فهرست مقالات شیوا گنجی


  • مقاله

    1 - بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی‌ پروتئین هیدرولیز شده شاهدانه
    نوآوری در علوم و فناوری غذایی , شماره 1 , سال 15 , بهار 1402
    در بین ترکیبات فراسودمند، پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی پروتئین‌ها با دارا بودن ویژگی‌های بسیاری مانند آلرژی‌زایی کم، کاهندگی فشار خون، نقش ضددیابت، ضدسرطان، منبع طبیعی و کارآمد آنتی‌اکسیدان‌ها با فعالیت شلاته‌کنندگی یون‌های فلزی و بسیاری مزایای سلامتی‌بخش چکیده کامل
    در بین ترکیبات فراسودمند، پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی پروتئین‌ها با دارا بودن ویژگی‌های بسیاری مانند آلرژی‌زایی کم، کاهندگی فشار خون، نقش ضددیابت، ضدسرطان، منبع طبیعی و کارآمد آنتی‌اکسیدان‌ها با فعالیت شلاته‌کنندگی یون‌های فلزی و بسیاری مزایای سلامتی‌بخش دیگر قرار دارند. شاهدانه با نام علمیCannabis sativa L. از قدیم نقش مهمی در تولید فرمولاسیون‌های غذایی، دارو و فیبر داشته است. در این پژوهش، استخراج پروتئین از تفاله حاصل از روغن‌کشی شاهدانه انجام شد. سپس، اثر زمان فرآیند هیدرولیز آنزیمی با آلکالاز (min 300-60) بر درجه هیدرولیز، مهار رادیکال‌های آزاد DPPH، ABTS، مهار رادیکال هیدروکسیل و قدرت احیاءکنندگی هیدرولیزشده‌ها بررسی گردید. ارزیابی آماری نتایج با با استفاده از طرح فاکتوریل و مقایسه میانگین‌ها در 3 تکرار با آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) انجام شد. نتایج هیدرولیز آنزیمی حاکی از افزایش درجه هیدرولیز با افزایش زمان فرآیند هیدرولیز آنزیمی بودند. فعالیت مهار رادیکال‌های آزاد DPPH، ABTS، هیدروکسیل و قدرت احیاءکنندگی پروتئین شاهدانه پس از هیدرولیز آنزیمی به‌ترتیب از 85/7 به 04/52، از 13/47 به 03/80، از 13/30 به 96/72 و از 55/0 به 79/0 درصد افزایش یافتند. بطورکلی، هیدرولیز آنزیمی پروتئین خام تا 240 دقیقه حاکی از تاثیرمثبت فرآیند هیدرولیز بر افزایش ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و مهار انواع رادیکال‌های آزاد بود. پرونده مقاله