• راهنمای نویسندگان

    باسمه تعالی

     

    از نویسندگان محترم، تقاضا می‌شود پیش از ارسال مقاله به نشریه، شیوه­ نامه­ نشریه را به دقت مطالعه کنند و از ارسال مقالاتی خودداری ورزند که مطابق شیوه‌نامه­ نشریه، نگارش نیافته­ اند؛ زیرا تنها، مقالاتی در فرآیند ارزیابی قرار می‌گیرند که افزون بر داشتن محتوای علمی، مطابق شیوه‌نامه­ نشریه با رعایت شرایط زیر نگارش یافته ­اند

    الف) نویسنده

    ـ هر مقاله می ­تواند دارای چند نویسنده باشد. نشریه، فردی را نویسنده­ مسئول ( نویسنده­ اول ) مقاله می­ شناسد که عضو هیأت علمی دانشگاه و یا مدرس حوزه­ علمیه و دارای رتبه­ استادیاری و بالاتر و یا همطراز آن است؛ از این رو، دانشجویان محترم مقاطع تحصیلی دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی دانشگاه­ ها و نیز طلاب محترم سطوح مختلف حوزه ­های علمیه، از نوشتن نام خود در بخش نویسنده­ مسئول ( نویسنده اول ) خودداری ورزند؛ البته، طلاب و دانشجویان محترم می ­توانند خود را عهده دار مکاتبات ( و نه نویسنده­ مسئول ) معرفی کنند.

    ـ افرادی که نام آنان در برگه­ مشخصات نویسندگان مقاله، کنار نویسنده­ مسئول، نوشته می­ شود، نویسنده­ همکار به شمار می ­آیند.

     

    ب) ساختار مقاله

    ـ زبان نشریه، فارسی است و نشریه، تنها، مقالاتی را دریافت می­ دارد که به زبان فارسی نگارش می­ یابند.

    ـ رعایت قواعد ادبی نگارش فارسی، الزامی است.

    ـ رعایت دستور خط فارسی مصوّب فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سجاوندی ( . ، ؛ : ـ ـ « » ) و نیم فاصله­ میان واژه­ ها و وندها، الزامی است. در سجاوندی، نشانه ­ها، از واژه­ پیش از خود، بدون فاصله، و از واژه­ پس از خود، دارای فاصله هستند.

    ـ به جهت فارسی بودن زبان مقاله، از به کارگیری واژه ­های خارجی در صورت وجود معادل فارسی آن و نیز از آوردن جملات و عبارات غیر فارسی، در تمامی بخش­ های مقاله، اجتناب گردد؛ جز در مواردی که استناد به عین الفاظ عبارت غیر فارسی، لازم و ضروری است. در صورت نقل مستقیم و استشهاد به ترجمه­ عبارات خارجی، در متن مقاله، عین عبارت خارجی، در پاورقی، آورده شود.

    ـ برای مشخص کردن قسمت‌های مختلف مقاله، از به کارگیری واژه ­های: فصل، بخش و... پرهیز گردد و تنها، از شیوه­ شماره­ گذاری عناوین اصلی و فرعی، از راست به چپ: 1ـ1.، 1ـ2.، 2ـ1.، 2ـ2. و ... استفاده شود.

    ـ هر مقاله، باید دارای: عنوان، چکیده، واژه­ های کلیدی، مقدمه، متن اصلی، نتیجه گیری و کتاب­ نامه ( فهرست منابع ) باشد.

    ـ عنوان مقاله باید دقیق، گویای اندیشه­ اصلی مذکور در مقاله، جذاب و در صورت امکان کوتاه، بین 10 تا 15 واژه باشد.

    ـ چکیده، شامل: هدف، روش گردآوری و تحلیل اطلاعات ( و نه عنوان روش تحقیق ) و دستآورد و نتیجه است که به دو زبان فارسی ( حداکثر 250 کلمه ) و زبان انگلیسی ( حداکثر 30۰  کلمه ) نگارش می ­یابد.  

    ـ واژگان کلیدی فارسی و انگلیسی حداقل ۳ و حداکثر ۵ مورد ذکر و با درنگ نما ( ، ) از یکدیگر جدا شوند.

    ـ محتوای مقدمه شامل توضیحات مقدماتی، بیان مسأله، هدف اصلی، پرسش‌ها و یا فرضیه‌ها، و مرور پیشینه است. تمام این موارد باید همچون تکه‌های جورچین کنار هم قرار گیرند به گونه ­ای که خواننده­ مقاله، تصویری کلی از تمامی اطلاعات مقاله، به دست آورد. چنانچه برای مرور و ارائه­ی پیشینه، به بخشی مجزا نیاز است، پس از مقدمه، مرور پیشینه، به صورت بخشی مستقل آورده می ­شود.

    ـ رعایت اصل مستند نویسی در بیان مطالب مقاله، الزامی است؛ از این رو، پس از نقل مطلب، بلا فاصله، منبع آن، داخل ( هلالین ) نوشته و ارجاع می­ شود. نقل قول‌های مستقیم، داخل کمانک ­های کوچک « » قرار می­ گیرد و نقل قول‌های غیر مستقیم، به صورت بندهای مطالبِ متنِ مقاله، نوشته می­ شود.

    ـ در صورت لزوم، معادل خارجی ( لاتین و عربی ) واژگان تخصصی داخل ( هلالین ) و در متن مقاله ذکر گردد و یادداشت­ های توضیحی در پاورقی آورده شود.

    ـ در صورت مسأله محور بودن مقاله، از آوردن نام اشخاص به هر گونه­ آن، جز در صورت ضرورت، اجتناب گردد و در صورت شخص محور بودن مقاله، از به کارگیری القابی مانند: دکتر، پروفسور، مهندس، علامه، شیخ، آیت الله، حجت ‌الاسلام و ... چه در متن و چه در کتاب­ نامه، خودداری شود؛ مگر در مواردی که این القاب، جزئی از نام شخص به شمار می ­آیند؛ مانند: شیخ طوسی، علامه­ حلی، شیخ الاسلامی، آیت اللهی.

    ـ آیات و احادیث، همواره، و اعلام و اصطلاحات، در صورت لزوم، چه در متن و چه در پاورقی، با ضبط کامل آورده شود.

    ـ از نگارش بندهای بلند و طولانی پرهیز شود و در هر صفحه، حداقل سه بند، نگارش یابد.

    ـ کتاب­ نامه ( فهرست منابع )، در پایان مقاله، با رعایت ترتیب الفباء، بر مبنای روش استناددهی بین‌المللی APA نگارش یابد. تمامی ارجاعات درون مقاله، باید در بخش فهرست، مذکور و با آن، یکسان باشد و از ذکر منبع فاقد ارجاع، اجتناب گردد. همچنین باید اطلاعات همه­ منابع ذکر شده در کتاب­نامه، به انگلیسی برگردانده و در انتهای چکیده انگلیسی آورده شود. اطلاعات منابعی که نام انگلیسی آن ­ها وجود ندارد، به صورت فارسی انگلیسی ( فینگلیش ) نگارش می­ یابد. در ترجمه­ چکیده و کتاب­ نامه از مترجم­ های خودکار، مانند: Translate google اجتناب شود.

    ـ کتاب‌های دارای ارجاع، به صورت: نام خانوادگی، نام، ( سال انتشار )، عنوان کتاب، نام و نام‏ خانوادگی مترجم، مصحح یا محقق، محل نشر، نام ناشر، نوبت چاپ، در کتاب­ نامه، فهرست شوند. 

    ـ مقاله‌های انتشار یافته در نشریات و دارای ارجاع در مقاله، به صورت: نام خانوادگی، نام، ( تاریخ انتشار مقاله )، « عنوان مقاله »، دوره‏ مجله، صفحه‏ آغاز و انجام مقاله‏ مورد استناد، در کتاب‌نامه، فهرست شوند.

    ـ مقالات انتشار یافته در مجموعه­ مقالات و یا دایرة ‌المعارف‌ها که دارای ارجاع در مقاله هستند، به صورت: نام‌خانوادگی و نام نویسنده مقاله، ( تاریخ انتشار )، « عنوان مقاله »، نام مجموعه یا دایرة المعارف، نام و نام خانوادگی گردآورنده، ویراستار یا مترجم، محل نشر، نام ناشر، نوبت چاپ، در کتاب­ نامه، فهرست گردند.

    ـ پایان­ نامه و رساله­ دارای ارجاع در مقاله، به صورت: نام خانوادگی، نام نویسنده، (سال انتشار)، « عنوان پایا­ن­ نامه یا رساله »، مقطع و رشته­ تحصیلی، نام دانشگاه و شهر، در کتاب­ نامه، فهرست شود   

    ـ تارنماها ( website ) و شبکه­ ها، پایگاه ­ها و سامانه­ های رایانه­ ای، دارای ارجاع، به صورت: نام خانوادگی، نام، ( تاریخ مطلب )، « عنوان مطلب »، تاریخ دریافت، نام و نشانی تارنماکده، شبکه، پایگاه و سامانه­ رایانه ­ای، در کتاب­ نامه، فهرست شود؛ برای نمونه: عباسی، مصطفی ( 1390/11/10 )، « تعدد معنوی در جرایم تعزیری »، تاریخ دریافت: 1399/05/14، http://mostafaabasi2.blogfa.com/post-11.aspx.

    ـ منابع فارسی و عربی، اعم از کتاب، مقاله، پایان­ نامه و رساله، توأمان در کتاب­ نامه فهرست می­ شوند و منابع خارجی ( غیر عربی ) دارای ارجاع، اعم از کتاب و مقاله، پس از فهرست توأمان منابع فارسی و عربی، تحت عنوان: منابع خارجی، در بخش کتاب­ نامه فهرست می­ گردد. ترتیب شماره­ این بخش، ادامه­ شماره منابع فارسی و عربی است. تارنماها و قوانین و بخشنامه ­ها، جداگانه و در پایان کتاب­ نامه، فهرست شوند.

    ـ در فهرست منابع فارسی و عربی، برای تعیین سال قمری، حرف: « ق » و برای سال میلادی، حرف: « م » پس از نگارش تاریخ ذکر گردد و برای سال شمسی، چیزی نوشته نشود.

    ـ در صورت فقدان برخی از مشخصات در شناسنامه­ منابع، از واژه ­های: « بی­ جا »، برای بدون محل نشر، « بی­ نا »، برای بدون ناشر، « بی ­تا » برای بدون تاریخ نشر استفاده شود. 

    ـ کتب و مقالات ترجمه شده­ دارای ارجاع، به نام نویسنده و نه مترجم، در کتاب­ نامه فهرست می­ گردند.

    ـ در صورت ارجاع به چند اثر از یک نویسنده، به هنگام فهرست آن­ آثار در کتاب­ نامه، نام نویسنده با رعایت ترتیب آثار در ردیف الفبایی، پشت سر هم، تکرار می­ گردد و از به کارگیری خط تیره برای عدم تکرار نام نویسنده، پرهیز می ­شود.

    ـ حجم کل مقاله با لحاظ چکیده و کتاب­ نامه، باید حداقل 6000 و حداکثر 9000 واژه­ نگارش یافته با قلم بی لوتوس ( B Lotus )، در قالب نرم افزار کلمه ( Microsoft Word ) ۲۰۰۷ و یا ۲۰۱۰ در بستر برگه­ قطع وزیری ( A 4 ) با حاشیه سفید از بالا 5، از پایین 6 و از سمت راست و چپ 4 سانتی متر، با رعایت فاصله­ یک سانت‏ ( Single ) بین خطوط و تورفتگی 0.7 آغاز بندهای دوم به بعد هر عنوان باشد. در نگارش چکیده­ انگلیسی و ترجمه­ انگلیسی کتاب ­نامه، از قلم نیو تایمز رُمن ( Times New Roman ) استفاده شود.

    ـ در نگارش مقاله، اندازه­ قلم عنوان مقاله 15 پر رنگ ( Bold )، عناوین اصلی مقاله 14 پر رنگ، عناوین فرعی 13 پر رنگ، مطالب متن 13 ساده، مطالب پاورقی 10 ساده، عنوان انگلیسی 13 پر رنگ، متن چکیده­ فارسی و انگلیسی، کتاب­ نامه و ترجمه­ انگلیسی آن 11 ساده است.

     

    پ) استناددهی

    با توجه به پیروی فصل‌نامه از روش « استناد درون متنی »، رعایت شرایط ذیل لازم است:

    ـ ارجاع به منابع فارسی و غیر فارسی در متن مقاله، به صورت: نام ‏خانوادگی نویسنده، سال انتشار، شماره‏ جلد، شماره­ صفحه ( انصاری، 1420، 14/1 ) انجام یابد. در ارجاع توأمان به بیش از یک منبع، منابع، با نقطه درنگ نما ( ؛ ) از یکدیگر جدا می­ شوند؛ ( اردبیلی، 1403، 12/5؛ نجفی، 1404، 14/27 ). 

    ـ در صورت تشابه نام خانوادگی نویسندگان و یکسانی سال نشر، نام آنان نیز ذکر گردد.

    ـ در صورت ارجاع به چند کتاب از یک نویسنده با تاریخ انتشار یکسان، برای تعیین منبع، یا نام کتاب و یا حروف الفباء ( الف، ب و ... )، پس از ذکر تاریخ، آورده شود. در صورت اخیر، باید حرف الفباء ذکر شده در ارجاع درون متنی، کنار منبع فهرست شده در کتاب­ نامه نیز ثبت شود.

    ـ در صورت ارجاع به کتاب و مقاله­ فارسی و غیر فارسی که دارای دو نویسنده است، نام هر دو نویسنده با حرف عطف واو، در ارجاع درون متنی نوشته می­ شود و در صورتی که نویسندگان سه نفر و بیشتر باشند، نام نویسنده­ اول به همراه عبارت: « و دیگران »، در ارجاع درون متنی نوشته می ­شود. در هر صورت، به هنگام فهرست این منبع در کتاب­ نامه، نام همه­ نویسندگان، به طور کامل ثبت می­ گردد.

    ـ در صورت ارجاع مکرر و بی‌فاصله به یک منبع، از به کارگیری واژه­: « همان »، پرهیز گردد و ارجاع دهی به صورت کامل انجام یابد.

    ـ در صورت استناد دهی به تارنماها، پایگاه ­ها، سامانه ­ها و شبکه ­های رایانه ­ای، تاریخ مراجعه به شبکه و سامانه نیز ذکر شود.

    ـ ارجاع به آیات شریف قرآن کریم، به صورت: نام سوره­ مبارکه، شماره­ آیه­ شریفه ( بقره، 12 ) و ارجاع به نهج البلاغه، با ذکر شماره­ خطبه، نامه، کلمات قصار و صفحه ( نهج البلاغه، خطبه 3، 25 ) انجام یابد.

    ـ در صورت ارجاع به منابع خارجی، آن بخش از متن منبع خارجی ارجاع شده در مقاله، جداگانه و به صورت ضمائم مقاله، از طریق بارگزاری، به نشریه ارسال گردد.

    ـ در صورت قابل دسترس بودن منبع اصلی، از ارجاع و استناددهی به ترجمه و یا نقل به واسطه پرهیز شود.

     

    ت) ارسال مقاله

    ـ نگارش کامل نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان، میزان تحصیلات، رتبه‏ علمی، گروه آموزشی، رشته‏ تحصیلی و دانشگاه محل خدمت یا تحصیل، به زبان­ های فارسی و انگلیسی، تعیین نویسنده‏ مسئول در مقالات دارای چند نویسنده، نشانی رایانامه­ نویسنده یا نویسندگان، شماره‏ تماس، کد پستی و نشانی نویسنده یا نویسندگان، به هنگام بارگزاری مقاله در سامانه­ نشریه، الزامی است.

    ـ نویسنده‏ مسئول، پس از عضویت در مجله، متن نگارش یافته‏ مقاله را در قالب نرم افزار کلمه ( Microsoft Word ) به همراه تکمیل کاربرگ تعارض منافع و کاربرگ تعهدنامه، مبنی بر اصیل بودن مقاله، عدم انتشار تمام یا بخشی از مقاله، در نشریه ­های دیگر و عدم ارائه‏ همزمان مقاله، به چند نشریه، در سامانه­ مجله، بارگزاری می­ کند.

    ـ نویسنده­ مسئول، نسخه­ بدون نام مقاله و نیز برگه مشخصات نویسندگان را در سامانه بارگزاری می­ کند.

    ـ در برگه مشخصات نویسندگان، نام و نام خانوادگی، رتبه‏ علمی، گروه آموزشی، نام و مکان دانشگاه محل خدمت یا تحصیل ( شهر، کشور )، تعیین نویسنده‏ مسئول و نشانی رایانامه­ نویسندگان، به دو زبان فارسی و انگلیسی نگاشته می­ شود.

    ـ مقاله، تنها با یک نام کاربری در سامانه­ نشریه به نشانی: jcld.liau.ac.ir  ثبت گردد.

    ـ از ارسال مقاله، به رایانامه­ نشریه، سردبیر و سایر اعضای هیأت دبیران ( تحریریه ) پرهیز گردد؛ از این رو، نویسنده­ مسئول، مقاله را تنها از طریق بارگزاری در سامانه نشریه، برای سردبیر ارسال و کد مقاله را دریافت می­ دارد. دفتر نشریه، هیچ گونه مسئولیتی برابر مقالاتی ندارد که از طریق سامانه به نشریه، ارسال نمی­ شوند.

    ـ تمامی قسمت­ های مربوط به نویسندگان مقاله و همچنین چکیده انگلیسی، فارسی، واژگان کلیدی و ... در سامانه به دقت تکمیل گردد.

    ـ در صورتی که اطلاعات نویسندگان در سامانه با برگه ارسال شده­ مشخصات نویسندگان مغایر باشد، مقاله، بایگانی می­ شود؛ بنابر این، چنانچه در برگه مشخصات نویسندگان مقاله، نام سه نفر مذکور است، باید در سامانه نیز نام همان سه نفر به همراه مشخصات علمی آنان، به طور کامل، ثبت شود.

    ـ تنها مرجع پاسخگویی در خصوص مقالات ارسالی به نشریه، دفتر نشریه است. برای مشاهده­ وضعیت مقاله، به صفحه­ شخصی خود مراجعه کنید و در صورت ضرورتِ پیگیری وضعیتِ مقاله از دفتر نشریه، از طریق سامانه، پیغام و درخواست خود را به رایانامه نشریه، ارسال کنید. 

    ـ نشریه، در پی دریافت مقاله، از صدور گواهی دریافت مقاله، معذور است و ثبت کد مقاله­ ارسالی در صفحه­ شخصی نویسنده، به معنای دریافت مقاله است.

    ـ نویسندگان محترم، با لحاظ صرف زمان شش ماه برای بررسی و تعیین تکلیف نهایی مقاله­ ارسالی، به انتخاب این نشریه و بارگزاری و ارسال مقاله­ خود اقدام کنند.

    ـ مقالات پذیرفته شده، در نوبت چاپ قرار می­ گیرند و نویسندگان مقالات پذیرفته شده، می­ توانند گواهی پذیرش مقاله را از سامانه­ نشریه، دریافت دارند.   

    ـ نویسندگان محترم، از ارسال همزمان دو یا چند مقاله به نشریه، پرهیز دارند و در صورت تمایل ارسال مقالات متعدد به نشریه، با رعایت طوالی زمانی، مقالاتی به نشریه ارسال گردد که موضوع آن­ ها با چشم اندازهای نشریه دارای مطابقت است.

    ـ تنها، مقالاتی به کمیته علمی ارسال می­ گردند که با رعایت ضوابط تدوین مقالات علمی پژوهشی نگارش یافته ­اند، نویسنده­ مسئول آن­ ها، دارای رتبه­ استادیاری و بالاتر و یا همطراز آن است و موارد بیان شده در این راهنما، در آن، رعایت شده است؛ از این رو، مقالاتی که در آن ­ها، موارد مذکور، مراعی نیست، به محض دریافت، بایگانی می­ شوند و به کمیته علمی ارسال نمی­ گردند.

    ـ ترجمه‏ متون بیگانه در قالب مقاله، قابل پذیرش نیست.

    ـ مقاله‌های برگرفته از پایان نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی، با مسئولیت استاد راهنما قابل دریافت و بررسی است. 

    ـ در مقالات برگرفته از پایان­ نامه و رساله، طرح پژوهشی و یا ارائه­ شفاهی همایش، به ترتیب، ذکر کامل عنوان پایان ­نامه و رساله، نام استاد راهنما، تاریخ دفاع و نام دانشگاه محل تحصیل؛ ذکر کامل عنوان طرح، تاریخ اجراء، همکاران طرح و سازمان مربوطه؛ ذکر کامل عنوان همایش، تاریخ و سازمان مربوطه، الزامی است.

    ـ مقاله باید اصیل، حاصل مطالعات، تجربه‌ها و پژوهش‌های نویسنده و متضمن دستاورد علمی جدید باشد. نشریه، تنها مقالات علمی پژوهشی را نشر می ­دهد؛ از این رو، از ارسال مقالات مروری و گردآوری، به نشریه، پرهیز شود.

    ـ مقاله، نباید در نشریه‏ دیگری چاپ و یا همزمان به نشریه­ دیگری ارسال شده باشد.

    ـ مجله در ویرایش علمی و ادبی مقالات، آزاد است. 

    پیوند دریافت: کاربرگ تعارض منافع

    پیوند دریافت: کاربرگ تعهدنامه مجله