران ( تحریریه ) تأیید نهایی را برای انتشار دریافت می­ کنند، در بخش مقالات پذیرفته شده، در نوبت چاپ، دریافت DOI، ویراستاری و صفحه آرایی قرار می­ گیرند و گواهی پذیرش مقاله، با تعیین زمان و شماره نشریه، برای نویسنده یا نویسندگان آن، صادر می­ شود که از طریق سامانه قابل دریافت است.

    پیش از انتشار مقاله در نشریه، نسخه ویراست شده مقاله، جهت رفع ابهامات و تأیید نهایی قبل از انتشار، برای نویسنده و یا نویسندگان، ارسال می­ گردد.

    در پی انتشار مقاله در نشریه، مقاله به پایگاه ­ها و نمایه ­های ملی و بین المللی همچون: نورمگز و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)  ارسال می­ شود.

    به موجب بخش نامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به شماره: 010/62815 مورخ: 1398/10/04 هزینه پردازش مقاله ( داوری، ویراستاری و چاپ ) در مجلات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، 5/000/000 ریال ( پانصد هزار تومان ) است که 1/500/000 ریال ( یکصد و پنجاه هزار تومان ) پیش از ارسال مقاله به داوری و مبلغ 3/500/000 ریال ( سیصد و پنجاه هزار تومان ) پس از پذیرش مقاله و پیش از انتشار دریافت می شود. مبلغ اخیر، تنها از مقالاتی دریافت می گردد که فرآیند داوری را سپری و به اخذ پذیرش موفق شوند. نویسندگان مقالات پذیرفته شده، باید مبالغ مذکور را به حساب تعیین شده به نام مجله واریز و رسید آن را به نشانی رایانامه مجله ( jcld1401@gmail.com  ) ارسال کنند

    تأخیر و عدم رعایت زمان مشخص شده برای نویسنده یا نویسندگان، در هر مرحله ­ای که انجام امری از آنان خواسته شده است، سبب خارج شدن انتشار مقاله از نوبت تعیین شده و جایگزینی مقاله دیگر می ­شود.

    میانگین زمانی پردازش مقالات ارسالی به نشریه، از هنگام دریافت تأیید در بررسی اولیه تا هنگام دریافت نتیجه نهایی از هیأت دبیران ( تحریریه ) 6 ماه است و مدت انتظار انتشار مقالاتی که در نوبت چاپ هستند، به تعداد مقالات در نوبت چاپ بستگی دارد.

     

    فرآیند پذیرش مقاله در یک نگاه